Halsbetennelse - kjerringråd

Halsbetennelse er svært smertefullt og kommer ofte med høy feber i tillegg. Det som hjelper mot selve halsbetennelsen er antibiotika, men det finnes kjerringråd som lindrer smertene.

Bli kvitt halsbetennelse

Å drikke varm melk med honning lindrer ofte smertene, det smaker også godt slik at man også føler seg bedre. I tillegg får man i seg næring og væske. Det trenger for å komme seg fortere på bena. Halsbetennelse kan likne på mononukleose eller kyssesyke som den også kalles. Er man usikker så bør man nok snakke med en lege.

Honning og melk mot halsbetennelsen
Honning og melk mot halsbetennelsen : Foto : kjerringrad.com

Kalle skrev 24. november:

Min mamma ga meg en flaske med isbiter, sitron saft og vann da jeg hadde halsbetennelse som liten. Det lindret smertene for meg, husker jeg.

Jente som ikke klarer mer.. skrev 24. februar:

Jeg er bare på 2. dagen. Det gjør så vondt i halsen. Har noen gode tips? Jeg føler jeg har prøvd alt.

Patrick skrev 28. januar:

Jeg har streptokokker 2 til 3 ganger i året. Jeg kan love dere at det er vondt. Om dere tar en kopp med eple- og kanelte med 2-3 spiseskeer med honning i, blir det mye bedre. Det er på grunn av at honning er naturlig bedøvende.

Synne skrev 07. desember:

Jeg syns det hjelper å svelge ca. 10 pepperkorn når halsen snører seg sammen. Jeg føler at det åpner litt. Også å koke opp vann med salt i til det blir lunket, for så å gurgle det hjelper med å åpne opp og lindre litte grann.

Malin skrev 06. desember:

Jeg brukte ibux. Det funka litt. Det finnes ibux tabletter og flytende. Jeg synes flytende ibux funker best. Hvis du tar ibux tabletter, tar det litt lengere tid, men jeg anbefaler flytende. Du får tak i det på apoteket.

Ingen skrev 23. oktober:

For det første skal alle vite en ting om halsbetennelse. Det er forskjell mellom halsbetennelse og streptokokker siden halsbettenelse kan enkelt være forkjølelse mens streptokokker fjernes med antibiotika. Derfor vil de fleste gi forskjellige svar om sine plager uten å vite om det er betennelse eller streptokokker.

Syking skrev 14. september:

Jeg er plaget av veldig mye sykdom. Jeg har mye vondt i halsen og plaget med mye forkjølelse. Akkurat nå sitter jeg her med noe både legen min og jeg håper er halsbetennelse. Hun trodde først det var kyssesyken og det trodde jeg også, alle symptomer stemte men blodprøven var negativ (forløpig, skal sjekke på nytt og en uke). Så hos legen fikk jeg medisin som jeg skal ta 4 ganger daglig. Ettersom jeg nå har ligget hjemme i 2 uker med høy feber har jeg funnet ut en hel forskjellige ting som passer MEG men sikkert mangen andre.

Alltid ha vann ståenes ved siden av deg. Du bør helle på med vann selv om det gjør vondt. Det er bra for kroppen og det motvirker feberen. Jeg spiser også en del is fordi det smaker veldig godt. Men det er noe som bare føles bra mens jeg spiser det, etterpå får jeg like vondt i halsen. En annen ting og er også naturell yoghurt. Det er syrlig og det liker ikke bakteriene. Det er også lett og svelge og det er kaldt. Og om du ikke liker dennne yoghurten funker det å blande det med litt honning (veldig godt).

Jeg drikker også mye farris. Jeg synes det lindrer. Det hjelper også å ha en sterk halspastill med enten mint eller lakrissmak. Det som ikke er så lurt er å spise/drikke mye sukker i og med at bakteriene elsker sukker. Hilsen en syk 15 åring

Anonym skrev 26. mai:

Jeg var hos legen idag og fikk vite at jeg har halsbetennelse. Har hatt vondt i halsen og resten av kroppen i snart en uke nå. Jeg ble satt på kur og håper at dette skal funke. I mellomtiden spiser jeg mye vannis. Dette funker fint for meg.

Lisa skrev 11. mai:

Jeg har hatt halsbetennelse i 4 dager nå. Jeg har fått medisin, men pillene har vel ikke bynt å virke enda. Det er sykt vondt å svelge noe som helst. Jeg klarer ikke svelge mitt eget spytt engang, så jeg må ligge og spytte i en bøtte. Jeg har prøvd is og te med honning, men det funka ikke på meg. Det eneste som jeg syns lindrer litt er fisherman's friend eller andre sterke halspastiller med mint/menthol.

Ane skrev 16. april:

Skyll jevnlig bak i ganen med munnvann. Så sterkt som mulig. Dette funker som bare det.

Jakob skrev 12. april:

Det er lurt å gurgle vann eller munnskylling, men kanskje ikke rett før du legger deg. Jeg prøvde nettopp dette, munnen begynte å produsere masse spytt å slim, og da lå jeg å spyttet slim og spytt i en bøtte hele natten.

Uheldig skrev 11. april:

Har hatt halsbetennelse i 4 uker nå, og det har bare langsomt blitt litt bedre. Har fått det sjekket at det ikke er kyssesyke og heller ikke streptokokker. Hvordan skal blandingsforholdet med Sitron, honning, eplecidereddik og kokt vann være?

Henrik skrev 18. mars:

Jeg har hatt halsbetennelse i 11 dager nå. Jeg merker halsen er innsnervet noe veldig og får litt pustepanikk. Jeg håper på legetime i morgen men det er visst kø overalt. Det føles som jeg blir kvalt. Tanken på at pusterøret er så lite og jeg hoster som en gud og av og til løsner det og tetter halsen min og jeg har panikk og hoster hardt for å få puste.

Marie skrev 04. januar:

Halsbetennelsen kommer og går rett som det er hos meg, og det er helt forferdelig vondt når det står på som verst, men en ting må jeg bare si: Ikke drikk melk når du har halsbetennelse. Melk lindrer smertene akkurat der og da, men rett etterpå blir det vondt, fordi bakteriene elsker melk. Bakteriene formerer seg kjempe raskt i melkeprodukter som yoghurt og iskrem.

Sjuklingen skrev 02. januar:

Jeg har hatt vondt i halsen siden 22.desember 2010. Jeg har spist veldig lite disse dagene så har gått ned 2-3 kilo. Jeg er 16 år, og veier 63-62 kilo og er ca 177 høy. Jeg har prøvd alt med halsen, fordi jeg har hatt hovene mandler ofte når jeg var mindre. Jeg leter etter kjerringråd mot denne fine, grusomme halsbetennelsen, men ingenting hjelper. Så hvis noen kan hjelpe meg, utenom å søke lege (som jeg forresten ikke har gjort) og før skolen starter som da er 3.januar.2011, så hadde jeg vært svært takknemlig.

Lise skrev 04. desember:

Jeg har halsbetennelse nå på 3.-4. dagen. Var hos legen for to dager siden og fikk konstatert at det ikke var bakterieinfeksjon. Så jeg leter nå etter kjerringråd. Jeg liker ikke varme drikker. Det svir grusomt. Jeg holder meg til kaldt vann. Har ikke vanlig vaniljeis hjemme, bare pistasj med sjokolade, og det svidde. Jeg spiser smertestillende og drikker kaldt vann, men det må da være noe som fungerer litt mer lindrende for en uten bakterieinfeksjon?

Hestejenta skrev 24. november:

Jeg må bli frisk innen helgen. Dette er min 3. dag og jeg har aldri hatt så vondt i halsen noen gang. Jeg skal på ridestevne til helgen og vil så gjerne bli bra. Har du noen gode tips som varer lenge?

Syk jente skrev 03. september:

Hvis du tar paracet (finnes også som brusetablett), så klarer du fint å svelge en pille antibiotika innen 30 minutter. Smertene i halsen går kjempe fort over så fort du får begynt på antibiotika. Jeg begynte tidligere i dag, og er nå allerede mye bedre.

Sjuka skrev 01. september:

Jeg har hatt det i fem dager nå. Jeg leste på nettet at det varer gjerne i 3-5 dagar, og jeg er på dag fem nå. Er det ikke vekk i morgen dør jeg. Jeg har kyssesyka også da. Fikk antibiotika hos legen, men jeg tørr ikke prøve å svelge fire tabletter om dagen med tanke på hvor vanskelig det er å få ned vanlig drikke. Ellers er det ingenting som hjelper for meg i lengen. Varm eller kald drikke hjelper der og da så vidt det er, men så gjør det like vondt igjen.

JJS skrev 31. juli:

Jeg har hatt halsbetennelse i to dager nå og håper det er borte før tirsdag. Det er lørdag nå så til legen kan jeg ikke før mandag. Vet ikke helt hva jeg må stole på når jeg ser så mye forskellig.

Eldre kommentarer: 1

Diskuter halsbetennelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...