Kjerringråd logo

kjerringråd > vann i kroppen > vann i kroppen

Vann i kroppen - kjerringråd

Å bli kvitt vann i kroppen kan være litt av en utfordring. Men prøv dette tipset for å se om det hjelper. Kaffe er som kjent vanndrivende og kan derfor være til hjelp, men kaffe inneholder også vann og det er jo det man vil bli kvitt.

En urte som er vanndrivende og derfor egnet til å bli kvitt vann i kroppen er gaukesyre. Noen kaller den også bare syre. Den smaker surt og derav navnet. Men denne planten er ypperlig hvis man har tenkt å få mindre vann i kroppen. Urter har en lang tradisjon i Norge og gaukesyre er en av de som har blitt benyttet for medisinsk bruk.

Vann i kroppen

Gressenka skrev 2007-06-09:

Hvordan skal jeg bruke gaukesyra og hvor finner jeg den? Kan den kjøpes i helsekost, er den f,eks å få kjøpt som te?

snurri skrev 2008-02-06:

Kan dette være til hjelp i svangerskapet også?

Rosa skrev 2008-11-30:

Jeg har masse vann i kroppen som jeg gjerne vil bli kvitt . Kan noen hjelpe meg med det jeg har masse vann?

Linda skrev 2009-05-18:

En te av gullriste skal være vanndrivende og man kan ta den i svangerskapet. Den kjøpes på helsekostforretninger og koster ikke mye.

Siv skrev 2009-06-17:

Eplesidereddik, prøv det. Det er vanndrivende sies det. De fleste kolonialer har dette.

Bella skrev 2009-09-29:

Med vann skal vann fordrive. Seriøst, det hjelper å drikke masse vann.

Sofie skrev 2010-01-30:

Må si meg enig med hun siste her. Drikker du mye, så kvitter kroppen seg med det overflødige, mens hvis du drikker for lite, så samler kroppen på det. Ellers er det å unngå for mye salt mat.

Elise skrev 2010-03-06:

Aldri fortell noen at med vann skal vann fordrives. Jeg hørte det gjennom hele svangerskapet og i barselperioden. Resultat: veldig mye vann i kroppen. Kom til en fantastisk lege som fortalte meg at jeg var i ferd med å forgifte kroppen pga. for mye vann. Bare en advarsel! Max 2 liter, sa legen til meg, verken mer eller mindre. Har man begynt med å samle vann i kroppen, skal man ihvertfall ikke drikke litervis for å bli kvitt det.

Marit skrev 2010-04-05:

Jeg har i perioder før vært plaget med vann i kroppen, men det har aldri blitt helt borte, jeg har nå så mye vann i kroppen at benene er merkbart større enn vanlig, og brystene og hendene er større. Det tar imot på innnsiden av knærne når jeg bøyer meg. Jeg er på leit etter noe som kan hjelpe effektivt. Har prøvd en kur de snbefalte på apotek, Mini- aqua eller noe lignende, men synes det ble værre. Kan gå hele dagen uten å gå på do, men må stå opp 2 ganger om natten. Jeg er 55 år og trener, men har fri i påsken. Jeg sover dårlig hvis det kan være med å kartlegge problemet.

Anja skrev 2010-04-29:

Jeg har ikke så mye greie på hvordan man skal bli kvitt for mye vann i kroppen, men en ting vet jeg og det er at etter at jeg la om kostholdet til mer grønnsaker og frukt, grovt brød, og vann, føler jeg meg mye bedre. Folk nå for tiden spiser for mye junk food, sånn som snop, kaker, sjokolade, kjøtt og lignende. Undersøk raw food diet, ph dietten, og the watercure. Disse tre tingene her har hjulpet meg til bedre helse, men for og få bedre helse må man være villig til og legge om kostholdet.

Christine skrev 2010-06-02:

Jeg ser at ingen nevner det tipset jeg faktisk fikk av min hudlege, den gang jeg gikk gravid for 2. gang. Jeg hovnet opp og fikk masse veske i kroppen ved 1. svangerskap. Kjøp reisestrømper sa legen min. Det er nesten for bra til å være sant, men det virker. Spesielt hvis man er gravid. Trykket blir så stort at sirkulasjonen blir dårlig, når man er gravid. Reisestrømper setter et trykk på ankelen og får i gang sirkulasjonen. Jeg kjøpte vanlig støttestrømper/reisestrømper på apoteket. Man får strømper som går langt over knærne, men de koster flere hundre kroner. Mitt tips er å prøve de litt rimeliger som går litt opp på leggen. Dersom du sitter mye stille eller ligger skal man ikke bruke de. Det er spesielt for de som står og går en del. De dagene jeg ikke hadde noen rene strømper, ble jeg hoven i hendene og ansiktet. Man merker forskjell ganske raskt.

Elisabeth skrev 2010-06-28:

Kan man få kjøpt gaukesyre som te eller pulver som man har i kokt vann?

Reka skrev 2011-02-14:

Jeg er helt enig med Bella. Vann er den beste tørstedrikken.

Marianne skrev 2011-04-18:

Neslete funker. Det kan kjøpes på helsekost.

Mona skrev 2011-06-15:

Dersom du tar vanndrivende midler, skal du ikke ha saltfattig kost. Dette fordi salter og mineraler forsvinner ut med vannet.


Diskuter vann i kroppen

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com