Kjerringråd logo

kjerringråd > vondt i halsen > vondt i halsen

Vondt i halsen - kjerringråd

Vondt i halsen oppstår av og til. Det kommer som regel sammen med forkjølelse eller andre typer infeksjoner. Hvis man får feber av det er sjansene store for at det er halsbetennelse. Hoste i forbindelse med sår og vondt i halsen kan tyde på forstadiet til en begynnende forkjølelse.

Bakterier som angriper slimhinnene i munnen og halsen gjør at de blir røde og såre. Man kan også hovne opp og det gjør det vondt å svelge. Som sagt er det ofte bakterier eller virus som er årsaken til vondt i halsen og kroppen klarer som regel å ta knekken på det selv, men det finnes flere tips og kjerringråd om hvordan man kan hjelpe den litt på veg.

Bli kvitt vondt i halsen

  1. Som hjelp mot vondt i halsen kan man varme litt melk med honning. Avkjøl det til det akkurat er mulig å drikke det. Drikk det og du vil føle deg bedre.
  2. Smør på hvit kamferolje på halsen og opp mot ørene, sier en annen innsender.
  3. Sov med ett ullskjerf om natten.
  4. Drikk noe kaldt med isbiter, eller spis iskrem for å lindre en vond hals.
  5. Spis masse c-vitaminer tabletter, eller spis frukt som inneholder det, slik som kiwi eller appelsin.

Har du flere tips mot vond og sår hals? Send dem inn, slik at flere kan få gleden av dem.

Vondt i halsen

Urtefrik skrev 2009-11-10:

Jeg anbefaler å drikke en stor kopp med varm hylleblomstte, lakrisrotte eller timiante. Det har ihvertfall hjulpet for meg.

Anja skrev 2009-12-05:

Peppermynteolje er bra for halsen og for hoste. Den dreper også streptokokker.

jenny skrev 2009-12-19:

Jeg syntes at man skal drikke en kopp med varm kakao, og is etterpå, det lidrer smertene og du føler deg mye bedre. Det er veldig godt for personer med hoste og sår hals. Det funket for meg. Og en ting. Hvis du har sår hals eller lignende, så forsvinner det en eller en annen gang. Du blir alltid kvitt det.

Mammaen skrev 2009-12-29:

Vond hals ja, alltid kvitt det. Hmm, blir man nu det? Har en sønn på 22 år. Han er så pøaget med vond hals. De 3 siste åra har det kommet tilbake gang på gang på gang. Jeg blir fortvila. Nu var han ferdig med pensilinkur 19. des. Nu har ha halsebetennelse igjen. Legene bare pøser på med pensilin. Ikke tar de noen prøver av noe slag, blir så oppgitt. Det ender alltid med en plagsom hoste. I går var han helt mørk lilla bak i halsen. Ser ikke ut til at mandlene er store, men halsen er så sår. I går begynte jeg tenke på blodkreft, var selvfølgelig ei som satt meg på ideen. Han er så plaga. Har det slikt gang på gang. I år har han vært bra 5 mnd og resten av mnd. vondt. Det er så urettferdig. Har noen råd? Har noen vært bort i slikt? Ikke feber har han. Ikke røyker han.

Camilla skrev 2010-01-11:

Jeg har egentlig ikke peiling på det, men hva med å prøve en time hos en akkupunktør? De kan kurere (eller i allefall lindre) de merkeligste sykdommer.

Even skrev 2010-03-29:

Ja, prøv en akkupunktør og drikk mye, kanskje opp til 10 kopper for dag med nypete. Har selv hatt vond og sår hals i nesten et helt år. Jeg hadde hoste også. Bare drikk mye te, og husk å ikke la det komme kald trekk til halsen.

Vibbe skrev 2010-06-22:

Min søn hadde kronisk halsbetennelse. Da han gikk i tredje klasse altså 8 år tok legen mandlene hans. Det hjalp. I forbindelse med en halsbetennelse hvor min sønn avsluttet en kur fredag og hadde halsbetennelse igjen mandag, konsulterte min man en lege i Oslo. Han sa at vi skulle bruke Corsodyl. Det er et bakteriedrepende munnskyllevann. For når halsen har hatt så mange halsbetennelser blir det ganske mye arrvev i halsen. Vanlig medisin kan ikke nå frem til betennelsen og bekjempe den. Siden har vi ved halsbetennelse gurglet Corsodyl og ikke hatt vondt i halsen.

Halsbetennelse skrev 2010-07-09:

Fjern mandlene, det hjelper. Har fjernet dem selv, men sitter med halsbetennelse nå. Når jeg var mindre, slet jeg med halsbetennelse, hadde det ofte. Legen fjernet mandlene, og nå etter 8 år, har jeg fått det igjen for første gang. Ellers, drikk iskald Love brus. Det er knall godt og lindrer.

Sine skrev 2010-12-08:

Jeg har feber og vondt i halsen. Hvor får man kjøpt peppermynteolje?

Pengegubben skrev 2010-12-27:

Vond hals kan også komme av alergi. Slet med slimete og vond hals i mange år før jeg fikk greie på at jeg ikke skulle ha melkeprodukter. Etter det ble jeg mye bedre.

Morten skrev 2011-01-02:

Peppermynteolje får man kjøpt på de fleste helsekostbutikker. Anbefales i flaske eller i kapsler, i tablettform er effekten dårlig.

Sofie skrev 2011-01-27:

Jeg leste et sted at man skulle tygge en hvitløksbåt. Jeg hadde vondt i halsen og måtte bli fort frisk, jeg prøvde det og det funket faktisk. Men det er ekstremt ekkelt. Et annet tips er å gurgle vademekum blandet med vann. Det funker også bra.

Kristine skrev 2011-02-01:

Det hjelper ikke med å fjerne mandlene. Jeg gjorde det, men jeg ble faktisk mye værre. Fikk til og med dårligere immunforsvar. Har halsbetennelse nå og er så lei av det. Har skole imorgen også, men jeg vet ikke om jeg orker med den stygge halsen min.

----------- skrev 2011-03-03:

Solbærtoddi med honning hjelper.

Julie skrev 2011-03-03:

Ingefær hjelper. Kok opp te med fersk ingefær. Kan også ha i litt honning hvis man ikke er så glad i smaken.

Charlotte skrev 2011-04-04:

Har fjernet mandlene selv, men dette gjorde det bare værre. Har nå hatt halsbettenelse/vond hals en gang i mnd i to år. Har hatt en fin pause på et halvt år nå, men kom tilbake igjen for et par dager siden. Jeg trenger et bra råd.

anonym skrev 2011-04-08:

2 ss. sitron hjelper. Det dreper mye av bakteriene i halsen din. Ta det 3 ganger daglig.

smula skrev 2011-04-09:

Jeg har en stesønn som er 17 år. Han er ofte plaget av halsvondt. Men det rare er at han spiser akkurat som før. Da jeg som barn hadde halsvondt måtte jeg la være å spise. Det gjorde ganske enkelt for vondt.

sår hals skrev 2011-04-13:

Jeg har veldig problemer med halsen min idag, lurer på om dere vet noe som hjelper mot sår hals og hovn hals?

Kalle skrev 2011-05-02:

Til kristine: Du får ikke dårligere immunforsvar av å ta mandlene. Drikk te med honning og deretter et Iskaldt glass vann. Det hjelper, bare husk å gjøre det ofte.

Susanne skrev 2011-05-04:

Kok opp vann med masse salt i, pust inn dampen i 1-3 min (legg gjerne ett håndkle over hode og gryten slik at du får mer damp om gangen). Og/eller gurgle det salt-kokte vannet i 30-60 sek. Dette vil rense opp i halsen samt luftveiene og en får hostet opp det som ligger og irreterer. Er ubehagelig der og da, men det blir bedre etterpå.

Puss tennene og munnviken så godt som mulig. Dette for å få bort bakteriene slik at de ikke formerer seg og gjør det vondt verre.

Mat ved halsvondt:
Potetstappe, når en koker vannet så er det lurt å ha i en bjunjong terning. Dette fordi det gir mer smak og en får i seg mer næring. Ha gjerne moset pølse oppi. Ikke spis andre melkeprodukter, det vil bare øke slimproduksjonen.

Kommentarside: 1   2   


Diskuter vondt i halsen

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere