Dårlig ånde - kjerringråd

Årsaken til dårlig ånde er bakterier som lever i munnen. Både barn og voksne kan få det, til og med hunder og katter. Bakterier kan oppstå av forskjellige årsaker, men de vanligste er sykdom i mandler, munnhule eller svelg. I noen tilfeller kan også det også skyledes dårlig munnhygiene, men da er det enklere å gjøre noe med det. Noen ganger kan dårlig ånde også komme fra årsaker som liggger lenger ned i fordøyelsessystemet eller magen.

Mot dårlig ånde anbefales det å tygge på friske blad av mynte eller persille. Det hjelper også å tygge på friske eller tørkede frø fra spisskummen, karve, fennikel, løpstikke eller bukkehornskløver. Prøv å tygge 2-3 friske eller tørkede peppermynteblader eller 2-3 friske eller tørkede blad av sitronmelisse. Persille er også en god erstatning hvis du har spist mye hvitløk; tygg den helst rå.

Fennikkel mot dårlig ånde
Fennikkel mot dårlig ånde : Foto : kjerringrad.com

Stinkeren skrev:

Hvis du har prøvd alt som finnes av mintprodukter, kjerringråd og tyggegummi som finnes der ute og ingenting fungerer. Du har konstant hesteånde og drittsmak i munnen uansett hva du gjør? Så fant jeg løsningen på problemet.

Kjøp 3% hydrogenperoksid på apoteket. Og bruk den som munnskyll, etter grundig omgang med tanntråd, mellomromsbørster osv. Det anbefales å tynne den ut med 1ts til 0,5 dl vann, men jeg kjører på med minst 50/50. Det høres farlig ut, kjennes farlig ut i munnen, og det lukter og smaker dårlig. Men det er et trygt produkt å bruke. Selvfølgelig les bruksanvisninger, ikke få det i øynene.

Jeg har i årevis vært plaget med særdeles dårlig ånde og smak i munnen, det som til slutt hjalp var hydrogenperoksiden og daglig, grundig rengjøring såklart. Dette mener jeg er en god, effektiv løsning for dem som av forskjelliige grunner må få vekk betennelse og lukt fra munnhulen. Det er ikke noe permanent løsning, men noen ganger så må man bare ihvertfall få vekk lukten som plager en selv og andre. Lykke til der ute med åndedrekten, du trenger ikke lete lenger nå.

Forskeren skrev:

Jeg har hørt at man kan spise kanel for å få bedre ånde. Det finnes også tyggegummi med kanelsmak. Jeg vet ikke om det er noe særlig godt, da.

Frisk pust skrev:

Hei jeg har ikke testet dette, men jeg tenkte å tipse alle om et produkt som har fungert for meg det heter Zinkoral. Etter at jeg startet med disse har jeg fått bedre ånde og er mye mer selvsikker.

Ane skrev:

Jeg testet dette, og det fungerte. Takk for tipset.

Diskuter dårlig ånde

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Atopisk eksem

Etter mange år i villrede og fortvilelse av atopisk eksem, fant jg en god løsn...

Kløe

Det er ikke helt sant, jeg prøvde dette hjemme, men det ble ingen forandring....

Halsbrann

Lovehearts fungerer utmerket mot halsbrann....

Urinsyregikt

Fellesnevneren for mat man med urinsyregikt bør unngå er alt som inneholder pu...

Halsbrann

Etter å ha lest mange av kjerringrådene og i tillegg rådene til Dr. Fedon Lin...