Kjerringråd logo

kjerringråd > vorter > vorter

Vorter - kjerringråd

Vorter skyldes en sykdom i huden og som er forårsaket av et virus og her er et kjerringråd mor vorteplagen. Det er i hovedsak 3 vortevisus som er årsaken til vorter på forskjellige steder på kroppen. Vorter blir delt inn i tre hovedkategorier nemlig vorter på hender, vorter på føtter og kjønsvorter. Et kjerringråd er å legge et lufttett plaster over vorten om natten og ta av neste morgen, skjær så bort en del av vorten med en skalpell. Dette gjentas til vorten er borte.

Vorter

Anonym skrev 2007-08-14:

Huff, dette hørtes ikke så lurt ut. når du skjærer i vorten vil det komme flere vorter.

Bettoo skrev 2008-01-22:

Tror faktisk det funker. Er jo på en måte det de gjør hos fotpleie også. Men om det er fotvorter f.eks, så anbefaler de og sette føttene i fotbad, med grønnsåpe i, og så prøve å skjære bort litt selv etterpå, å deretter ha på Verucid, som er et vortemiddel som funker bra.

anonym. skrev 2008-01-23:

Jeg har prøvd verucid og er ikke fornøyd.

Morten skrev 2008-03-26:

Hei,dette tipset har jeg prøvd på egenhånd...resultatet ble at blodet fra avskjæringa spredte bakterien/viruset til større deler av foten min :S i stedet for 1 vorte,fikk jeg til slutt 14! Nå eg jeg heldigvis vortefri, som et resultat av korrekt bruk av vortemiddel. Å skjære for dypt i vorten anbefales altså ikke.

Leloie skrev 2008-03-30:

Bare ha plaster på, du trenger ikke gjøre noe annet. Du kan også bruke neilefil. Det hjelper. Selv om jeg ikke fikk den bort, men jeg såg at den blei flatere og mindre. Jeg har ikke gjort det så mange ganger så jeg vet egentlig ikke hva som sjer med den.

anonym skrev 2008-04-13:

jeg har prøvd å få bort vortene mine både på føttene og hendene i snart ett år, og ingenting funker. Verucid er i hvertfall oppskrytt!

Gjest skrev 2008-05-25:

Hvis man plages av forvorter, anbefaler jeg bananskall. Jeg hadde minst 10 på den ene foten og 3 på den andre. Jeg gikk med bananskall i sokken da jeg var hjemme. det tok en stund, men plutselig var dem borte. Nå har jeg en på fingeren.

Linda skrev 2008-05-28:

Vercuid funker ikke. Det blir bare større styggere sår på fingra. Huden etser bort!

Tovemor skrev 2008-07-14:

Det med bananskall kan også jeg anbefale på fotvorter/liktorn. Min datter på 5 år hadde noen under foten sin, jeg skar ut en passende bit og knidde den lett mot partiet med vorter (det hvite mot huden), plastret godt. Dette lå hun med om natta. Gjenta noen netter og vortene vil bli sorte for til slutt å falle av. Gjorde ikke vondt i det hele tatt :-) Lykke til!

Skeptiker skrev 2008-10-18:

Jeg har en vorte i ansiktet som jeg har hatt i noen måneder nå - den var begynt å bli sort, men ga ingen tegn på å falle av, så jeg gikk til legen. Der fikk jeg medisin, noe jeg nå kun har brukt i 2 dager, men allerede har nesten halve vorta (som er relativt stor) falt av. Nå håper jeg bare hardt på at den ikke skal smitte til andre steder i ansiktet, ettersom det blir en slags sårhinne etter at det døde vortevevet er tatt bort. Noen som har noe erfaring med dette?

Duefjes skrev 2009-04-17:

Da jeg var mindre så hadde jeg en vorte på hånda mi, og jeg har hørt at et grehoppebitt skal hjelpe. Dette prøvde jeg. Jeg fanga en stor grøn greshoppe (løvgresshoppe). Jeg erta den litt mens jeg holt den til den hadde en brun aktig spytt i munnen, så lot jeg den bite på vorta :D

Man kjenner ingen ting når den biter så ingenting å være redd for. Vet ikke hvor lang tid det tok før den forsvant, men en dag så titta jeg på hånda, og da var vorta vekk. Så greshoppe bitt hjelper av min erfaring hvertfal :D

Mona skrev 2009-04-17:

Jeg har også dårlig erfaring med Verucid. Skrapte i vei og blødde for ingenting. Resultatet var at omtrent hele øvre del av foten min pluss tærne var dekket av en eneste stor vorte. Legen mente jeg ville bli invalid hvis de opererte den bort, og det var det han anså som eneste mulighet til å få dem bort. Svaret ble for meg akupunktur med ikke-kirurgisk laser, tro det eller ei. Vortene begynte å klø fælt om natta, og etter tre uker var de begynt å trekke seg bort som en pytt som fordamper. Helt utrolig. Vet ikke om dette funker på alle, men mine vorter kom ikke tilbake. Får jeg en liten en, så får jeg den frøset bort med cryo. Veldig effektivt og kan anbefales.

Tone skrev 2009-08-31:

Griseflesk hjelper mot vorter. Flesk fra skinke fungerer best etter min erfaring. Smør på hver dag, eller så ofte du kommer på det. Litt etter litt forsvinner vortene og forblir borte. Har fjernet mange plagsomme vorter på denne måten. Min mor brukte også dette rådet på oss da vi var små. Har prøvd med bacon-flesk, men uten resultat. Vet ikke hvorfor, flesket kommer jo fra samme dyret. Kanskje det er flesket nærmest svoren som fungerer best? Det skader ikke å prøve.

Vortefriik skrev 2009-10-10:

Jeg har nå 63 vorter på overhånda. Har en stor en på langefingeren. Det hjelper å ta salt i det hvite på plasteret så tilslutt blir det svart. Det skraper du vekk så blir det en grop inn, der heller du mye salt inn og setter på plaster. Det hjelper faktisk.

Seriøs skrev 2010-04-15:

Vet ikke hvor mye av det over som er tull, og det er snd. Jeg var hos legen for å fjerne en vorte med flytende gass. Han kjølte kraftig ned et stort område, men bommet på mesteparten av den lille vorten. Da jeg senere kom tilbake for å fryse den ned skikkelig så tok han igjen et stort område. Det dannet seg så en vannblemme under vorten som jeg punkterte litt for fort. Det ble litt små betent og vorten spredte seg og ble over dobbelt så stor og rakstvoksende. Nå har den sprukket også og jeg skal vel til med en verucid tenker jeg.

Kjerring skrev 2010-04-20:

Hva med store, gamle og inngrodde fotvorter?

Vær tålmodig skrev 2010-05-17:

Jeg har hatt to store inngrodde vorter på foten i over 5 år, som jeg har kjempet med mange ganger. Nå ser det ut til at de endelig er vekk. Vær tålmodig! Det tok 2 måneder med meg. Fotbad nesten hver kveld, på med verucid kun på vorten, la det tørke. Ta på lufttett plaster, helst sånt liktorplaster med syre i (finnes på apoteket). Neste kveld skraper du vekk det døde med en skalpell, og kjører samme prosedyre. Det hjelper til slutt. Noen ganger kan det lønne seg å la plasteret sitte på et par dager.

Hjelp skrev 2010-05-19:

Jeg har ikke hatt vorter siden jeg hadde noen fotvorter som barn. Plutselig spratt det opp en liten glatt og flat vorte på underleppa mi. Det er ikke akkurat gøy å ha en vorte i ansiktet, så etter å ha lest mye om vorter gikk jeg tilslutt til lege. Han ga meg beskjed om å bruke verucid. Han sa riktignok at jeg skulle være forsiktig og ikke få det inni munnen, men jeg er likevel veldig skeptisk og bekymret siden alle informasjonskilder, inkludert apotekpersonale og internettsider, sier at man IKKE skal bruke Verucid i nærheten av munnen og andre slimhinner. Jeg vil jo si at underlippen eri nærheten av munnen. Så nå vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre, om jeg tør å prøve Verucid i det hele tatt, eller om jeg bare må gå tilbake til legen å få det fjernet på annen måte uten å prøve Verucid først. Vil jo ha vekk dette monsteret fortest mulig. Noen som har erfaring med vorter i ansiktet?

Ove Bertil skrev 2010-05-30:

Jeg hadde en vorte på en finger i mange år. Den forsvant da jeg av andre grunner smurte hendene inn med honning hver morgen og kveld i noen uker. Jeg er ikke sikker på om det har noe med saken å gjøre. Men det skader ikke å prøve. Bruk gassbind over. Eller sokk eller vante. I ansiktet er det jo bare å smøre litt flere ganger om dagen.

Bjørg skrev 2010-08-12:

Prøv Wartner. Det fryser ned vorten etter en behandling. Fåes på aopteket.

Christine skrev 2010-10-16:

Vortemiddel er som gjødsel til gress. Vorta ble jo større av middelet. Frysing: Jeg har frosset den kansje 8 ganger, og er ikke noe vits og prøve. Nå bruker jeg Eddik på plaster som ser ut til og virke. Jeg har brukt det i 1 døgn og den er blitt mye mindre. Jeg skal gjøre det i de neste døgnene for og få den bort. Det er den største vorta på frysearket (På instruksjonen er det tegnung for str. og hvor lenge den skal fryses). Jeg skal komentere når den er gått bort.

Kommentarside: 1   2   


Diskuter vorter

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com