Begynnende forkjølelse - kjerringråd

Symptomer på forkjølelse er rennende tett nese, kanskje også med hodeverk og feber. Det sies at hvis man prøver å behandle en forkjølelse så varer den i bare 7 dager, mens hvis man ikke gjør noe med den så varer den i en uke. Etter våre beregninger så skulle vel det være like mye. Men hva hvis man klarte å bli kvitt forkjølelsen før den i det hele tatt startet? Her er det tips om det.

Ofte begynner en forkjølelse ved at man kjenner at man får litt vondt i halsen, eller tykk hals, som noen kaller det. Det er ikke veldig vondt, men akkurat slik at man kjenner at her er det noe i gjære. Da er tipset at man skal svelge 15 hele pepperkorn. Det er viktig at de svelges uten å tygge, og det går nok lettest dersom man tar de med et glass vann akkurat som vanlige piller.

Pepperkorn mot forkjølelse
Pepperkorn mot forkjølelse : Foto : kjerringrad.com

Kjemisten skrev:

Først: Pepper forårsaker ikke feber. Man blir dog varm av pepper men dette er ikke feber. Pepper virker irriterende på slimhinnene i munn og hals/nese. Slimhinnene utskiller et vannig sekret som gjør at kanalene åpner seg bedre m.t.p slim etc.

Ser ikke poenget med å svelge hele pepperkorn. Som en generell regel skal svart pepper tas i malt form 1/8 teskje gjerne blandet i honning og ev. med varm melk eller kakao/sjokolade. Jeg bruker 1/8 ts kværnet pepper blandet med honning hver morgen 3-4 om jeg føler meg syk.

Dette må ikke brukes av gravide

Bruk hue og les mer andre steder før du bruker rådene her inne.

Petimeter skrev:

Det forbløffer meg hvor dårlige folk er til å skrive norsk her inne - kanskje kan man skylde på forkjølelsen? Nei, forresten. Det tror jeg nok ikke!

Hemmelig skrev:

Prøv råmelkstabeletter, det hjelper hver gang.

Innamol skrev:

Ta en ibux og en parraset, så tar du ett varmt bad med aukalyptus olje i vannet. Så tar du en passe stor conjac, og så rett i seng. Ha alltid endrikkeflaske på nattbordet slik at du kan drikke når du blir tørst.

Sahara skrev:

Når du merker kløe/prikking og tørrhet i halsen/svelget, så er det gjerne en begynnende forkjølelse. Da må du ta på deg et sjerf av ull og surre det rundt halsen helt inntil/nærmest huden. Og denne innbindingen må du ha på deg natten over uten å ta sjerfet av. Altså om natten har du på deg nattkjole eller pysj som vanlig, og i tillegg må ullsjalet eller -sjerfet være surret godt rundt halsen. Det må være på hele natten og det må være av ull, evt. blanding som inneholder ull. Neste morgen vil du merke at forkjølelsen ikke har utviklet seg slik den ellers ville ha gjort, nemlig til vondt i halsen og begynnende hodepine etc.

H skrev:

Fikk iallefall feber, å føler meg faktisk hakket bedre idag.

Kjersti skrev:

Pepper sørger for feber så du skiller ut og forhåpentlig vis slipper å bli syk, dette må taes ved første symptom, det hjelper også å ta en god dose c vitamin med hel pepper:-)

Elisabeth skrev:

Det smakte jo nesten ingenting. Veit ikkje helt om det virker enda.. men det var ikkje ekkelt

Diskuter begynnende forkjølelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Forstoppelse

Kjøp Lactulose på apoteket.Ta 2 ss og bland med et halv glass lunkent vann, he...

Vond hals

Kok opp vann og rør i 1 teskje salt (til et glass vann). Avkjøl til det er dri...

Messingpuss

Eddik og salo er det beste jeg har prøvd. Jeg brukte det på en kronglete gamme...

Kvalme

Ta deg en skive ingefær, tygg og svelg saften av den. Det vil hjelpe....

Sår hals

Jeg merker at når jeg spiser mye hvitløk, så får jeg sår hals. Kanskje dett...