Kjerringråd logo

kjerringråd > urinveisinfeksjon > urinveisinfeksjon

Urinveisinfeksjon - kjerringråd

Urinveisinfeksjon er en forholdsvis vanlig lidelse. Plagen kureres ofte med antibiotika. Men det kan være verdt et forsøk og prøve noe annet også. Første symptom på urinveisinfeksjon er vanligvis ubehageligheter i forbindelse med urinering. Urinen kan også være mørk og lukte sterkt.

En innsender sier at det å drikke kamomillete kan hjelpe mot urinveisinfeksjon. Hvis man drikker opptil tre kopper om dagen skulle dette være tilstrekkelig. Innsenderen sier at dette ikke er en kur som bestandig virker mot urinveisinfeksjon, men det er i alle fall verdt et forsøk.

Urinveisinfeksjon

Anonymus skrev 2007-01-06:

Jeg har ikke prøvd kamillete mot urinveisinfeksjon. Personlig ville jeg heller ha drukket kjerringrokkte eller løvetannte, da disse urtene er vanndrivende (kamille er krampeløsende). Det gjelder å få spylt gjennom! Min oppskrift er: Store mengder vann, gjerne med fersk sitron i, 4 kapsler med tranebær pr.dag og opptil 3000mg c-vitamin. Dette kan kurere en begynnende urinveisinfeksjon.

Anonym skrev 2007-02-21:

Man burde også prøve å legge et kålblad rundt penis(hvis du er mann vel å merke). Har prøvd dette med stort hell de fire gangene jeg har hatt urinveisinfeksjon.

Tone skrev 2007-05-03:

Tranebær har hjulpet meg såå mye. (Husk bare å bestille for over 150 for å få fri frakt) Et annet råd er å drikke appelsinjuice. Bakteriene trives ikke i surt miljø, derfor er det et godt råd å drikke masse surt! :)

Bettan skrev 2007-06-14:

Jeg har lest at flere urter og planter kan "kurere" urinveisinfeksjon. For et par dager siden prøvde jeg selv te av løpstikke, drakk to kopper med kort mellomrom og en kopp dagen etter. Plagene forsvant! Men som sagt så er det nok sikkert flere kurer mot dette. Mye appelsin juice har jeg hørt at kan være hardt mot nyrene jeg da men...

Weronica skrev 2007-06-15:

Tranebærjuice og varme klær og god søvn!!

Bø skrev 2007-08-27:

Drikk masse melk. Det hjelper meg. Hold dere unna appelsinjuice. Drikk heller vann med vannoppløsige c-vitaminer i. Og ta tranebærkapsler, så klart.

Aurora skrev 2007-09-03:

Tranebærsaft / Juice , appelsin eller eplejuice, tranebærkapsler, vann med presset sitron. Surt hjelper! Og hold deg varm i underlivet!

Kali skrev 2007-10-02:

Det som funker veldig bra for meg er å drikke eddik. Ta en spiseskje hver morgen når du begynner å kjenne symptomene. Er det ekstra vondt, så ta en spiseskje før du legger deg også :)

Tine skrev 2007-10-24:

Det skal være eplesidereddik, 1-3 spiseskjeer i et glass vann. Det er heller ikke dårlig.

Kamille skrev 2007-11-23:

Dette med å holde varmen og slikt trodde jeg bare var "overtro"? Det er jo en bakteriell infeksjon som oftest, og da skulle ikke kulde/varme ha så mye å si? Jeg sliter noe grusomt med dette, behandles for UiV ca 6 ganger i året med antibiotika. Tar tranebærkapsler forebyggende, samt tredobbel dose Cvitaminer og eplercidereddik, men jeg blir så fortvilet over at det stadig vender tilbake.

Jannicke skrev 2007-11-26:

Mange gode tips. Det som du har erfart hjelper deg, er foruten antib., DIN beste behandling. Men såklart være åpen for flere forslag :)

Katrine skrev 2008-02-06:

Hei, hvor mange mye tranebær tar man for å forebygge? Altså hvor mange milligram tar man?

Jannicke 2 skrev 2008-02-06:

Jeg er ikke sikker på hvor mye det er i farta, men jeg mener jeg har fulgt anvisningen som står på pakken mot mine gjentatte urinveisinfeksjoner.

Sofie skrev 2008-02-29:

Tranebærjuice, tranebærkapsler, vann og hold midjen god og varm. Husk at tranebær kan være abortfremkallende.

Anna skrev 2008-03-17:

Min erfaring er at tranebær virker, men ikke dersom infeksjonen har fått satt seg. Akupunktur har også god effekt!

anonym skrev 2008-03-17:

Vær forsiktig med sukret juice, sukkeret får bakteriene til å trives.

Anonym skrev 2008-03-18:

Et glass med tranebærjuice om dagen hver dag hjelper mot urinveisinfeksjon, dette har blitt forsket på og er mer effektiv en kapsler. Hold underlivet varmt, unngå derfor å gå med korte topper eller tynne bukser og slikt. Jo varmere du holder deg der nede jo mere missliker bakteriene å være der. Bakterier liker seg best i vanlig kroppstemeratur, derfor får vi feber. Varmen dreper, men ikke overdriv da med varmen. Hold deg varm. Drikk varmt. Ikke sitt på kalde ting. Som oftest de som har UIV ofte kler seg ikke så godt. Det skader ikke å være litt for varm enn litt for kald.

Ragnhild skrev 2008-03-20:

Hva med det naturlige fruktsukkeret som finnes i appelsinjuice og tranebærjuice? Vil ikke fruktsukkeret også føre til at økt trivsel for bakteriene?

Mette skrev 2008-03-21:

Jeg hadde kronisk UIV i fem år, fikk blokka ut (utvidet) urinrøret og ble så mye bedre etter det. Drikk mye vann, alt det sure skader ikke bare tenner, men er hardt for nyrer også.

Anonym skrev 2008-03-22:

Appelsinjuice gjør susen, men det gjelder å få skylt igjennom systemet så drikk masse. Det hjelper!

Christel skrev 2008-03-25:

Har urinveisinfeksjon nå. Går på antibiotika, og er i tillegg anbefalt fra apotek og andre som har vært plaget med dette, drikk sitronte med lime i for å få skylt skikkelig igjennom. Appelsinjuice er også anbefalt.

Kommentarside: 1   2    3    4    5    6    7    8    9   


Diskuter urinveisinfeksjon

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com