Kjerringråd logo

kjerringråd > vorter > vorter

Vorter - kjerringråd

Noe så enkelt som å slikke litt spytt kan fjerne vorter. Slikk på vortene. Særlig effektivt er det å gjøre dette på morgenen, før man har spist eller drukket. Syren i spyttet tørker ut vortene i løpet av kort tid. Du kan gjerne gjenta dette flere ganger daglig. Det skal visstnok hjelpe på å bli kvitt vortene fortere.

Vorter

Anonym skrev 2007-02-17:

Æsj, jeg vil ikke sleike på vortene...

Anonym skrev 2007-02-21:

Sleik på fingeren din, smør spyttet utover vorta, vask, sleik, smør, vask, sleik, smør, vask...

Skjønner?

Chag skrev 2008-01-22:

Kult! Dette skal skal jeg prøve med alle fotvortene mine.

ROSEXD skrev 2008-01-22:

i'll try ;D

jente19 skrev 2008-04-16:

Dette funker overhode ikke. Jeg har en på fingeren som ikke går vekk. Jeg har bitt og klippet og gnagd og plukket og pillet på den og et år seinere er den ennå ikke vekk.

Pia skrev 2008-04-17:

Prøv elveskum, det skal funke.

Eine skrev 2008-04-20:

Spytt er ikke surt, det er basisk. Ellers ville tennene våre blitt etset bort.

Irene skrev 2008-04-20:

Ta på MOLKOSAN (kjøp i helsekost butikk)på tøystykker og legg over vortene, ta på engangshansker. Ligg med dette om natten - løser opp og svir, men det går over. Gjør dette hver kveld i 14 dager. Etter en mnd. er det borte. Garantert. Har prøvd dette selv. Og jeg hadde masse vorter.

Anki skrev 2008-05-14:

Hvorfor ikke bytte ut såpen på badet/toalettet med Sunligt sepe, de er å få kjøpt i vanlig dagligvarebutikk. Vask deg med den så ofte du kan, det hjelper faktisk. Plutselig er vortene borte. Dette har fungert på alle de jeg kjenner som har fulgt dette tipset.

Juni skrev 2008-05-22:

før i tiden smurte man på flesk, for så å grave dette ned i jorden etterpå. Overtro, vel kanskje. Det er de som har blitt hjulpet også.

Kizzta skrev 2008-05-28:

Visst du absolutt vil bli kvitt vortene tror jeg du hadde gjort det, Man må ide litt for skjønnheten.

j20 skrev 2008-07-07:

Funker ikke i det hele tatt å slikke på de. Jeg fikk vekk vortene med å bruke grovsalt. Skikkelig store korn. Havsalt. Plukk ut et stort korn med en flat side og legg direkte over vorta. Teip tett over. Saltet begynner umiddelbart å trekke til seg fuktigheten i huden så hudcellene dør. Når du tar tapen av etter natta vil det være helt vått under der og vorten har fått en følelsesløs hvit overflate. Men fortsett så lenge du kan! Jo mer du kjenner at det svir og stikker jo nærmere kommer saltet vertcellene der viruset sitter og koser seg. Til slutt dør de også. Da blir vorta helt svart i midten og du er øm rundt hele for da er du kommet ned til friske celler. Stopp der og vent noen dager så ser du om den enda vokser. Stå på hvis den gjør det. Hvis ikke er du kvitt den og da er d bare til å la såret gro!!:)

Trampe skrev 2008-07-09:

Jeg hadde vorter som liten. Prøvde det med å smøre svor / flesk på det og kusinen min gjemte det. Og vorta forsvant. Snodig men fint for meg.

Anonym skrev 2008-08-13:

Neglelakk over vorten hjelper også. Jeg brukte det som barn. Vorten forsvant og kom aldri tilbake.

Kungen skrev 2008-10-06:

Dette kjerring rådet fungerer faktisk hvis du gjør dette over en god periode (ca en mnd eller mer) det er ganske lettvint. Selv gikk jeg til legen og frøs vortene som jeg hadde oppå fingertuppene der neglene begynner. Det funket seriøst ikke i det heletatt. De blei bare lilla. Så fikk jeg høre dette rådet av farmoren min, og hun sa det virket, og det gjorde det jo. Det er vært et forsøk i hvertfall. Det er billig og gjør jo ikke vont?

Anonym skrev 2009-05-18:

Bruk løvetann saft. Knekk av en løvetann stengel og bruk den hvite saften som kommer frem. Smør det på noen ganger og vortene blir sorte og så forsvinner de.

Nina-Jeanette skrev 2009-10-05:

Visste du at det er hormoner i kroppen som gjør at vi får vorter? Det er ikke mye vi får gjort med det. Vortene skal bli borte av seg selv egentlig. Men jeg har kjøpt sånn is greier på apoteket og det fungerer det, men fikk igjen en vorte med en gang nesten. Så nå får jeg bare ta det en gang til. Da blir det borte for godt håper jeg.

Ida skrev 2009-10-19:

Prøv noe som heter Verucid eller noe. Først plukket/klippet jeg bort løs og død hud rundt vortene. Så tok jeg på dette middelet. Det begynte snart å svi litt. Dagen etter hadde middelet lagt seg som en skorpe oppå vortene og jeg bare plukket det av. Da oppdaget jeg at huden rundt vortene var blitt hvit og vortene mindre. Altså: det hjelper ikke å bare smøre dette middelet oppå vorten, fordi dette er død hud. Ta bort den døde huden før du smører det på. Da hjelper det.

j21 skrev 2010-04-25:

Banan funket ikke. Spytt funker definitivt ikke, det må være en tilfeldighet. Det hjelper ikke å klippe dem, annet enn å få dem litt mindre. Verucid funker bare på små vorter som sitter veldig nærme overflaten. Store fotvorter er dette nytteløst på. Neglelakk hjelper ikke.

Grovsalt teipet på vorta funker til en viss grad med at man svir av blodårene og vorten blir mindre. Men man dreper ikke viruset så den fortsetter å vokse. Jeg blei lei av min som satt midt på tommelen og som var i veien overalt.

Etter 2 år gikk jeg til legen og fikk frosset den. Det hjalp ikke første gangen så gjorde det en gang til. Da frøs hun den sykt lenge og med en større dings sånn at den virkelig ble dypfrosset. Det er bare å be legen om å holde den der lenge. Det gjør ikke vondt før etterpå, men det var ingenting sammenlignet med alle salt-eksperimentene.

Da endelig ble det dannet en blemme langt inni fingeren og vorten døde. Nå er fingeren helt fin igjen, ingen arr. fotvortene som jeg hadde hatt i 3 år minst bare forsvant en dag av selv selv. Antar at kroppen endelig fant noen antistoffer å bruke.

Kenny skrev 2010-07-09:

Er bare å fukte en bomullsdott med eplecidereddik og teipe på over natta. Etter kort til vil den bli helt svart. Da kan du ta litt klar neglelakk over om morgenen og gå helt til kvelden med dette på. Pell forsiktig vekk neglelakken og ha på eplecidereddik igjen.

Selv har jeg klipt ned dødt vev hver kveld, men dette trenger ikke å være så lurt. Jeg brukte ikke neglelakk på, men jeg tror det er lurt å gjøre for å hindre videre spredning, samt kvele vortene.

Uansett, ettersom jeg klipte ned vortene hele tiden betyr dette at jeg hadde en del sårt vev rundt vorten. Da sier det seg selv at eddik i såret ikke er spesielt godt. Det er faktisk så smertefult at du begynner å virkelig nærme deg terskelen for egen smertegrense.

Jeg ser at folk anbefaler å IKKE pelle vekk de døde(svarte) hudlagene med mindre de kommer av når du peller av neglelakken. Dersom rester faller av når du peller forsiktig av neglelakken betyr sannsynligvis dette at vevet er så dødt at det råtner vekk. Da er det greit, men om det sitter fast må du jo klippe det bort. Og da gjør det bare vondt.

Carmen skrev 2010-08-06:

Er det Sunllight sepe eller Sunlight såpe? Det er 2 forskjellige typer, er jeg sikker på. Jeg har prøvd å finne Sunlight sepe på vanlige butikker, men jeg finner ikke dem. Hvor kan jeg få kjøpe dem? Takker for svar.

Kommentarside: 1   2   


Diskuter vorter

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com