Kjerringråd logo

kjerringråd > vannkopper > vannkopper

Vannkopper - kjerringråd

Vannkopper er en infeksjon forårsaket av et virus. Dersom barnet ditt er plaget av kløe i forbindelse med vannkopper, er et tips å ta en neve natron i badevannet. Dette er et råd som gir god lindring. Vannkopper har 2 måter å smitte på.

Bakepulver kan også benyttes på samme måte som natron for lindring av kløe når man har vannkopper. Ha en spiseskje bakepulver i badevannet for å få samme måte.

Som oftest går barnesykdommen over av seg selv. Hvis almenntilstanden blir vesentlig forverret og man får vondt i hodet og stiv nakke bør man kontakte lege.

Vannkopper

Vannkoppa skrev 2008-08-25:

Jeg fikk et tips om ei bok som heter ungen er syk, denne vil jeg anbefale til alle andre foreldre.

Bassen skrev 2009-01-03:

Jeg har fått vannkopper i voksen alder og har masse utslett blant annet i ansiktet. Er det noen som har et godt råd som får utslettene til å forsvinne fortere? Jeg føler meg egentlig i bra nok form til å gå på jobben på mandag, men jeg ser helt forferdelig ut i ansiktet.

Monika skrev 2009-03-15:

Jeg skjønner ikke at noen foreslå å bade et barn med vannkopper, dette skal man ikke gjøre, det er beste måten å få en infeksjon.

Gro skrev 2009-03-31:

Kan barn under ett år få vannkopper igjen senere i livet?

Nino skrev 2009-05-03:

Er det lurt å være barnevakt for ei som begynte å få utslett på fredagen, jeg har ikke hatt dette selv. Når kan jeg da være i nærheten av henne? Foreldrene spurte om mandagen. Hjelp, hva skal jeg svare?

Jorunn skrev 2009-06-01:

Jeg har hatt vannkopper i voksen alder. Hadde feber på over 40 i flere dager. Jeg tror aldri jeg har vært så syk. Jeg ble sykemeldt i 6 uker for det kan bli alvorlige komplikasjoner. Dumme meg gikk på fjelltur etter 2 uker. Det var såvidt jeg kom meg hjem igjen. Så fysiske anstrengelser er ikke å anbefale.

Mona skrev 2009-06-09:

Jeg har hørt at Aloe Vera er fint for å lindre kløe og sørge for at lesjonene gror fortere og det vil jeg prøve på datteren min.

Marianne skrev 2009-08-01:

Jeg har vannkopper og de klør og klør, takk for tipset, Mona. Jeg skal prøve Aloe Vera.

Vannkoppesyk skrev 2009-08-16:

Jeg fikk vannkopper og trudde ikke det var mulig som 18 åring. Hadde høy feber i lang tid og var full av utslett. Ser skremmende ut i ansiktet nå og gruer meg til skolestart i morgen hvis jeg i det hele tatt drar. Vil bare gi et råd: Smitt alle barn som ikke har hatt det. Som voksen blir det mye verre. Skal aldri glemme det jeg har opplevd og vil ikke at det skal skje med flere.

Karianne skrev 2009-11-14:

Helt enig, har vannkopper selv nå, er 18 år. Helt forferdelig. Det klør og svir sykt. Heldigvis er jeg ikke så verst i formen. Jeg har ikke mye feber, bare veldig masse utslett overalt. Prøvde Aloe Vera nå nettopp og det funket men en gang. Jeg klødde og svei på baksiden av lårene. Og aloe vera tok det vekk men en gang. Anbefaler Aloe Vera på det sterkeste.

Mamma2 skrev 2010-01-09:

På de HELE vannkoppene smurte vi Xylocain, som er mildt bedøvende og lindrende. Funket som bare det. Men det må ikke på store deler av kroppen. På vanlig kløe kjørte vi på med Eurax. Det gikk veldig greit.

Når koppene sprakk og klødde og grodde, smurte vi på med Aselli på de som var greie og Brulidine på de som ble småbetente.

Hvitvask virket ikke, men en fuktig, kald klut-tupp fungerte både som trøst og lindring på det mest intense.

MorHubro skrev 2010-03-02:

Jeg bader gutten min i lunket vann tilsatt 5-6 dråper teatreeolje. Lar han ligge i ca 10-15 min. Dette funker kjempegodt. Sover hele natta uten kløe.

Marius skrev 2010-03-11:

Jeg fikk vannkopper i dag og er 24 år. Det klør ikke så mye enda, men føler meg frisk og sånn, men ser ut som ja, not good.

Lottien skrev 2010-03-21:

Jeg har vannkopper nå og det klør så sinnsykt og lurte på om aloe vera virkelig virker?

Molle skrev 2010-05-06:

Potetmel tørker ut vannkoppene. Det brukte jeg på min datter når hun var baby.

mamma 35 skrev 2010-06-14:

Har en sønn på 6 år som har hatt vannkopper for 15 dager siden og en gutt på 14 som fikk det for 6 dager siden. På minstemann fungerte a-derma hvitvask-sinkliniment og aloe vera veldig godt mot kløe. 14-åringen fikk tabletter av legen som fungerte og smurte han inn med hvitvask. Hvitvasken fungerte veldig bra på han.

Shahida skrev 2010-11-01:

Hva slags Aloe Vera krem har dere brukt? Har to tvillingjenter med vannkopper. Hvitvask virker ikke, og de klør mye om natta. Kan jeg få navnet på Aloe vera krem, el kan det være en body krem med Aloe vera? Og hvor jeg får kjøpt den. Takk for hjelpen på forhånd.

Sine skrev 2010-11-25:

"Molle" (litt lenger opp) skrev om at potetmel tørker ut vannkoppene, men hvor og hvordan skal jeg ta det på?

Ulykkesfuglen skrev 2010-12-19:

Jeg har hatt vannkopper da jeg var lita, og jeg har det nå i en alder av 18 år. Det svir og klør, hodet og kroppen verker, og jeg klarer nesten ikke få ned mat, litt går, men jeg blir fort kvalm. Nakken min er utrolig stiv på venstre side, akkurat som at noe er hovent baki der. Har akkurat smurt meg inn med eurax, og det lindrer kløen bra. Jeg er bare redd jeg ligger rett ut på julaften også. Det brøt ut fredagkvelden. Burde jeg gå til legen?

Gravid med vannkopper skrev 2010-12-22:

Jeg fikk vannkopper for 2 dager siden, det blir bare mere og mere, kjøpte hvitvasken, det hjelper der og da, men det begynner å klø igjen veldig fort. Så jeg tror jeg prøver alo vera. Det er typisk at det skal skje rett før jul. God bedring til alle dere som sliter med det.

Velar skrev 2011-01-07:

Mine to barn (4 og 6 år) har nå vannkopper for andre gang. Selv hadde jeg det to ganger, som barn, og i 20-årsalderen. Hvor vanlig er det å få dette to ganger?

Kommentarside: 1   2   


Diskuter vannkopper

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere