Kjerringråd logo

kjerringråd > vond hals > vond hals

Vond hals - kjerringråd

Vond hals er noe vi alle har av og til. Vond hals kommer ofte samtidig med influensa, forkjølelse eller andre infeksjoner i kroppen.

Når virus eller bakterier irriterer slimhinnene i halsen og svelget blir man rød og får vondt i halsen og sår hals. Slimhinnene hovner opp, og det kan bli veldig vondt å svelge. Det finnes mange årsaker til vond hals, men i de fleste tilfellene hvor halsondet skyldes bakterie- eller virusinfeksjoner klarer kroppen å ordne opp selv uten medisinsk behandling.

En god hjelp mot vond hals er å varme opp melk med honning i. Avkjøl brygget til det akkurat er mulig å drikke det og du får bukt med en vond hals.

Vond hals

Charlotte skrev 2007-01-09:

Hømm.. Takk for tipset. Satt akkuratt å lurte på om jeg skulle våge å finne ett sånt glass, men har aldri smakt det. Nå skal jeg være tøff nok slik at jeg kansje har god hals til i morgen:) I tillegg har jeg funnet et fint skjerf som jeg skal kjøpe slik at jeg slipper vond hals i fremtiden.

Helene skrev 2007-02-20:

Jeg drikker melk med honning i, men ser ike ut til å hjelpe. Finnes det flere god råd mot vond og hoven hals? Helene

Anonym skrev 2007-03-01:

Det er bare tull. Funker ikke det der...

Eirik skrev 2007-04-02:

Jeg drakk to glass med melk og honning for to dager siden og i dag er det dobbelt så mye verre.

Anonym skrev 2007-04-10:

Dette funket bra! Takk skal dere ha:)

meg skrev 2007-04-20:

Det funker ikke... det smaker bare godt ;)

anonym skrev 2007-04-23:

Hørt om repsils? : ) Det hjelper mot sår hals.

Marie skrev 2007-05-06:

Varm drikke som hjelper mot hoven hals er en myte, når halsen er hoven skal du drikke kalde drinker å spise isbiter og is. Akkurat som da du legger ispose over en hoven plass på kroppen.

Mani skrev 2007-05-15:

Melk inneholder fett, og fett er ikke særlig godt for halsen. Man må generelt unngå fettholdig mat når man har vondt i halsen. Det aller verste er mat stekt i fett. Det hjelper å drikke mye, for da blir slimet i halsen mer tyntflytende. Det beste er vann,

Kjersti skrev 2007-05-23:

Honning tåler ikke mer enn 40 grader. Da ødelegges alle de gode stoffene. Derfor varm opp melken, avkjøl den til 37 grader og ha så i honningen. God bedring.

Vilde skrev 2007-06-03:

Jeg har prøvd å drikke varm melk med honning i, men jeg synes ikke det hjelper, og det smaker bare vondt, så jeg har også problemer med å få det i meg. Jeg har nettopp fått vondt i halsen, og har drukket to kopper te, spist alt for mye halspastiller (bl.a nesten en halv pakke Repsils på én dag) og har tatt en Dispril. Når jeg skulle svelge den med vann føltes det bare værre, siden vannet var kaldt. Tror jeg skal prøve å gugle fløte i steden..

Nina skrev 2007-06-09:

Når du merker at du begynner å få vondi i halsen, eller begynnelse på forkjølelse kan du ta 6-7 c-vitamin tabletter. Eller spis masse kiwi eller appelsin. C-vitaminer kan du ikke ta for mye av for det skylles ut igjen med urinen.

Fredrik skrev 2007-06-25:

Det ser ikke ut til å hjelpe, jeg har en så vond hals at jeg ikke klarer å sove, fordi spyttet som produseres ikke svelges ned uten at jeg må våkne og ta meg sammen for å klare et svelg. Hjelp!

Per skrev 2007-07-26:

Hehe, dette funker da vel ikke. Jeg har prøvd det i 2 dager å føler meg ikke bedre.

Maha skrev 2007-09-06:

Jeg klarer ikke spise noenting, utenom halslinser når jeg har vond hals, og det fører til at jeg kaster opp hele tiden. Jeg tar pastill etter pastill, har noen noe annet råd som funker bedre?

Ida skrev 2007-09-30:

Det finnes mange myter rundt det å ha vondt i halsen. Det beste rådet er å drikke vann som har kokt opp for så å bli avkjølet til romtemperatur. På denne måten blir vannet lettere å drikke med en sår hals. Om dette ikke hjelper kan du jo besøke fastlegen din:). god bedring!

Skapheksa skrev 2007-10-06:

Honning hjelper, men ikke i melk. Melk er slimdannende og kan i enkelte tilfeller vere farlig for unger med falsk krupp. Men prøv sitrondråper og honning i 40 gr. varmt vann. En fordel er å ta mixturen øyeblikkelig du kjenner symotom på sår hals / forkjølelse. Gjennta dette annen hver time.

Enuj skrev 2007-10-08:

Saftis er tingen for sår hals! Håper pære-isen til Diplomis kommer snart tilbake :)

halskongen skrev 2007-11-14:

Det som hjelper er å kjøle ned halsen, f.eks. ved å drikke kald drikke, spise is (vannis eller saftis, altså ikke melk) eller andre metoder som kjøler ned det hovne området.

xtine skrev 2007-11-25:

Unngå for all del melk. Men ren råmelk derimot og morsmelk er veldig bra.

Dr. Diesel skrev 2008-01-03:

Melk og honning hjelper om du tror det hjelper, det smaker i det minste godt.

Kommentarside: 1   2    3    4    5    6    7   


Diskuter vond hals

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com