Halsbetennelse - kjerringråd

Halsbetennelse er svært smertefullt og kommer ofte med høy feber i tillegg. Det som hjelper mot selve halsbetennelsen er antibiotika, men det finnes kjerringråd som lindrer smertene.

Bli kvitt halsbetennelse

Å drikke varm melk med honning lindrer ofte smertene, det smaker også godt slik at man også føler seg bedre. I tillegg får man i seg næring og væske. Det trenger for å komme seg fortere på bena. Halsbetennelse kan likne på mononukleose eller kyssesyke som den også kalles. Er man usikker så bør man nok snakke med en lege.

Honning og melk mot halsbetennelsen
Honning og melk mot halsbetennelsen : Foto : kjerringrad.com

Ole K skrev:

Jeg plages ofte med halsbetennelse, men det er alltid kø hos legen, så jeg lider ofte alene i stillhet. Jeg lurer på om det går an og smøre på halsen med smertestillende krem, av den typen man bruker mot ryggproblemer og vonde knær. Når smertestillende kremer kan dempe ryggsmerter,så skulle man jo tro at den også ville dempe smerter i en vond hals Jeg Skal uansett prøve det neste gang jeg får streptokokker/halsbetennelse !

Kalle skrev:

Min mamma ga meg en flaske med isbiter, sitron saft og vann da jeg hadde halsbetennelse som liten. Det lindret smertene for meg, husker jeg.

Hjelp nå skrev:

Jeg har så vondt i halsen at jeg ikke greier å svelge. finnes det noen rask hjelp.

Thorwald skrev:

Halsbetennelse på tredje dagen her.Om natta får jeg ikke sove fordi jeg ikke kan svelge mitt eget spytt, det gjør for vondt. Halsen er utrolig sår og tørr. I dag kokte jeg havregrøt. Det smurte faktisk litt. Ellers har jeg prøvd det gamle trikset med et glass lunkent vann med en teskje salt i, hvis det svir mye så ta i litt mer vann, og gurgle. For å komme til på de såre slimhinnene må jeg la det renne inn og motstå trangen til å svelge en stund, så la det sirkulere litt. Eventuelt dra inn gjennom nesa. Vondt til å begynne med men blir bedre. Jeg skal teste ned honning og eplecidereddik.

Nysgjerrigper skrev:

Hvis du blir forkjøla eller har halsbetennelse, så hjelper det å blande vanlig eddik 7% (0.5 dl ca) med ekte honning (2 ss) som er minst mulig bearbeidet og blande det i varmt vann. Drikk det hver kveld, det renser hele systemet.

Jeanette skrev:

Når du har halsbetennelse skal du ikke drikke varmt, varme i halsen får mandlene til og hovne mer opp, og bakteriene økes. Melk derimot kan du drikke fordi det smører. Det er ved luftveis infeksjoner du ikke skal drikke melk. Bruk kald drikke. Honning er kjempebra.

Ragnhild skrev:

Jeg har halsbetennelse så ofte at jeg har undersøkt i flere år på ting som kan hjelpe. Noe som er greit å vite, er at bakterier liker sukker. Da får de tilført gode vekst-vilkår. Meieriprodukter tror jeg heller ikke er anbefalt, men ikke ta meg på ordet på det. Halsen steriliseres litt om man gurgler vanlig salt i vann ca 3 ganger daglig, minst, og noe som også er veldig bra å gurgle er eplesidereddik. Det gjør underverker.

Det er noen naturlige ting som dreper bakterier: ingefær, hvitløk, sitron, kanel, tro det eller ei, og oregano er bare noen eksempler. For meg, så gjør iskrem så godt når jeg spiser det, men opplever at det blir mye verre etterpå. En glovarm te med sitron, kuttet hvitløk, ingefær og kanel kan smake grusomt. Men det gjør godt!

Vondt i halsen skrev:

Prøv å ta mye honning om dagen, eks: på brødskiva, etter middag, på Brødskiva til kveldsmat og før du legger deg. Det hjalp for meg.

Jente som ikke klarer mer.. skrev:

Jeg er bare på 2. dagen. Det gjør så vondt i halsen. Har noen gode tips? Jeg føler jeg har prøvd alt.

Patrick skrev:

Jeg har streptokokker 2 til 3 ganger i året. Jeg kan love dere at det er vondt. Om dere tar en kopp med eple- og kanelte med 2-3 spiseskeer med honning i, blir det mye bedre. Det er på grunn av at honning er naturlig bedøvende.

Synne skrev:

Jeg syns det hjelper å svelge ca. 10 pepperkorn når halsen snører seg sammen. Jeg føler at det åpner litt. Også å koke opp vann med salt i til det blir lunket, for så å gurgle det hjelper med å åpne opp og lindre litte grann.

Malin skrev:

Jeg brukte ibux. Det funka litt. Det finnes ibux tabletter og flytende. Jeg synes flytende ibux funker best. Hvis du tar ibux tabletter, tar det litt lengere tid, men jeg anbefaler flytende. Du får tak i det på apoteket.

Ingen skrev:

For det første skal alle vite en ting om halsbetennelse. Det er forskjell mellom halsbetennelse og streptokokker siden halsbettenelse kan enkelt være forkjølelse mens streptokokker fjernes med antibiotika. Derfor vil de fleste gi forskjellige svar om sine plager uten å vite om det er betennelse eller streptokokker.

Syking skrev:

Jeg er plaget av veldig mye sykdom. Jeg har mye vondt i halsen og plaget med mye forkjølelse. Akkurat nå sitter jeg her med noe både legen min og jeg håper er halsbetennelse. Hun trodde først det var kyssesyken og det trodde jeg også, alle symptomer stemte men blodprøven var negativ (forløpig, skal sjekke på nytt og en uke). Så hos legen fikk jeg medisin som jeg skal ta 4 ganger daglig. Ettersom jeg nå har ligget hjemme i 2 uker med høy feber har jeg funnet ut en hel forskjellige ting som passer MEG men sikkert mangen andre.

Alltid ha vann ståenes ved siden av deg. Du bør helle på med vann selv om det gjør vondt. Det er bra for kroppen og det motvirker feberen. Jeg spiser også en del is fordi det smaker veldig godt. Men det er noe som bare føles bra mens jeg spiser det, etterpå får jeg like vondt i halsen. En annen ting og er også naturell yoghurt. Det er syrlig og det liker ikke bakteriene. Det er også lett og svelge og det er kaldt. Og om du ikke liker dennne yoghurten funker det å blande det med litt honning (veldig godt).

Jeg drikker også mye farris. Jeg synes det lindrer. Det hjelper også å ha en sterk halspastill med enten mint eller lakrissmak. Det som ikke er så lurt er å spise/drikke mye sukker i og med at bakteriene elsker sukker. Hilsen en syk 15 åring

Anonym skrev:

Jeg var hos legen idag og fikk vite at jeg har halsbetennelse. Har hatt vondt i halsen og resten av kroppen i snart en uke nå. Jeg ble satt på kur og håper at dette skal funke. I mellomtiden spiser jeg mye vannis. Dette funker fint for meg.

Lisa skrev:

Jeg har hatt halsbetennelse i 4 dager nå. Jeg har fått medisin, men pillene har vel ikke bynt å virke enda. Det er sykt vondt å svelge noe som helst. Jeg klarer ikke svelge mitt eget spytt engang, så jeg må ligge og spytte i en bøtte. Jeg har prøvd is og te med honning, men det funka ikke på meg. Det eneste som jeg syns lindrer litt er fisherman's friend eller andre sterke halspastiller med mint/menthol.

Ane skrev:

Skyll jevnlig bak i ganen med munnvann. Så sterkt som mulig. Dette funker som bare det.

Jakob skrev:

Det er lurt å gurgle vann eller munnskylling, men kanskje ikke rett før du legger deg. Jeg prøvde nettopp dette, munnen begynte å produsere masse spytt å slim, og da lå jeg å spyttet slim og spytt i en bøtte hele natten.

Uheldig skrev:

Har hatt halsbetennelse i 4 uker nå, og det har bare langsomt blitt litt bedre. Har fått det sjekket at det ikke er kyssesyke og heller ikke streptokokker. Hvordan skal blandingsforholdet med Sitron, honning, eplecidereddik og kokt vann være?

Henrik skrev:

Jeg har hatt halsbetennelse i 11 dager nå. Jeg merker halsen er innsnervet noe veldig og får litt pustepanikk. Jeg håper på legetime i morgen men det er visst kø overalt. Det føles som jeg blir kvalt. Tanken på at pusterøret er så lite og jeg hoster som en gud og av og til løsner det og tetter halsen min og jeg har panikk og hoster hardt for å få puste.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter halsbetennelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Malingsflekker

Ja, jeg malte akkurat et klesstativ i tre, og så var det ingen whitesprite i hu...

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...