Kjerringråd logo

Urinveisinfeksjon - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om urinveisinfeksjon.

Elisabeth skrev 2008-09-10:

En utmerket te er jo kjerringrokkte, drikke den slurkvis og varmt, ca 3-4 kopper om dagen. Det hjelper også å la dampene av kjerringrokkavkoket virke inn på blæra ca. 10 min. mens man har på seg en badekåpe. Når man gjentar dette, kan denne plagen forsvinne.

... skrev 2008-10-03:

Anbefaler sterkt Uvacin som man får kjøpt reseptfritt på apoteket. Var selv mye plaget med UVI, men etter jeg tok en kur med denne har jeg ikke hatt det mer.

Jentasi skrev 2008-10-07:

Tranebærjuice morgen og kveld. To glass vann etter hvert dobesøk. Ikke mye appelsinjuice, da får nyrene problemer etterhvert. Ikke mye sukker - som fungerer motsatt av tranebærjuicen! Sukker er mat for bakterier. Holde seg varm og sov mye slik at kroppen får en mulighet til å kjempe kampen selv. Dobesøk etter samleie. Alltid. Og skyll godt underlivet i dusjen etterpå. Ikke bruk sterk såpe nedentil, da får man sopp - spesielt om man er på antibiotika. Bruker selv dove dusjsåpe, denne har fungert for meg. Max en gang i døgnet. Og før du legger deg: tenkt sterkt på at når du våkner vil du være bedre enn når du legger deg - fortell kroppen din at den må kjempe!

Kari skrev 2008-10-16:

Jeg kan anbefale Dr Greve intimsåpe til underlivsvask. Mild og drøy! De gangene jeg har hatt uvi har jeg drukket masse appelsinjuice, det demper smertene rimelig fort. For å unngå uvi er det i tillegg til å vaske seg ordentlig, også viktig å ikke knipe igjen de siste dråpene når man tisser. Da ønsker man bakterier velkommen inn.

Marilinn skrev 2008-10-18:

Fyll en bøtte med vann og grønnsåpe, så setter du deg ned i grønnsåpevannet en liten stund. Ganske greit råd siden de fleste har det hjemme. For å dempe smertene kan du gå i dusjen og ha vannstrålen på magen.

Anonym skrev 2008-10-25:

Jeg har det sånn at jeg føler jeg må på do noen ganger, også når jeg går på do så må jeg egentlig ikke på do, det kommer ikke noe, så føler jeg alikkavel at jeg må på do, og det lukter veldig, og den er mørk, er det urinveisinfeksjon? Jeg setter pris på svar.

anonym skrev 2008-10-29:

Tips for å forebygge urinveis infeksjo. Hold deg varm på bena. Det er kjempe viktig.(ull sokker). Drikk en-to kopper sitron te hver dag pluss masse vann. Te er vann drivende, renser systemet og hjelper med å skyle ut bakterier. Bruk C-vitamin hver dag og/eller tranebær kapsler. Tranebær gjør innsiden av urinblæren glatt så det blir vanskelig for bakterier å feste seg.

Er du redd for UVI etter en kald å fuktig tur på byen? Stikk bena oppi en varm bøtte med vann i 20 min. når du kommer hjem. Tøm urin blæren helt på toalettbesøk. Gå på toalettet senest ett kvarter etter samleie for å unngå bakterieveks i blæren.

Unngå og gå barfot på kaldt gulv, og bruk stilongs i vinter tiden. Unngå og få for mye trekk på deg. Hvis det ikke kan unngås, sørg for at magen, ryggen og bena er godt dekket til med varme klær. Unngå for mye øl og hvitvin. Det inneholder stoffer som blæren din ikke liker.

Og sist men ikke minst:kjenner du at du har en liten urinveis infeksjon som ikke har blitt bedre/forværret seg etter 3-4 dager, ta deg en tur til legen. Det er ikke bra å gå uten behandling for lenge, for da kan bakteriene spre seg til nyrene.

lillemy skrev 2008-10-30:

En måte å unngå urinveis infeksjon kan være så enkelt som å gå på toalettet umiddelbart etter et samleie. Ikke særlig romantisk, men ;-)

liv noer skrev 2008-11-11:

Til anonym, ja det er de riktige symtomene.

Stella skrev 2008-11-17:

Mange gode råd her. Er selv plaget, men etter at jeg begynte å spise tranebærkapsler for å forebygge har jeg klart meg finfint. Et annet godt tips er å aldri holde deg om du må tisse, gå på do med en gang. I tillegg er det utrolig god hjelp (og viktig!) i å gå på do rett før og rett etter man har hatt seg. Dette har også vært til stor hjelp for meg. Det er kanskje ikke så romantisk å måtte løpe på do både før og etter, men må man så må man. Lykke til videre alle sammen.

Sissel skrev 2008-11-18:

Jeg har uiv hele tiden går på medisin 75% av året.

Ida skrev 2008-11-24:

Kok opp 1 liter vann. Putt 3-4 stk kruspersille med stilk i vannet. Ha på lokk på kjelen. Det skal småkoke i 20 min. Finn frem et glass. Ta dråpene fra lokket i glasset. Sil vannet fra persillen. Vent til vannet er romtemperert. Drikk et halvt glass morgen og et halvt glass om ettermiddagen hver dag til det er tomt. Ikke mer enn det! Må gå ca to mnd mellom hver kur. Det hjalp meg. Jeg merker også at hver gang jeg drikker væske med sukker, får jeg det veldig fort.

AB skrev 2008-11-25:

Har i perioder vært sterkt plaget av UVI og lest det meste av kjerringråd. Et råd som hjalp meg men som sjelden gjengis er dette: Dropp lactacyd og andre spesialsåper og bruk Lano! Man skulle tro spesialsåpene var bra, men i mitt tilfelle forsvant UVI som jeg hadde nesten hver måned sammen med Lactacyden.

Helle skrev 2008-12-11:

Som oftest kommer infeksjonen av bakterier, jeg pleier å få det etter samleie. Så lenge jeg tisser etterpå for å få ut alle bakteriene fra urinrøet holder jeg meg frisk. Hvis det ikke hjelper eller jeg glemmer det, drikker jeg sitronvann og spiser tranebærkapsler.

mjaumjau skrev 2008-12-13:

Persilleavkok fungerer garantert forebyggende. Ha en neve fersk persille i kokende varmt vann, la trekke i fem minutter, sil av og drikk. Virker hver gang jeg merker en gryende urinveisinfeksjon. For øvrig har jeg lest at tranebærkapsler ikke har noen bedre effekt enn C-vitamin tabletter eller appelsinjuice, så ikke mye vits i å bruke penger på dem. Pass på at appelsinjuicen er ekte og har så få tilsetningsmidler som mulig.

Kiss skrev 2008-12-13:

Jeg anbefaler homeopatmedisin, Cantharis d-6. 4 kuler pr time, til problemet har gitt seg. Får kjøpt reseptfritt på apotek. I tillegg til urinering etter samleie, og å holde seg varm på bena. Selv det å gå barbeint inne kan gi meg uvi. Unngå vanlige legemidler hvis mulig, det gjør at det er veldig lett å få uvi igjen.

Ida skrev 2008-12-13:

Kjempe mange gode råd her. Har vert plaget med UVI siden jeg var liten, men det siste halve året har plagene eksplodert. Nå har jeg 5. infeksjonen siden juni. Skal ta rådene til meg og håpe på bedring. Forresten noen som vet om det er en sammenheng mellom mensen og UVI? Om det er lettere å få det da?

Hanne skrev 2008-12-14:

Har urinveisinfekjson nå og har det hver eneste måned. Har pøvd healing, tranebærkapsler og appelsinjuice (sistnevnte ble jeg allergisk mot). Har noen gode råd som kan hjelpe meg? Legene gir meg bare antibiotika på antibiotika hver gang, og plagene kommer alltid tilbake.

Susanne skrev 2008-12-29:

Da jeg var 7 år lærte jeg å tørke meg forfra og bakover (jeg er jente). Dette for at det ikke skulle komme tarmbakterier i urinrøret, noe som kan forårsake urinveisinfeksjon. En venninne av meg har urinveisinfeksjon ganske hyppig, hun tørker seg feil vei (hun mener at hun ikke begynner helt bak ved rumpa). Hun er også den jeg kjenner som drikker mest i løpet av dagen og går ofte på do, men hun bruker veldig kort tid hver gang og jeg tror at hun ikke får tømt blæra ordentlig. Det har jeg også hørt er viktig for å unngå en infeksjon. Tranebær har jeg ihvertfall fått henne til å bruke, det hjelper når man først har fått det.

Tor skrev 2008-12-29:

Spis Tranebærkapsler og drikk tranebærjuice og sørg for og holde deg varm i underlivet.Ta gjerne en 1,5 liter Colaflaske og fyll opp med varmt vann og legg deg under dyna. Hold fotebladene på flasken eller i skritt for og lindre de verste smertene, (Gjelder menn) dette er ved blærekattar symtom.

Moi skrev 2009-01-20:

Drikk masse vann for å se om den renses av seg selv. Tranebær kan fåes i flytende juice og er en god hjelper. Om feber kommer med urinveisinfesksjonen er det veldig viktig å gå til en legesjekk. Den kan gå opp til nyrene om ikke og gjøre stor skade.

Kommentarside:  1    2    3   4    5    6    7    8    9   


Diskuter urinveisinfeksjon

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere