Halsbetennelse - kjerringråd

Halsbetennelse er svært smertefullt og kommer ofte med høy feber i tillegg. Det som hjelper mot selve halsbetennelsen er antibiotika, men det finnes kjerringråd som lindrer smertene.

Bli kvitt halsbetennelse

Å drikke varm melk med honning lindrer ofte smertene, det smaker også godt slik at man også føler seg bedre. I tillegg får man i seg næring og væske. Det trenger for å komme seg fortere på bena. Halsbetennelse kan likne på mononukleose eller kyssesyke som den også kalles. Er man usikker så bør man nok snakke med en lege.

Honning og melk mot halsbetennelsen
Honning og melk mot halsbetennelsen : Foto : kjerringrad.com

Jorun skrev:

Zyx, kan brukes. Det får du kjøpt på et apotek. Det er en sugetablett med litt bedøvelse i. Ellers er varm drikke bra. Jeg bruker å varme saft og drikke det.

Godt råd skrev:

Jeg har prøvd ufattelig mye for å bli kvitt halsbetenelse. Det som var det beste var å gurgle med saltvann. dess mer salt dess bedre virker det.

Miiip skrev:

Ikke drikk melk. Melkevarer samler seg som et slimete lag på mandlene og det blir enda trangere. Annen varm drikke med honning er derimot meget bra. Prøv for eksempel te med honning, og drikk mens den er varm.

Slitsomt skrev:

Jeg har hatt virus halsbetennelse i litt over en uke. Jeg besøkte legen idag men fikk kun sterke tabletter mot smertene. Jeg føler det ikke går over med det første. Håper noen kjerringråd kan hjelpe.

Ole K skrev:

Jeg plages ofte med halsbetennelse, men det er alltid kø hos legen, så jeg lider ofte alene i stillhet. Jeg lurer på om det går an og smøre på halsen med smertestillende krem, av den typen man bruker mot ryggproblemer og vonde knær. Når smertestillende kremer kan dempe ryggsmerter,så skulle man jo tro at den også ville dempe smerter i en vond hals Jeg Skal uansett prøve det neste gang jeg får streptokokker/halsbetennelse !

Kalle skrev:

Min mamma ga meg en flaske med isbiter, sitron saft og vann da jeg hadde halsbetennelse som liten. Det lindret smertene for meg, husker jeg.

Hjelp nå skrev:

Jeg har så vondt i halsen at jeg ikke greier å svelge. finnes det noen rask hjelp.

Thorwald skrev:

Halsbetennelse på tredje dagen her.Om natta får jeg ikke sove fordi jeg ikke kan svelge mitt eget spytt, det gjør for vondt. Halsen er utrolig sår og tørr. I dag kokte jeg havregrøt. Det smurte faktisk litt. Ellers har jeg prøvd det gamle trikset med et glass lunkent vann med en teskje salt i, hvis det svir mye så ta i litt mer vann, og gurgle. For å komme til på de såre slimhinnene må jeg la det renne inn og motstå trangen til å svelge en stund, så la det sirkulere litt. Eventuelt dra inn gjennom nesa. Vondt til å begynne med men blir bedre. Jeg skal teste ned honning og eplecidereddik.

Nysgjerrigper skrev:

Hvis du blir forkjøla eller har halsbetennelse, så hjelper det å blande vanlig eddik 7% (0.5 dl ca) med ekte honning (2 ss) som er minst mulig bearbeidet og blande det i varmt vann. Drikk det hver kveld, det renser hele systemet.

Jeanette skrev:

Når du har halsbetennelse skal du ikke drikke varmt, varme i halsen får mandlene til og hovne mer opp, og bakteriene økes. Melk derimot kan du drikke fordi det smører. Det er ved luftveis infeksjoner du ikke skal drikke melk. Bruk kald drikke. Honning er kjempebra.

Ragnhild skrev:

Jeg har halsbetennelse så ofte at jeg har undersøkt i flere år på ting som kan hjelpe. Noe som er greit å vite, er at bakterier liker sukker. Da får de tilført gode vekst-vilkår. Meieriprodukter tror jeg heller ikke er anbefalt, men ikke ta meg på ordet på det. Halsen steriliseres litt om man gurgler vanlig salt i vann ca 3 ganger daglig, minst, og noe som også er veldig bra å gurgle er eplesidereddik. Det gjør underverker.

Det er noen naturlige ting som dreper bakterier: ingefær, hvitløk, sitron, kanel, tro det eller ei, og oregano er bare noen eksempler. For meg, så gjør iskrem så godt når jeg spiser det, men opplever at det blir mye verre etterpå. En glovarm te med sitron, kuttet hvitløk, ingefær og kanel kan smake grusomt. Men det gjør godt!

Vondt i halsen skrev:

Prøv å ta mye honning om dagen, eks: på brødskiva, etter middag, på Brødskiva til kveldsmat og før du legger deg. Det hjalp for meg.

Milla skrev:

Det er lite som hjelper sett bort i fra antibiotika, men det skal man jo aller helst holde seg unna. Når jeg er syk prøver jeg å få i meg masse vitaminer og omega 3. Jeg blir bare tørr i halsen av te og slimete av melk så jeg pleier å drikke tranebærjus. Jeg føler at det hjelper.

Linn skrev:

Jeg har halsbetennelse. Og jeg sovnet på sofaen med pleddet godt pakket rundt meg selv og halsen. Når jeg våknet var halsen meget varm etter pleddet og smertene i halsen var borte lenge før det kom tilbake. Det ligger kanskje noe i det med å holde halsen varm.

Kim skrev:

Prøv ingefær og honning i varmt vann, det er helt fantastisk.

Claudia skrev:

Honningen sine virksomme bakterier dør dersom vannet/væsken er varmere enn 42 grader.

Alexandra skrev:

Jeg har hatt halsbetennelse i 1 uke nå og gått på penicillin i 4 dager, men jeg blir ikke bedre. Jeg har store smerter i hodet, høy feber og utrolig vondt i halsen. Burde jeg oppsøke lege på nytt?

Stine skrev:

Jeg har hatt 10 halsbetennelser på 1 år. Hver gang måtte jeg til fastlegen, eller legevakten. Jeg hadde CRP på 161, 230 osv. Vanlig CRP er 5, da er man frisk. Det som har hjulpet meg veldig i disse situasjonene er varmeflaske på brystet, spytte ut slimet (ikke svelg det), hvile mye, dusje, spis suppe hvis du orker, drikk mye veske helst vann, spis honning, grønn te med sitron, ingefær og hvitløk. Og selvfølgelig hvis du har en venn, familiemedlem eller kjæreste hos deg. Er den beste medisinen kjærlighet og omsorg.

Jeg vil gjerne finne en naturlig medisin imot dette. Jeg vil ikke fjerne mandlene, tror operasjonen er smertefull og at da er det ikke noe som hindrer at infeksjonen går dypere ned. Og jeg er ikke glad i medikamenter så langt er det eneste som har hjulpet meg penicillin, og man kan bli resistent mot antibiotika hvis man bruker det for mye. Noe forebyggende: vær godt kledd, skjerf og ikke del glass med folk. Jeg har hatt kyssesyken i tillegg.

Jeg håper at disse rådene hjelper dere og at dere kan hjelpe meg med å finne en natural cure. Ønsker dere alt godt i livet, og en god helse.

Jente som ikke klarer mer.. skrev:

Jeg er bare på 2. dagen. Det gjør så vondt i halsen. Har noen gode tips? Jeg føler jeg har prøvd alt.

Patrick skrev:

Jeg har streptokokker 2 til 3 ganger i året. Jeg kan love dere at det er vondt. Om dere tar en kopp med eple- og kanelte med 2-3 spiseskeer med honning i, blir det mye bedre. Det er på grunn av at honning er naturlig bedøvende.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter halsbetennelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...