Myggstikk - kjerringråd

Myggstikk er en allergisk reaksjon forårsaket av bitt fra mygg. Mygg er et stikkende, flygende insekt som er nært beslektet med fluer og knott. Den er like ille både for barn og voksne. Til og med en hund kan få en hevelse av myggstikk. Hvor hoven man blir er forskjellig fra person til person.

Bare hunnmyggen lager myggstikk, på grunn av at hun trenger et måltid med blod for å produsere egg. Myggen stikker gjennom huden og sprøyter inn spytt. Dette spyttet inneholder forskjellige proteiner som hindrer blodet fra å koagulere, samt stoffer som holder blodet strømmende fra oss og till myggen.

Det er dette spyttet som fremprovoserer allergi hos oss som gjør at vi hovner opp og begynner å klø i myggstikket. Disse allergiske reaksjonene har en tendens til å avta hvis man stadig blir utsatt for myggstikk over mange år.

Tips mot myggstikk

Det finnes tips til hvordan man skal unngå å få myggstikk. En innsender sier at man kan unngå myggstikk ved å ta B-vitamin. Man bør starte 3 dager før man skal ut på tur og så fortsette hver dag hvor det er sjanse for at man skal bli bitt.

Myggstikk på arm
Myggstikk på arm : Foto : kjerringrad.com

... skrev 06. august:

Du kan smøre på Aurax, det funker mot kløe.

Jen skrev 05. august:

Til Kari: Prøv icegel fra apoteket. Det kal visst være mest effektivt ifølge en del andre på forskjellige forumer. Det er egentlig for muskel og ledd smerter, men er ikke farlig og bruke på insektstikk heller. Skal selv kjøpe det imorgen.

Hege skrev 02. august:

Dra på et apotek og kjøp xylocain. Det er det eneste som virkelig hjelper mot kløen.

Kari skrev 30. juni:

Jeg var på telttur i går og sprayet meg ofte med myggspray, myggstift og tente bål for å holde myggen borte. Likevel ble alle stukket av mygg. Jeg blir alltid stukket av mygg, mange mygg. Selve stikket blir hvitt og stort, det hovner opp, jeg blir også rød rundt hvert eneste stikk. Jeg har totalt 147 stikk til sammen og lurer på om noen har noe bra tips. Det og klemme ut spyttet fra hvert enkelt stikk blir for mye jobb enn å smøre på noen slags salve. Tips mottas med en stor takk, både kremmer og salver som kan påføres før og etter stikk.

Susanne skrev 20. juni:

Men hva gjør man når man først har fått myggstikk? Aloe vera?

Anonym skrev 19. juni:

Prøv å klemme mygstikket. Da får du ut mygg-spyttet det står skrevet om øverst på siden. Det er spyttet som er årsaken til kløen. Det kan gjøre litt vondt men bare prøv. Hvis du ikke synes dette funker så prøv å smøre på litt edikkk på myggstikket. Dette hjelper utrolig bra.

Diskuter myggstikk

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Tannpine

Legg en bit Ibux eller lignende direkte ved den vonde tanna. Det smaker vondt, m...

Munnsår

Hei, jeg fikk munnsår for to dager siden og vet ikke hva slags tips som er best...

Slim i halsen

Dere som sliter med allergi og slim etc, prøv noe som heter rugspire-dråper. D...

Munnskold eller after

Jeg har hatt after siden jeg var 15, er nå over 60. Det som tilfeldigvis hjalp ...

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...