Kjerringråd logo

Urolige bein - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om urolige bein.

Georg skrev 2010-05-26:

Jeg har det på samme måte som V skriver. Det mest effektive for meg er å vippe opp beina på tærne. Det mest vanlige er 50 vipp pr. gang. Noen ganger må det gjentas før beina er rolige. Hvis jeg i tillegg bruker karr med varmt vann og masserer inn smertestillende salve på leggene, så har det effekt.

Georg skrev 2010-10-04:

Nå har jeg funnet løsningen. For 14 dager siden begynte jeg med støttebandasje med borrelåsbånd og magnetpunkter og har redusert smertene med 95%. Det må brukes rundt kneet og knehalsen. bruker det om kvelden og når jeg legger meg. Jeg tar dem av utpå natten.

Andy skrev 2010-12-19:

Jeg har funnet ut at hvis jeg har beina utenfor dyna i et kaldt rom, så hjelper det. Fotmasasje hjelper også for meg, men det er ikke så mange som er våkne midt på natten og står i kø for å gi meg en fotmasasje. Det som også faktisk hjelper er å ikke bevege på beina, selv om kriblingen er uutholdelig. For å gjøre dette trenger man en god posjon selvdisiplin. Er ikke alltid like lett. Men jeg skal prøve med ulltråd rundt anklene.

Trine skrev 2011-03-17:

Har vært mye plaget med urolige ben, og en slags kribling/innvendig skjelving i armer og bein, særlig om kvelden. Legen tok masse prøver men fant ingenting galt. Trodde jeg var i ferd med å bli gal, men etter 3 år gikk jeg til en turnuslegen og hun fant at jeg hadde høyt stoffskifte (disse tallene kan visst leses feil hvis ikke legen er obs). Restlegg legs o.l er visst et vanlig symptom på skoffskifteproblemer og jeg fikk betablokker for å dempe kriblingen og dette hjalp betraktelig med håp om å bli helt symptomfri. Anbefaler alle fra 20 år og oppover å sjekke stoffskiftet med jevne mellomrom.

Søvnløs skrev 2011-03-30:

Jeg holder på å bli gal. Får nok en gang ikke sove, strekker og vipper bena, og det nekter og gi seg. Pappa sliter med det samme, og da jeg var der en helg for litt siden hadde han en peppermyntekrem som kjølte ned og myknet opp bena, som tydeligvis han brukte for å minske plagene og som faktisk hjalp en del. Andre som har erfaringer med denne peppermyntekremen?

Sliten skrev 2011-08-28:

Bruker parkinsonmedisin mot restless legs, men det har lite virkning. Kommer ofte når eg sitter og ofte etter leggetid. Er helt utslitt, beina rister og det er både smerter i lår og legger. Har noen et effektivt hjelpemiddel å gi meg?

Ellen skrev 2011-10-23:

Jeg får urolige bein når jeg skal legge meg, ulltråd har hjulpet, men ikke nå lenger. Jeg har klippet av ermene på en ullgenser som jeg ikke brukte lenger og bruker nå ermene som leggvarmere og det hjelper meg.

Siri skrev 2012-01-21:

Prøv med å legge en pute eller noe under knærne, slik at beina kommer høyere opp en overkroppen. Det har funket for meg.

Kommentarside:  1    2  


Diskuter urolige bein

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere