Cellulitt - kjerringråd

Cellulitter kalles også for appelsinhud. Det oppstår på grunn av at fettcellene har trukket seg raskt sammen ved for for eksempel rask slanking. Det har fått navnet på grunn av at huden kan bli seende ut som skallet på en appelsin. Man kan få appelsinhud på både lår, rompe og mage. Ja, man kan til og med få det i ansiktet. Det finnes både kremer og øvelser man kan gjøre som behandling for appelsinhud, men det finnes også kjerringråd.

Behandling av cellulitter

Behandling av cellulitter kan være veldig enkelt. Fettvev på lårene, baken og overarmene er et problem spesielt kvinner kan plages av. Et kjerringråd mot cellulitter er å massere huden daglig med en grov klut. Gjør det gjerne i dusjen og hold på til huden blir varm. Etter en tid blir problemet bli mindre. Din hud blir både glatt og stram.

For å øke effekten av kjerringrådet mot cellulitt skal vekselbad være til hjelp. Massering med en grov klut i kombinasjon med vekslende varm og kald dusj er ekstra effektivt. Smør huden med salisylvaselin etter badet. Ettersom dette er en klissete salve, kan det lønne seg å gå en stund uten klær, inntil den har trengt helt inn i huden.

Grov klut mot cellulitter
Grov klut mot cellulitter : Foto : kjerringrad.com

HF skrev:

om man trener 21 timer i uka og fortsatt har celulitter da? Hva gjør men da?

BGL skrev:

Hjelper det å trene? om man trener lenge nok med å løpe/sykkle, at det da vil forsvinne om du trener hardt nok?

Xlnt skrev:

Hampvått kan kjøpes på bla. Vita og andre helsekostbutikker. Men jeg bruker en såkalt dusjskrubb, som man egentlig skal file/skrubbe hælene med. Ta i litt hardt. Du kan få litt sår rumpe, men cellulitene forsvinner gradvis. Før hadde jeg masse, nå har jeg nesten ingenting. Bør prøves!

Anonym skrev:

Du kan få kjøpt hampeklut på body shop :)

Litter skrev:

Til Cella: Man får visst kjøpt hampklut på forskjellige spesialforretninger og det skal visst være for å ta bort cellulitter/Appelsinhud. Jeg fant en nettbutikk som selger et helt massasjesett i 4 deler som inneholder blant annet det. Det er velvære på boks :)

Cella skrev:

Hei, men hvor får jeg tak i hampklut hen da? Det er da ikke noe de har overalt i allefall.

Jente85 skrev:

Ja, det er nok vel og bra med å få igang blodomløpet for å fjerne cellulitter, men dette gjøres raskere med kremer, tror jeg.

Tidligere appelsinhud skrev:

Ja, det kan jeg bekrefte, laser fungerer veldig bra. Det kan nok ta en liten stund før man merker forandring, men den kommer.

Diskuter cellulitt

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...