Kjerringråd logo

Vond hals - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om vond hals.

Tørst skrev 2010-04-02:

Sliter med sår hals og ser at mange anbefaller honning og gurglevann. Hadde egentlig håpet på flere anbefallinger fra barskapet en lørdagskveld. Ender vel opp med en kombo, først gurgling, så litt av djevelens munnvann.

Nina skrev 2010-05-03:

Jeg er frøken Alltid-forkjøla, så har samlet opp en del triks om vond hals. Årsaken til at honning i melk har blitt kjent som vond-hals-kurerer har ikke noe med melken å gjøre, men honningen. Honning er nemlig antibakterielt (visste dere det?) Så i en liten grad kan den knekke begynnende bakterier i halsen. I tillegg hjelper det mot smertene en liten tid. Ta derfor en skje med honning og sutt på det og svelg det sakte.

Et annet veldig godt råd (som jeg har fått av en øre-hals-nese lege: Ta et glass med lunkent/varmt vann, legg oppi en-to teskjer salt (ikke så mye at du blir kvalm av å ha det i munnen) og gurgle det. Dette må ikke svelges, men må spyttes ut igjen. Gjør dette både morgen og kveld. Dette fjerner slim, er naturlig snilt mot slimhinnene dine og har en anitbakteriell virkning. Hvis du gurgler dette både morgen og kveld på badet når du merker det begynner i halsen er det nesten garantert at du hjelper kroppen ta knekken på bakteriene.

Hvis ikke det fungerer må en jo gå til lege og få skikkelig medisin. Salt og honning kan jo ikke ta knekken på alt - evt. diskutere å fjerne mandlene hvis du har et gjentagende og kraftig problem med halsinfeksjoner.

Norway skrev 2010-05-08:

Til alle dere som sier det ikke hjelper: Så klart! Det er jo ikke medisin, men bakteriene i melken og sukkeret i honningen er lindrene akkuratt som Doc eller div. andre tabletter man kjøper og bruker masse penger på. Så hvorfor ikke velge noe naturlig. Noen ganger hjelper det noen ganger ikke.

Norway skrev 2010-05-08:

Noen ganger er den beste medisinen mot sår hals: Nok søvn! Med nok søvn blir immunforsvaret sterkere og man både forebygger og blir fortere frisk.

Martine skrev 2010-05-20:

Dette fungerer ikke. Jeg hadde kyssesyken en liten tid tilbake og trodde først det var en halsbetennelse. Så jeg satte i gang med å drikke varme drikker, noe som gjorde halsen dobbelt så ille. Dere må ikke en gang finne på å drikke melk, for da får dere mer og tykkere slim.

Lollipop og vann er det jeg anbefaler. Jeg lå en uke uten å kunne svelge mitt eget sikkel engang, og det er det eneste som hjelper. Kalde ting lindrer. Vond hals er utrolig frustrerende, men man må bare ta tiden til hjelp, sove masse, drikke vann, spise kaldt og slappe av.

Tonje skrev 2010-05-27:

Hete/kulde sjokk for halsen funker ofte bra for meg iallefall. Feks. en kopp varm tomatsuppe e.l. først, deretter rett over på en is. Det skal vanligvis ta knekken på bakteriene du har i halsen. God bedring, sjuklinger.

Vondt i halsen skrev 2010-06-25:

Har sykt vondt i halsen, spesielt når jeg svelger. Prøvde ut dette med salt, og det funket ikke. Må nok til legen i morgen. Jeg har også sugd opp to brett med halslinser, men det hjelper svært lite.

E.G skrev 2010-09-01:

Jeg synes at varm sterk solbærtoddy med ingefær (krydder) lindrer på den såre halsen slik at det blir litt bedre en stund.

Gode tips skrev 2010-09-01:

Du kan kjøpe noe som heter doc halslinser med lakrissmak. De fungerer bra på meg.

Doni skrev 2010-09-03:

Å spise sitron hjelper mot sår hals.

Kent skrev 2010-10-02:

Iskrem og yougurt virker bra. Det bruker jeg.

Ole skrev 2010-10-24:

Har prøvd alle råd her og ingen har hjulpet. Men dette hjalp: Kjøp Hydrogenperoksid NAF 3%(Vannstoff) på apoteket og ha en teskje i et glass vann og gurgle om kvelden. Neste morgen er halsen bedre. Det fungerer for meg hver gang.

Monica skrev 2010-10-29:

Jeg har så inni granskogen vondt i halsen. Har prøvd å sutte på en teskje med honning. Det lindrer litt. Jeg er faktisk så tett at jeg kjenner ikke honningsmaken en gang. Det anbefales. Jeg hoster litt så det er sikkert sterkt.

Hege skrev 2010-11-08:

Noe mer som hjelper? Kan ikke noen si meg noe mer som kan hjelpe meg.

Inge Fær skrev 2010-12-07:

En stor kopp med ingefær i skiver, 1 ss honning, 2 doc'halslinser (lakris), kokende vann og en dæsj nykværnet pepper. Men viktigst av alt: troen på at det funker. Placebo er nåtidens aller beste medisin.

Emma, 14 skrev 2010-12-08:

Hei! Jeg har testet både te og melk med honning, ingen av delene funker, men melk og honning smaker godt. Jeg nekter å ta vann med salt i for det smaker vondt. Jeg skal prøve med kalde ting.

Line skrev 2010-12-09:

Jeg har skamvondt i halsen, klarer ikke og svelge. Hva skal jeg gjøre? Mormor sa også til meg, ta ull-skjerf rundt halsen. Det hjelper.

Mg skrev 2010-12-19:

Hei Skapheksa. Jeg prøvde det du sa. Det gjør så sinnsykt vondt den der sitronen, hvordan kan det være bra for halsen? Skal se om det går i løpet av dagen. Takk for tipset, har faktisk prøvd alt, og gir snart opp.

Frisk på under 50 lapp skrev 2010-12-27:

Bruk listerin munnskyll. Gurgle den i 30 sek. 1 til 5 ganger om dagen. Det kommer ann på hvor vondt du har i halsen. Lykke til, det hjelper.

Vegard skrev 2011-01-12:

Mye rare innlegg her. Kjerringråd er et råd som ikke nødvendigvis virker på alle. Varm melk med honning smører halsen og svelget enten dere vil eller ei. Om det ikke virker med en gang, så vær mer tålmodig. Kanskje du har en litt værre sår/betent hals og trenger mer tid på å lege den. Jeg personlig synes også ricola sukkerfri tabletter hjelper mest. Lettere å hive i seg det enn å drasse rundt med primus, melk, kjele og honning.

Nissen skrev 2011-01-12:

Apoteket har noe som heter Silomat hvor man kun tar ca 10-20 dråper om gangen. Det smaker drit, men bedøver halsen slik at kløen forsvinner og dermed raspes ikke halsen opp av hosting ol.

Kommentarside:  1    2    3    4    5   6    7   


Diskuter vond hals

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere