Brennmanet - kjerringråd

Brennmaneter er sjelden veldig farlige i Norge, men blir man brent og får et såkalt brennmanetstikk så kan det gjøre veldig vondt likevel. Når man blir stukket/brent så er reaksjonen som som regel at det svir og man blir litt rød i såret. Det går som regel raskt over, men av og til kan det være greit å hjelpe kroppen på veien.

Har du blitt brent av brennmanet så kan du holde huden under så varmt vann som du klarer i et par minutter. Dersom trådene (tentaklene) sitter fast på hendene, så er det bedre å bruke et vaskevannsfat og ikke rennende vann. Rennende vann vil bare dra med seg tentaklene videre på huden og brenne flere steder.

Rennende vann hjelper
Rennende vann hjelper : Foto : kjerringrad.com

Bente-Lill Larsen skrev:

Takk for potetmel tipset. Det var gull verdt. Datteren min gråt voldsomt i lang tid. Jeg prøvde med yoghurt naturell men da hylte hun bare mer og sa at det svei. Eddik vet jeg å holde meg unna. Urin er jo litt kjassent, men jenta hadde så vondt at det var rett før vi vurderte det. Så prøvde vi med potet mel og det virket veldig godt. Så tusentakk for å dele god informasjon. Stor klem fra sørlandet.

Veronica skrev:

Potetmel hjelper, men det er ikke pigger som er inne i huden. Når du brenner deg på en brennmanet så er det små kapsler med gift som sprekker og lager små hull i huden. Potetmelet hjelper sånn at det tetter i hullene som brannmaneten lager. Så jeg tror den lille vennen din tar feil der, ja.

Ina skrev:

Takk for forslaget. Det fungerte veldig bra med potetmel.

Johnny skrev:

Selters eller faris, hjelper.

Anonym skrev:

Potetmel, det funker. Ei jente som jeg kjenner fortalte meg en gang at når en har brent seg på brannmanet skal man ta på potetmel. Har ikke prøvd det selv, men hun sa til meg at det visste hun ville funke. Hun fortalte også at når familien hennes er ved sjøen, pleier de alltid å ha med seg potetmel. Hun sa at grunnen til at det skulle hjelpe var at potetmelet gjør sånn at de små, mikroskopiske piggene (som hun mente var grunnen til at brennmaneten brenner på kroppen, som visstnok er i brannmaneten), at potetmelet trekker til seg og tar piggene ut av huden og dermed at all smerten eller det som svir, går helt vekk. Det er jo helt fantastisk hvis det funker. Det skal jeg jammen prøve om jeg brenner meg på brannmanet igjen.

Sonja skrev:

Jeg har hørt at det skal hjelpe å først skylle av eventuelle tråder med kaldtvann, for så å smøre glassmanet på det brente stedet. Vet ikke om det virker.

Anna skrev:

Jeg har hørt at når man er blitt brent må man skynde seg og helle på kaldt vann. Er det sant?

Sigrunn skrev:

Smør på tannkrem der du har blitt brent.

Torgrim Andersen skrev:

Edikk hjelper mot kubemanet, ikke på de man finner i Norge.

Marit skrev:

Hørtes ikke ut som noe å prøve på barn, de kan få brannskader allerede ved 40c. Har hørt at å skylle med edikk hjelper.

Diskuter brennmanet

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...