Kjerringråd logo

Vond hals - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om vond hals.

anonym skrev 2008-01-06:

Melk og honning funker ikke heller :(

Marianne skrev 2008-02-23:

Før mente man at varmt drikke var det beste for halsen, men dette er bare tull. Drikk noe kaldt eller spis is. Det lindrer godt i en sår hals! Et tips er å røre ut litt tannkrem i et glass med vann, for så å gurgle dette. Det hjelper alltid på meg.

Sosarori skrev 2008-02-25:

Avkjølt urtete hjelper på min hals. Det er ikke noe godt, men jeg blir mye bedre etter en stund.

Steff skrev 2008-03-18:

Dette er stress. Hvorfor kan ikke bare de smarte legene/homeopatene komme opp med en kur som faktisk virker? Jeg blir gal. Det er så vondt å svelge at jeg snart starter med smekk. Så kan jeg gå der å sikle. Det skulle vært drypp på resept på apoteket, så hadde vi sluppet å ete mht. halsen, men dengang ei.

Jente17 skrev 2008-03-18:

Jeg er selv veldig plaget med vond og hoven hals, men dette har aldri hjulpet på meg. Dessuten synes jeg det smaker skikkelig vondt. Det eneste det fører til er at jeg blir kvalm i tillegg til å ha vondt i halsen.

Sofie skrev 2008-03-31:

Farmor lærte meg et triks mot vond hals. Kok opp 1 liter vann og ha i 1 ss salt. Avkjøles. Gurgle halsen og munnen med dette en gang i timen(spytt ut saltvannet) og bruk et ull-skjerf (eller ull-lest) rundt halsen. Dagen etter skal du være bra i halsen. Skjerf-trikset fungerer iallefall på meg.

Heidi skrev 2008-04-08:

Du skal ikke spise sukker når du har vondt i halsen. Honning er det mye sukker i, og sukker mater bakteriene. Gurgle med saltvann, det hjelper.

laks skrev 2008-04-21:

Prøv melis blandet med vann, som ei tykk glye og spis det, kvalmende ja, men det funker med meg.

Marion skrev 2008-04-22:

Vond hals, eller ikke. Fastlegen gjør ingenting annet enn å be deg ta pastiller. Men jeg tyr alltid til solhatt når en forkjølelse er i gang. Da er det over etter kun et par dager :D

jøgge skrev 2008-05-09:

Drikk grønn te!

Abe skrev 2008-05-15:

Viktig å vite om det er virus eller bakterier da, det ene funker nødvendigvis ikke på det andre. Mot virus drikker jeg kaldt, mot bakterier drikker jeg varmt. gjerne peppermyntete, men aldri melk.

JT skrev 2008-05-19:

Repsils virker ikke alltid mot vondt hals, nei.

Javier skrev 2008-05-20:

Ting som hjelper mot dårlig hals: Ta litt salt i litt varmt vann og så gurgler du. Eller prøv sort pepper, ta i deg 4-5 hele og bit godt på dem så det kmr vann ut av munnen. Det svir men hjelper. En annen ting du kan gjøre er å ta ut saften av ingefær og blande det med honning. Ta det i en skje.

Marie skrev 2008-05-27:

Anbefaler melk med honning og hvitløk. Ikke alle synes det er like godt, men det hjelper ;) Varm opp melk, tilsett honning, og press ut hvitløk. God bedring!

m&m skrev 2008-05-29:

Jeg har et triks som funker for meg hver gang. (enten om det er kun vond hals eller en hel innfluensa som er på vei) Spis masse c-vitaminer, og da mener jeg MASSE. Paa grensen til hva som er lov. Jeg tar gjerne opp til 6stk 1000mg c-vitamin-brusetabletter. Ta et glass med lunket vann og tilsett 3-4 ts eplecidereddik og drikk sakte. Gjenta dette 3 ganger daglig, og drikk ellers masse romtemperert vann, og også gjærne varm te med honning. I usa har jeg funnet en fantastisk te som heter Throat coat, og det kan hende du kan finne det i norske helsekost forretninger. Lykke til.

m&m skrev 2008-05-29:

Dersom du har virkelig vond hals, så ta en kopp med varmt vann, tilsett 1-2 ts salt. Rør om til det løser seg opp, og gurgle vannet. (jeg vil ikke anbefale å drikke det, for det smaker jo helt forferdelig) men det hjelper veldig på hevelse og sårhet i halsen. Når det gjelder mitt råd med å ta overdose på c-vitaminer og eplecider-eddik i vann, så har jeg klart å bekjempe ikke bare vond hals og influensa, men til og med halsbetenelse. Jeg hadde hvite, slimete prikker i svelget, og etter denne kuren ble det borte. (har prøvd det 3 gannger, og funket hver gang.)

Jente skrev 2008-07-07:

Honning i kaldt vann hjelper.

Dr. C skrev 2008-08-20:

Du må la svelget hvile. Når du du føler behov for å svelge, spytt heller slimet/spyttet ut. Pastiller medfører bare mer spytt så svelget ikke får vile. Skal du bli raskt frisk så følg dette rådet. Ta i tilegg å smør halsen med Vademecum eller annen munnskyllevæske. Det lindrer.

Trulte skrev 2008-09-05:

Når du har vondt i halsen skal du drikke masse kaldt å spise masse is. Varme drikker gjør at bakteriene trives og vokser mer.

1234 skrev 2008-11-11:

Jeg synes ikke det kurerer smertene i halsen. Men det lindrer hvertfall smertene der og da. Så jeg sitter å heller i meg kopp på kopp med melk og honning.

Helena13 skrev 2008-11-27:

Jeg har veldig vondt i halsen, jeg klarer ikke spise eller snakke. Det gjør fryktelig vondt, og det verste er at det svir- Jeg klarer ikke sove med det, men det er derfor jeg skal prøve noe av dette her og håper det virker.

Kommentarside:  1    2   3    4    5    6    7   


Diskuter vond hals

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere