Kjerringråd logo

Urolige ben - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om urolige ben.

Chriss skrev 2010-07-23:

Jeg har slitt med kribling/smerter i spesielt høyre lår i ca 10 år. Min far har det samme og vi har prøvd en del kjerringråd, samt "legemidler" som Venastat og magnesium. Ingenting av dette hjalp noe. For et par år siden hørte jeg om en person med urolige bein som pleide å legge en spiseskje under lakenet i senga. Desperat som jeg var prøvde jeg det samme, og tro meg eller ei, men det virker. Vil anbefale dere alle å prøve dette. Legger jeg beinet direkte på skjen kjenner jeg straks hvordan det begynner å jobbe i beinet. Det er nesten som om beinet får en utladning. Noen bedre forklaring har jeg ikke. Det eneste jeg vet er at det virker for meg.

Linda skrev 2010-08-21:

Jeg har aldri hatt dette før inntill jeg ble gravid for første gang. Da ble jeg nærmest sjokkert over hvor plagsomt dette er. Det at man er så sinnsykt trøtt men ikke får sove alikevel. Nå er jeg gravid for tredje gang og det har blitt verre. Jeg har nå i armene også. Jeg tror jeg fikk noe i sist svangerskap som hjalp, men det var noe beroligende. Jeg er redd det er lite kjerringråd som hjelper. Tøye ut leggene veldig før sengetid og et varmt bad har hjulpet meg bitte litt.

k29 skrev 2010-09-19:

Er plaget med urolige ben, tror ivertfall det er det. Ut på kveldene og også på dagtid kjenner jeg smerter i bena, helst på leggbena. Kjenner nesten ut som jeg blir skrapet nedover leggbena. Noen andre som kjenner noe lignende? Noen som har tips e.l?

Rune skrev 2010-09-27:

Har vært plaget med kribling/ lemus i leggen og selve fotbladet i ca 3 år. Dette er plager som kommer å går, men kan til tider være så plagsomt at det går utover nattesøvnen. Nå skal jeg prøve en medisin, dette skal være en epilepsi medisin. Noen som har erfaring med det?

Dilbert skrev 2010-11-29:

Uføretrygdet? Man er vel ikke akkurat ufør selv om det kiler litt i bena?

Otto skrev 2011-01-07:

Jeg har siden unge år vært plaget med rastløse ben, til tider også blir også armene "angrepet". Tilstanden har blitt mye verre med alderen. Parkinson-medisiner har hjulpet, men blir søvnig av dem.

En sort te jeg bruker, hjelper: ROOIBOS, en sydafrikansk te, fås i helsekostbutikker og i noen REMA-butikker og Meny. En kopp (så sterk som mulig) ca 1/2 time før leggetid virker bra. Mulig denne teen inneholder beroligende stoffer. Virkningen er imidlertid over etter ca 6 timer.

Det er mindre plagsomt om jeg lar være å spise (særlig søtt) og/eller å drikke kaffe på kvelden.

Mita skrev 2011-01-11:

Var plaget av urolige ben i mange år, spesielt på kveld og natt.P røvde ulltråd rundt anklene og det funker.

Meg skrev 2011-02-16:

Jeg har hatt dette en stund jeg også. Det stikker i huden og kjennes ut som bena sovner. I det siste har jeg hatt det i hele kroppen, har også pareser på venstre side av ansikt og arm. De finner ikke ut hva det er. Har og ulcerøs colittog vitilligo (autoimmune sykdommer.)

Joda skrev 2011-03-12:

Prøv med magnesium, det har hjulpet på meg. Når jeg ikke tar det på 3-7 dager begynner det i bena igjen. Jeg tar 1 tablett hver morgen.

Jonny skrev 2011-04-11:

Rastløse ben er en håpløs sykdom da det ikke har vert forsket noe særlig så legene vet ikke hva det kommer av. Jeg har prøvd flere medisiner uten hell. At sykdommen er arvelig er jeg sikker på da min mor hadde det og min eldre og yngre bror har det. Jeg har nå spurt legen min om time hos smerteklinikken så får jeg bare håpe at det kan hjelpe.

Ina skrev 2011-05-26:

Jeg har urolige bein og smører på aloe vera gelly, det bruker å hjelpe. Hvis det er for ille tar jeg en paracet i tillegg.

ine skrev 2011-07-11:

Jeg er ei jente på 16 år som har slitt med rensel, urolige bein, restless legs eller hva man velger å kalle det i flere år. Lurer litt på om dette er arvelig, for både bestemor og gammel onkel sliter med akkurat samme problem. Uansett så er det så iherdig grusomt i det det står på. Har det heldigvis ikke så veldig ofte, men den her uka, har jeg hatt det opptil 3 ganger, noe som er svært uvanlig i mitt tilfelle. Det er totalt søvnmangel når jeg har dette, og jeg klare absolutt ikke å ligge rolig. Jeg ligger faktisk å slår på benet for at det skal gjøre bedre, men med en gang jeg stopper, så får jeg det igjen. Ligger faktisk å har det nå, og prøver å teste ut et av rådene over her. Og overraskende nok så lindra ubehaget når jeg knyttet en ulltråd rundt benet. Men er i tvil om dette vil funke i lengre sikt. Så tar gjerne i mot flere råd.

Vinglepetrine skrev 2011-09-12:

Jeg ga mannen min som har urolige ben B-vitaminer og magnesium sammen, da ble symptomene borte med en gang.

Roger skrev 2011-10-08:

Ulltråd hjalp. Jeg har sovet veldig godt i natt etter å ha vært skikkelig plaget de siste ukene. Takk for tipset. Det er nok ikke ulogisk siden ull rett på huden stikker litt, noe som fremkaller endorfiner, som er kroppens morfin.

Karina skrev 2011-11-24:

Jeg har vært ille plaget med RL i mange år og det tar fra meg livskvaliteten for jeg har det 24/7. Jeg har tatt smertestillende for å komme meg gjennom hverdagen noe jeg syntes er trist da kroppen på en måte vil ha mer. Jeg prøver å holde ut dagtid og ta kun på kveldstid for å få en god natts søvn. Jeg har virkelig prøvd alt av kjerringråd og helsekost. Jeg føler livet flyr forbi meg uten å kunne nyte det siden jeg er så plaget.

Astrid skrev 2012-01-04:

B-vitaminer, stillongs og ullsokker hjelper. Plagsomt å ha dette.

Steinar skrev 2012-01-11:

Det er kunn parkisonmedisiner som virker. Feilen ligger i hjernen.

Kommentarside:  1    2  


Diskuter urolige ben

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere