Halsbetennelse - kjerringråd

Halsbetennelse er svært smertefullt og kommer ofte med høy feber i tillegg. Det som hjelper mot selve halsbetennelsen er antibiotika, men det finnes kjerringråd som lindrer smertene.

Bli kvitt halsbetennelse

Å drikke varm melk med honning lindrer ofte smertene, det smaker også godt slik at man også føler seg bedre. I tillegg får man i seg næring og væske. Det trenger for å komme seg fortere på bena. Halsbetennelse kan likne på mononukleose eller kyssesyke som den også kalles. Er man usikker så bør man nok snakke med en lege.

Honning og melk mot halsbetennelsen
Honning og melk mot halsbetennelsen : Foto : kjerringrad.com

Slitsomt skrev:

Jeg har hatt virus halsbetennelse i litt over en uke. Jeg besøkte legen idag men fikk kun sterke tabletter mot smertene. Jeg føler det ikke går over med det første. Håper noen kjerringråd kan hjelpe.

Ole K skrev:

Jeg plages ofte med halsbetennelse, men det er alltid kø hos legen, så jeg lider ofte alene i stillhet. Jeg lurer på om det går an og smøre på halsen med smertestillende krem, av den typen man bruker mot ryggproblemer og vonde knær. Når smertestillende kremer kan dempe ryggsmerter,så skulle man jo tro at den også ville dempe smerter i en vond hals Jeg Skal uansett prøve det neste gang jeg får streptokokker/halsbetennelse !

Kalle skrev:

Min mamma ga meg en flaske med isbiter, sitron saft og vann da jeg hadde halsbetennelse som liten. Det lindret smertene for meg, husker jeg.

Hjelp nå skrev:

Jeg har så vondt i halsen at jeg ikke greier å svelge. finnes det noen rask hjelp.

Thorwald skrev:

Halsbetennelse på tredje dagen her.Om natta får jeg ikke sove fordi jeg ikke kan svelge mitt eget spytt, det gjør for vondt. Halsen er utrolig sår og tørr. I dag kokte jeg havregrøt. Det smurte faktisk litt. Ellers har jeg prøvd det gamle trikset med et glass lunkent vann med en teskje salt i, hvis det svir mye så ta i litt mer vann, og gurgle. For å komme til på de såre slimhinnene må jeg la det renne inn og motstå trangen til å svelge en stund, så la det sirkulere litt. Eventuelt dra inn gjennom nesa. Vondt til å begynne med men blir bedre. Jeg skal teste ned honning og eplecidereddik.

Nysgjerrigper skrev:

Hvis du blir forkjøla eller har halsbetennelse, så hjelper det å blande vanlig eddik 7% (0.5 dl ca) med ekte honning (2 ss) som er minst mulig bearbeidet og blande det i varmt vann. Drikk det hver kveld, det renser hele systemet.

Jeanette skrev:

Når du har halsbetennelse skal du ikke drikke varmt, varme i halsen får mandlene til og hovne mer opp, og bakteriene økes. Melk derimot kan du drikke fordi det smører. Det er ved luftveis infeksjoner du ikke skal drikke melk. Bruk kald drikke. Honning er kjempebra.

Ragnhild skrev:

Jeg har halsbetennelse så ofte at jeg har undersøkt i flere år på ting som kan hjelpe. Noe som er greit å vite, er at bakterier liker sukker. Da får de tilført gode vekst-vilkår. Meieriprodukter tror jeg heller ikke er anbefalt, men ikke ta meg på ordet på det. Halsen steriliseres litt om man gurgler vanlig salt i vann ca 3 ganger daglig, minst, og noe som også er veldig bra å gurgle er eplesidereddik. Det gjør underverker.

Det er noen naturlige ting som dreper bakterier: ingefær, hvitløk, sitron, kanel, tro det eller ei, og oregano er bare noen eksempler. For meg, så gjør iskrem så godt når jeg spiser det, men opplever at det blir mye verre etterpå. En glovarm te med sitron, kuttet hvitløk, ingefær og kanel kan smake grusomt. Men det gjør godt!

Vondt i halsen skrev:

Prøv å ta mye honning om dagen, eks: på brødskiva, etter middag, på Brødskiva til kveldsmat og før du legger deg. Det hjalp for meg.

Milla skrev:

Det er lite som hjelper sett bort i fra antibiotika, men det skal man jo aller helst holde seg unna. Når jeg er syk prøver jeg å få i meg masse vitaminer og omega 3. Jeg blir bare tørr i halsen av te og slimete av melk så jeg pleier å drikke tranebærjus. Jeg føler at det hjelper.

Linn skrev:

Jeg har halsbetennelse. Og jeg sovnet på sofaen med pleddet godt pakket rundt meg selv og halsen. Når jeg våknet var halsen meget varm etter pleddet og smertene i halsen var borte lenge før det kom tilbake. Det ligger kanskje noe i det med å holde halsen varm.

Kim skrev:

Prøv ingefær og honning i varmt vann, det er helt fantastisk.

Claudia skrev:

Honningen sine virksomme bakterier dør dersom vannet/væsken er varmere enn 42 grader.

Alexandra skrev:

Jeg har hatt halsbetennelse i 1 uke nå og gått på penicillin i 4 dager, men jeg blir ikke bedre. Jeg har store smerter i hodet, høy feber og utrolig vondt i halsen. Burde jeg oppsøke lege på nytt?

Jente som ikke klarer mer.. skrev:

Jeg er bare på 2. dagen. Det gjør så vondt i halsen. Har noen gode tips? Jeg føler jeg har prøvd alt.

Patrick skrev:

Jeg har streptokokker 2 til 3 ganger i året. Jeg kan love dere at det er vondt. Om dere tar en kopp med eple- og kanelte med 2-3 spiseskeer med honning i, blir det mye bedre. Det er på grunn av at honning er naturlig bedøvende.

Synne skrev:

Jeg syns det hjelper å svelge ca. 10 pepperkorn når halsen snører seg sammen. Jeg føler at det åpner litt. Også å koke opp vann med salt i til det blir lunket, for så å gurgle det hjelper med å åpne opp og lindre litte grann.

Malin skrev:

Jeg brukte ibux. Det funka litt. Det finnes ibux tabletter og flytende. Jeg synes flytende ibux funker best. Hvis du tar ibux tabletter, tar det litt lengere tid, men jeg anbefaler flytende. Du får tak i det på apoteket.

Ingen skrev:

For det første skal alle vite en ting om halsbetennelse. Det er forskjell mellom halsbetennelse og streptokokker siden halsbettenelse kan enkelt være forkjølelse mens streptokokker fjernes med antibiotika. Derfor vil de fleste gi forskjellige svar om sine plager uten å vite om det er betennelse eller streptokokker.

Syking skrev:

Jeg er plaget av veldig mye sykdom. Jeg har mye vondt i halsen og plaget med mye forkjølelse. Akkurat nå sitter jeg her med noe både legen min og jeg håper er halsbetennelse. Hun trodde først det var kyssesyken og det trodde jeg også, alle symptomer stemte men blodprøven var negativ (forløpig, skal sjekke på nytt og en uke). Så hos legen fikk jeg medisin som jeg skal ta 4 ganger daglig. Ettersom jeg nå har ligget hjemme i 2 uker med høy feber har jeg funnet ut en hel forskjellige ting som passer MEG men sikkert mangen andre.

Alltid ha vann ståenes ved siden av deg. Du bør helle på med vann selv om det gjør vondt. Det er bra for kroppen og det motvirker feberen. Jeg spiser også en del is fordi det smaker veldig godt. Men det er noe som bare føles bra mens jeg spiser det, etterpå får jeg like vondt i halsen. En annen ting og er også naturell yoghurt. Det er syrlig og det liker ikke bakteriene. Det er også lett og svelge og det er kaldt. Og om du ikke liker dennne yoghurten funker det å blande det med litt honning (veldig godt).

Jeg drikker også mye farris. Jeg synes det lindrer. Det hjelper også å ha en sterk halspastill med enten mint eller lakrissmak. Det som ikke er så lurt er å spise/drikke mye sukker i og med at bakteriene elsker sukker. Hilsen en syk 15 åring

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter halsbetennelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Forstoppelse

Drikk 1 kopp med lyreco-kaffe om morgenen etter du har spist. Det fungerer som d...

Skjærer

Jeg har også mange skjærer og synes de er kjempefine. Jeg forer dem også med ...

Flekker av blåbær

Jeg sølte blåbærsmoothie på den gule genseren til vennina mi, hva skal jeg g...

Magekatarr

Jeg er 50 år og har slitt periodevis med gastritt siden 20-årene. Jeg har vær...

Tyggegummi i håret

Jeg håper dette funker, jeg skal nemlig prøve....