Blærekatarr - kjerringråd

Blærekatarr er et annet navn for blærebetennelse. Symptomer på det er svie når man tisser. Både kvinner og menn kan få det, men statistisk er det nok mest kvinner som er rammet av det. Det er viktig at blærekatarr blir behandlet slik at man unngår at infeksjonen blir mer alvorlig. Det kan føre til nyrebekkenbetennelse dersom man ikke er påpasselig.

Ta noe surt og det kan hjelpe mot blærekatarr. Det er lett å bli utsatt for blærekatarr hvis urinen blir for basisk. Det kan lønne seg å forebygge ved å surgjøre urinen. Spis en halv grapefrukt eller drikk saften fra en halv sitron daglig. Ekstra tilskudd av vitamin C kan også hjelpe. Noen sier også at appelsinjuice hjelper.

Sitron mot blærekatarr
Sitron mot blærekatarr : Foto : kjerringrad.com

Ally skrev:

Ta ett gram C-vitamin, vent i 2 timer, drikk ett glass vann med en strøken teskje natron. Gjenta dette 1 gang til. Dette rådet fikk jeg på ett legesenter for noen år siden. Det virker hver gang. Denne blandingen av syre og base vil slå luften ut av de vanligste bakterier, lykke til.

Takker tips skrev:

Astrid, takker for tipset. Dette hjalp meg også, dette lindret i hvert fall svien. Jeg brukte 2 liter vann i løpet av den timen der jeg gikk 4-5 ganger å satte meg over bøtta med varmt vann, i tilegg til mange skjeer med sitronsaft.

Arnhild skrev:

Jeg aner virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Det svir når jeg tisser, lukter vondt å er grumsete tiss. dvs symptomer på blærekatarr. Jeg har bare appelsinjus hjemme pga. at det er søndag. Jeg hadde en vill lørdag og nå sitter jeg igjen med blærekatarr, null stemme og kneskålene er hovnet opp. Men det ser ut til at appelsin juicen funker. Jeg får vel ringe legen i morgen tidlig.

Marit skrev:

Hvor mye sitronsaft drikker du om gangen? Min datter sliter litt med det og vil ikke ha pencilin.

Tove skrev:

Jeg har nå fått blærekatarr for første gang i voksen alder. Jeg har drukket sitronvann et par dager nå - og da har jeg brukt sitron fra flaske (slik som man bruker i te mm). Det har vist seg å være kjempeeffektiv og kan trygt anbefales.

RS skrev:

Jeg har ofte vært plaget av blærekatarr. De siate 5-6 gangene har jeg kurert det med å ta nartin utrørt i vann. 1.dag: 3-4 ganger kombinert med mye vann pluss sterk kaffe (vanndrivende). Deretter 1 ts. ved symptom.

Gunn skrev:

En liten teskje natron utrørt i vann, morgen og kveld ved symtoner, har hjulpet meg mange ganger.

Uvi skrev:

Prøvde dette kjerringrådet etter utallige kurer. En halv teskje bakepulver i et glass vann. Gjenta dette i et par dager. Har prøvd mange forskjellige kjærringråd, men dette er det eneste som har virket.

Astrid skrev:

Har hatt en fæl dag med svie, hyppig vannlating hver 10 min osv. Drakk minst 2 liter vann + 1 liter appelsinjus som skal hjelpe. Jeg kom så på et gamal råd. Tappa varmt vann i ei bøtte og satte meg så opp på denne. Dette lindra godt og jeg gjorde dette 4 til 5 ganger i løpet av en time og tru det eller ei, det hjalp umiddelbart. Jeg bruker ellers tranebær, men har slurva med dette siste halvåret. Dette er et billig råd som iallefall hjalp meg.

Linda skrev:

Kjærringrokk te er også veldig bra for blærekatarr. Og ikke minst drikke masse appelsinjuice. Da er det best å bruke de som er billigmerker, for de er mye surere enn feks. meirienes.

Tranebær skrev:

En vidundermedisin som jeg bruker er tranebær, det er også et gammelt kjerringråd.

Sphinx skrev:

Er det noe mer man kan gjøre med bærekatar hvis man ikke har sitron hjemme?

Diskuter blærekatarr

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...