Kjerringråd logo

kjerringråd > urolige bein > urolige bein

Urolige bein - kjerringråd

Plages du med urolige bein eller restless legs som det kalles? Rastløse bein er en veldig vanlig tilstand, men det er få som får diagnosen påvist. Kunnskap om tilstanden og nyere er derfor nødvendig. Syndromet karakteriseres av et sterkt ubehag i leggene som opptrer i hvile, oftest om kvelden og natten, og som forsvinner når man beveger føttene. Ved kribling i bein og armer (såkalt restless legs), og ved leggkramper, er et kjerringråd å spise fem (5) einerbær. De tygges eller svelges hele. Overskrid aldri denne doseringen. Personer med svakhet i nyrene skal ikke spise einerbær, og heller ikke gravide da disse stoffene kan være skadelige.

Urolige bein

Berit skrev 2007-09-25:

Legg et såpestykke i senga.

gagga skrev 2008-01-16:

Knyt en ulltråd rundt ankelen,og bena blir rolig!

einar skrev 2008-02-12:

Kan man få urolige ben i nedre del av leggen og ut i foten?

Elisabeth skrev 2008-02-28:

Dette skyldes at man mangler magnesium. Få i deg mer av det, feks brokkoli.

Liv skrev 2008-08-27:

En ulltråd rundt ankelen fungerte ikke på meg.

Momo skrev 2009-04-29:

Ulltråd fungerer på meg. Men jeg må ha den på hele tiden. Tar jeg den av et par dager, er det tilbake. Merkelige greier.

Lita skrev 2009-06-30:

Vipp med føttene.

Reidun skrev 2009-09-12:

Jeg forsøkte med en ulltråd rundt hver ankel, og det ser ut til å fungere for meg. Har ikke hatt disse plagene siden.

Mari skrev 2009-10-07:

Kan man bli urolig i hele kroppen? Det er jeg. Jeg er sjelven, kraftløs å urolig, mest i føttene, men til tider i hele kroppen.

Liv skrev 2009-11-26:

Har prøvd både ulltråd og magnesium, men ingenting virker for meg. Jeg holder på å bli gal, er det noen som har noen andre tips her?

Sol skrev 2009-12-03:

Sliter med det samme som Mari, jeg føler meg også urolig i hele kroppen med hovedsenter i beina. Får en følelse av og ikke klare å strekke på meg hvor normal kroppen blir rolig etterpå, men dog ei.

Elfi skrev 2009-12-09:

Hva er årsaken til restless legs. Jeg tar magnesium 2 ganger daglig. Om kvelden og især når jeg skal sove, så er det så vanskelig. Er det noen som vet hva jeg bør gjøre?

Marianne skrev 2010-01-10:

Jeg hørte noe om å ha føttene i isvann før leggetid, men jeg har aldri turt å prøve.

Torstein skrev 2010-02-13:

Plages veldig med restless legs om kvelden og natten, har prøvd både ulltrå, ullsokker, magnet band rundt anklene og under sengen og byttet seng, men nei. Ingenting hjelper. Tidligere var jeg og veldig plaget med krampe om natta, men etter jeg beg. med magnesium er jeg blitt kvitt den plagen. Plagene mine er nå halvert.

Georg skrev 2010-02-18:

Prøv med et karr med godt varmt vann og ha beina oppi samtidig som du masserer med hendene på innsiden av leggene. Ca. en halv time før du legger deg.

Kari skrev 2010-02-25:

Noen sier at det hjelper med lakris.

Ellen skrev 2010-04-06:

Jeg har forsøkt såpe i senga og ulltråd, har til og med forsøkt isvann og massasje, ingenting hjelper. Har ligget med beina utenfor teppet i et iskaldt rom og det hjelper ikke. Så svaret er nok å gå til legen. De har faktisk medisiner for urolige bein som hjelper. Og jeg er urolig fra stortåa til hoftene og i hendene.

Morten skrev 2010-04-06:

Plagene mine forverres kraftig når jeg har ferier. Har ellers et hart fysisk yrke. Må prøve magnesium eller andre råd dere kommer med for dette er irriterende. Klokka er 4 og jeg skal snart stå opp til jobben.

Linn skrev 2010-04-16:

Det er påvist at symtomene forværres ved bla jernmangel, folatmangel og B12 mangel. Jeg har prøvd magnesium og E-vitamin, og det har fungert i en periode, men nå er det så ille at legen tok blodprøver og jeg fikk konstantert jernmangel.

M skrev 2010-04-26:

Noen som har opplevd kribling over hele kroppen? Har det mest i bena, men kommer også innimellom på armer ansikt osv. Men kjenner ikke så mye til det når jeg har klær på. Jeg er litt usikker om det er kribling jeg har, men det beveger seg hvertfall mellom huden og klærene. Noen som kjenner seg igjen?

V skrev 2010-04-30:

Jeg pleier å "slite" ut beina før jeg legger meg. Tar knebøy og jogger litt på gulvet til jeg føler at beina er slitne. Noen ganger må jeg stå opp igjen for å gjenta det hele, men sjelden flere ganger enn det.

Kommentarside: 1   2   


Diskuter urolige bein

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com