Betente hårsekker - kjerringråd

Betente hårsekker kan komme av at hår vokser inn i huden. De kan ligne på kviser, men er ikke det samme. Som oftest merker man det der man driver med aktiv hårfjerning, slik som:

Dette er de mest vanlige stedene å få det, men såre og betente hårsekker kan man få overalt på kroppen der det vokser hår.

Som sagt har dette ofte med hårfjerning å gjøre. Og da i særdeleshet med barbering. Når man barberer seg vil av og til hårtuppen komme litt inn under huden og begynne å vokse inn i huden istedenfor ut i åpen luft som det egentlig skal. Resultatet blir en hårsekkbetennelse.

En betennelse i en hårsekk vil fortone seg som røde prikker rundt rota der håret kommer ut.

Bli kvitt betennelse i hårsekkene

Hvis det er barbering som er grunnen til at hårsekkene blir betente, så kan man prøve å finne ut hvilken vei håret egentlig vokser og prøve å barbere medhårs. Det vil si å la høvelen gå den samme veien som håret går. På denne måten unngår man i større grad at håret vokser inn i huden og man kan bli kvitt de røde prikkene.

Barberhøve må brukes riktig
Barberhøve må brukes riktig : Foto : kjerringrad.com

Helle skrev 20. oktober:

Men når de røde, betente prikkene allerede har kommet (bikinilinje)? Er det noen gode råd for å få det bort så raskt som mulig? Noe lurt man da kan smøre på?

Veronica skrev 13. januar:

Eller så kan du kjøpe noe fra kondomeriet som heter UNIRENS. Det er til intimbarbering egentlig men funker overalt, du barberer deg først også smører du huden med unirens etterpå kan hende det svir litt første ganga men da får du hvertfall ingen røde prikker/nupper og det klør ikke. Jeg er veldig fornøyd med bikinilinja hvertfall.

Helene skrev 21. juli:

Laura: For og unngå røde prikker under armene, så kutt ut barbergel eller skum. Barber deg på slutten av dusj-tiden, og bruk heller intim-såpe, og skum dette opp og smør under armene. Da får du ikke røde prikker. Snakker av erfaring.

Laura skrev 24. januar:

Hvordan skal jeg få vekk de røde prikkene mine under armen etter barbering? De er vonde og jeg vil ha de bort så fort som mulig. Ikke akkurat så veldig fint at det gjør noe.

Sunnmøring skrev 07. oktober:

Når det gjelder barberingsutslett på halsen: Et godt råd er å bruke en neglebørste til å rense huden med. Forutsetningen for å bli kvitt problemet er at en ikke barberer seg. Om en må, så gro heller litt skjegg og ta vekk det øverste skjegglaget på halsen med en elektrisk skjeggtrimmer. Når en renser er det viktig å fukte huden godt først. En bør også bruke et renseprodukt som Clearasil på dei små kvisene som ofte kommer. Tørk deretter det betente området med loefritt, rent papir, eller en rein handduk. Til slutt kan en eventuelt påføre litt bakteriedrepende krem. Det er som regel menn med krusa/krølla skjegg, som meg selv, som har problem med hårsekkbetennelser. Hårene på halsen vokser i alle retningar. Dersom man må barbere seg, er det et godt tips å bruke en høvel som ikke barberer så tett. Altså: Ikke kjøp Gillette Mach Ultra Triathlon 3. eller noe slikt. De blå engangshøvlene bør holde.

Diskuter betente hårsekker

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...