Myggstikk - kjerringråd

Myggstikk er en allergisk reaksjon forårsaket av bitt fra mygg. Mygg er et stikkende, flygende insekt som er nært beslektet med fluer og knott. Den er like ille både for barn og voksne. Til og med en hund kan få en hevelse av myggstikk. Hvor hoven man blir er forskjellig fra person til person.

Bare hunnmyggen lager myggstikk, på grunn av at hun trenger et måltid med blod for å produsere egg. Myggen stikker gjennom huden og sprøyter inn spytt. Dette spyttet inneholder forskjellige proteiner som hindrer blodet fra å koagulere, samt stoffer som holder blodet strømmende fra oss og till myggen.

Det er dette spyttet som fremprovoserer allergi hos oss som gjør at vi hovner opp og begynner å klø i myggstikket. Disse allergiske reaksjonene har en tendens til å avta hvis man stadig blir utsatt for myggstikk over mange år.

Tips mot myggstikk

Det finnes tips til hvordan man skal unngå å få myggstikk. En innsender sier at man kan unngå myggstikk ved å ta B-vitamin. Man bør starte 3 dager før man skal ut på tur og så fortsette hver dag hvor det er sjanse for at man skal bli bitt.

Myggstikk på arm
Myggstikk på arm : Foto : kjerringrad.com

Mygg blinken skrev:

Jeg får hele tiden myggstikk og håper disse tipsene hjelper. Broren min har et tips og det er: ikke spis så mye søtsaker, for mygg liker søtt blod.

Grollan skrev:

Prøv med Vademecum på bomullsdotter. Det funker veldig bra mot myggstikk.

Vilma skrev:

jeg har fått 20 myggstikk på ryggen og det går meg på nervene fordi det klør, men jeg når ikke til stikkene. Jeg er desperat etter tips til hva man kan gjøre.

Blomst skrev:

Bruk tannkrem på stikkene, det funker veldig bra. Det fungerer i alle fall for meg hver gang.

Nora skrev:

Det som hjelper er og ikke klø. Hvis du klør, hovner du opp og klarer ikke og stoppe.

Luna skrev:

Hvis du har problemer med at det klør kan du klø deg, men ikke bruk neglene, bruk hånden din og gni litt istedenfor. Det høres rart ut men det funker.

M skrev:

Prøv å varm opp en skje i varmtvann. Litt varmere enn man vil ha hendene i, men ikke så varmt at du brenner deg. Trykk den oppvarmede skjeen lett inntil stikket og hold den der til skjeen har samme temperatur som huden. Gjenta et par ganger. Det fungerer så det suser.

Jaswant skrev:

Du kan også bruke honning, basilikum og sitronsaft. Hvis ikke det funker for deg kan du gå til apoteket og kjøpe Eurax

Anonym skrev:

Lag ett kryss på myggstikket med neglen, dette kan gjøre vondt, men det virker. Ellers funker Aurax.

Anonym bruker skrev:

Stikk en negl ned i myggestikket (i et kors, må da gjøres to ganger), men dette kan være litt vondt.

Lane skrev:

Gni inn med mose skal hjelpe har jeg hørt.

Øyekrise skrev:

Jeg har fått et stikk over øyet, det klør ikke noe særlig, men jeg får dette ganske ofte. Og det er ganske ubehagelig, er det noen som vet hva jeg kan gjøre?

... skrev:

Du kan smøre på Aurax, det funker mot kløe.

Jen skrev:

Til Kari: Prøv icegel fra apoteket. Det kal visst være mest effektivt ifølge en del andre på forskjellige forumer. Det er egentlig for muskel og ledd smerter, men er ikke farlig og bruke på insektstikk heller. Skal selv kjøpe det imorgen.

Hege skrev:

Dra på et apotek og kjøp xylocain. Det er det eneste som virkelig hjelper mot kløen.

Kari skrev:

Jeg var på telttur i går og sprayet meg ofte med myggspray, myggstift og tente bål for å holde myggen borte. Likevel ble alle stukket av mygg. Jeg blir alltid stukket av mygg, mange mygg. Selve stikket blir hvitt og stort, det hovner opp, jeg blir også rød rundt hvert eneste stikk. Jeg har totalt 147 stikk til sammen og lurer på om noen har noe bra tips. Det og klemme ut spyttet fra hvert enkelt stikk blir for mye jobb enn å smøre på noen slags salve. Tips mottas med en stor takk, både kremmer og salver som kan påføres før og etter stikk.

Susanne skrev:

Men hva gjør man når man først har fått myggstikk? Aloe vera?

Anonym skrev:

Prøv å klemme mygstikket. Da får du ut mygg-spyttet det står skrevet om øverst på siden. Det er spyttet som er årsaken til kløen. Det kan gjøre litt vondt men bare prøv. Hvis du ikke synes dette funker så prøv å smøre på litt edikkk på myggstikket. Dette hjelper utrolig bra.

Diskuter myggstikk

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...