Kjerringråd logo

Vondt i halsen - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om vondt i halsen.

Tromsø skrev 2011-05-05:

Drikk mye varm te. Hold halsregionen varm hele tiden. Hold deg inne. Jeg hadde en gang halsbetennelse, kunne ikke svelge mitt eget spytt, men gikk ikke på medisiner eller noe sånnt. Jeg ventet bare til det skulle gå over.

Carina skrev 2011-05-08:

Jeg skal på fotballkamp om noen timer, og jeg har gledet meg noe sinnykt. Men nå har jeg vondt i halsen.

Kyssesyken skrev 2011-05-10:

Jeg har pådratt meg kyssesyken, og sliter for tiden med forferdelig sår hals. Halsen har vært sånn i 5 dager nå. Det meste av det nevnt ovenfor har jeg prøvd. Når jeg tidligere har hatt vanlig vondt i halsen har mye av det funket, men ikke nå. Jeg har grusomt sår og vond hals konstant, helt forferdelig. Er det noen andre som har hatt kyssesyken, som kan komme med noen tips som fungerer?

Omar skrev 2011-05-27:

Hjelper det med å drikke masse kaldt vann? Har vond hals, jeg.

Anne skrev 2011-05-29:

Noe veldig salt pleier å hjelpe.

14åring skrev 2011-05-31:

Blå burn inneholder blant annet kiwi, og hvis du drikker den iskald så hjelper det på.

liveterkjiptiblandt skrev 2011-06-05:

Jeg får ikke sove. Klokka er 04:30 på natta, halsen brenner og når jeg må svelge hvert 20 sek som gjør dritvondt holder jeg meg våken. Jeg har drukket varm nypete. Det hjalp ikke. Jeg kommer ikke til å sove mye, nei.

au skrev 2011-07-10:

Nå har jeg hatt vondt i halsen i 6 dager. Det er kjempevondt og det blir værre når jeg hoster og bruker nesespray. Jeg spyr av alle halstabletter utenom doc, men det virker ikke på det jeg har nå og jeg er tørst.

Cathrine skrev 2011-08-22:

Jeg var ett typisk halsvondt barn fra fødsel av. Hadde utrolig sår og trang hals, med veldig store mandler, fikk de fjernet rundt 6-7 års alderen. Var veldig frisk og fin fram til 8. klasse, da jeg fikk kyssesyken. Ble veldig syk, og var inn og ut av sykehuset. Har aldri fått immunforsvaret helt opp etter det, og har ofte halsbetennelse og virusinfeksjoner igjen. Legen min sa at det var fordi mandlene mine er borte, og at mandler er den første motstanden bakterier møter eller noe i den duren. Så fjerning av mandler er ikke noe jeg ville vurdert om du har ofte vondt i halsen, ihvertfall ikke i første omgang.

SveinErik skrev 2011-09-01:

Til Kristine: Det blir for enkelt og rent av feil å hevde dette. Selv har jeg fått fjernet mine store mandler, etter mange år med hyppige, hissige halsbetennelser, og problemet er løst for mitt vedkommende. Har ikke hatt halsbetennelse på 3 år. Så Kristine tar feil når hun generaliserer dette og sier at det ikke hjelper å fjerne mandlene.

Hanne skrev 2011-09-12:

Ingefærte synes jeg fungerer supert mot te. Ikke dumt å prøve.

Kine skrev 2011-09-20:

Jeg har sår hals nå, har hatt det i 2 dager, og jeg har prøvd curamed, repsils og alle drops, men ingenting hjeper. Jeg har til og med prøvd is og kakao, men ingenting funker.

Experten skrev 2011-10-17:

Sug på repsils eller doc, og du vil bli litt bedre.

tessa skrev 2011-10-24:

Er vel ikke no vits å skrive kommentarer om hva som ikke hjelper og om hvor hardt det suger at dere har vondt i halsen. Ærlig talt, dette er en side for å dele kjerringråd er det ikke? Dere kan få et av meg.

Om dere (eller barna deres) har kjempevond hals, og når halsen er så tett at det blir tungt å puste, og hosten er som barberblader i halsen, vil jeg anbefale å varme litt mat-olje (samma hva slags olje det er, så lenge det er olje) og smøre dette på hele halsen og brystkassen før man legger seg. Oljen skal være varm, men ikke såpass at dere brenner dere. Så må man pakke halsen godt inn i et ullskjerf (oljen på halsen skal ikke tørkes bort, smør på så det nærmest renner) og ligg med dette hele natta.

Jeg har ikke et ullskjerf, så da pleier jeg å sove med en genser med høy hals, også legger jeg et par ullsokker rundt halsen og på brystkassen, genseren holder det på plass.

Pass på å ha god luft inne på soverommet, men ikke for kaldt. Ikke under 18-19 grader. Jeg vil ikke anbefale å bruke febernedsettende, da dette kan forlenge sykdomsperioden, (dette er av egne erfaringer). La heller feberen herje seg ferdig. Det er en grunn til at vi får feber.

Frode skrev 2011-12-29:

Hold deg unna alt av Doc, Ifa og sånn greier. Mye sukker i kroppen gjør at kroppen takler infeksjonene verre. Snakk lite og ta tiden til hjelp så kommer halsen seg.

Kommentarside:  1    2  


Diskuter vondt i halsen

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere