Kjerringråd logo

Vond hals - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om vond hals.

Syk jente skrev 2008-11-30:

Hei, jeg har mistet stemmen helt, kan ikke snakke. Jeg har hatt halsbettenelse i ca 4 døgn. Er sanger, så halsvonden er et handykapp for meg. Ser at mange er uenige i dette kjerringrådet med melk og honning. er det noen som har andre gode råd? Plis hjelp meg.

Cecilie95 med vond hals skrev 2008-12-07:

Jeg hvet ikke om mye av dette virker men skal forsøke. Jeg ser det er mange som mener att man skal gurgle salt-vann men vet det dere hva? Det tørr jeg ikke prøve på, her kommer et kjempegodt råd: Jeg pleier å ha vondt i halsen fordi jeg er tett i nesen og derfor svelger jeg masse snørr. På apoteket får du kjøpt noe som kalles nesehorn. Da heller mann saltvann fra en liten vannkanne og saltvannet renner igjennom det ene neseboret, opp i bihulene og ut av det andre neseboret igjen. Hvis man pusser nesa etterpå da, ja da kommer det MASSE ut. Hvis man drikker/spiser noe kaldt etterpå så er forskjølelsen nesten borte etter kort tid. lykke til!

Vond hals skrev 2008-12-09:

Når noen får veldig veldig vond hals så anbefaler jeg en halsprøve hos din lege. Det kan hende du har fått streptokokker og må han kraftigere medisin.

Doktor skrev 2008-12-13:

Noen som har hørt om Akavit? Før i tiden var det kun leger som hadde slikt.

Martine skrev 2008-12-17:

Det er innmari dumt å drikke melk når du har en infeksjon i halsen, melk skaper ofte slim og du får mer spytt / slim du må jobbe med for å få svelget. Jeg sitter nå med streptokokker, og mulig en byll på mandlene, det jeg synes hjelper best er å spise kjærlighet på pinne. Det gjør vondt å svelge, og det varer ikke lenge, men det lindrer litt akkurat idet halsen blir kald.

Tina skrev 2008-12-29:

Man skal vel strengt tatt ikke drikke melk når man har vondt i halsen.

Håkon skrev 2009-02-12:

Det hjelper også om du tar 1 ss honning og heller på vann så det blir honning te.

Amanda skrev 2009-02-27:

Noe som alltid har funket for meg er nypete. Med litt honning i smaker det faktisk ganske godt også :)

Duefjes skrev 2009-04-17:

Sitter her med vond hals :( holder på å tørne, sitter her å spytter og spytter, men ser mange har skrevet mye gøy så her kan jeg jo teste litt. Tror jeg får ta fatt i vann og salt å se om det gjør susen :D

H.S skrev 2009-05-01:

Det som hjelper meg mye når jeg har vondt i halsen. Er å koke opp melk med et hvitløksfedd i. Det smaker helt grusomt men dagen etter er halsonden borte. Dessverre har jeg ikke melk og ikke hvitløk i dag.

Lattas skrev 2009-06-01:

Ta lunket vann og ha en halv teskje salt i glasset. Rør rundt og gurgle halsen. Skal hjelpe noe. Ellers er et gammelt kjerringråd sukkerbiter dynket med vademecum. Et par dråper ren vademecum uten sukkerbiter bør også hjelpe litt. Men dette blir bare kortsiktig. Har du tørrhoste, gå til legen å be om hostesaft. Det er det eneste som fjerner hosten.

hm skrev 2009-06-22:

Melk er ikke godt for en sår hals, men en god kald saftis og vann er deilig.

Vilde skrev 2009-06-25:

Jeg vet at det smaker godt, men om det hjelper vet jeg ikke helt.

Malene skrev 2009-08-30:

Jeg har brukt å gjøre noe lignende, bare at jeg har hatt honningen og melken oppi en panne, så har jeg hatt 2 ts ingefær krydder, og 1ss kanel oppi, så har jeg varmet opp til honningen har blitt oppløst, derretter vispet med en visp rett før den drikkes.

Lommerusk skrev 2009-07-15:

Jeg har hørt at bakteriene i halsen liker sukker, så da er vel kanskje ikke det med honning så lurt?

Mamma mia skrev 2009-08-13:

Det hjelper med varme ting sier nå jeg. Ta et kopp te med litt sitron og litt sukker (så smaken blir bedere), så blir du frisk som en fisk.

Gurgle skrev 2009-08-21:

Jeg har hørt det kan hjelpe å gurgle vademekum. Ta litt vann i ett glass og noen dråper vademekum (fås kjøpt i daglivarebutikk). Men det må gjentaes flere ganger for god effekt. Og gurgl skikkelig!

Randi skrev 2009-08-27:

Fribol hjelper, det kan kjøpes på apoteket. Men det er ikke noe kjerringråd, da.

Nei skrev 2009-09-18:

Melk og honning virker ikke. Drikker du det blir det bare mye verre. Det blir satt oppe i ganen din, der du har vondt, fordi at det er melk. Bakterier elsker varme, så det blir mye værre. Drikk noe veldig kaldt som dreper bakterier. Sov med sjærf. Å drikke te hjelper heller ikke, pga varmen.

Random skrev 2009-09-24:

Siden det er en virussykdom, så er det ikke mye å få gjort med det. Nesespray kan funke mot tetthet og å være hoven i nesen. Varme drikker av forskjellige slag føles bare godt å drikke generelt.

Camilla skrev 2009-10-01:

Melk er ikke noe jeg ville anbefalt mot sår hals, i hvertfall ikke om det er i sammenheng med forkjølelse eller influensa etter som melk øker slimproduksjonen. Aporopos melk; En ting som er grei å vite er at det ikke er lurt å svelge medisiner med melk. Melk inneholder spesielle molykyler som kan binde seg til virkestoffet i medisinene, og kan av den grunn minske effekten.

Kommentarside:  1    2    3   4    5    6    7   


Diskuter vond hals

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere