Elveblest - kjerringråd

Elveblest er røde kløende utslett som kan oppstå hvor som helst på kroppen. Man kan få det på både i ansikt og på armer og bein. Ofte er det barn som får elveblest, og de fleste vokser symptomene av seg. Derfor er det som regel ikke en sykdom med lang varighet.

Det er imidlertid en del av befolkningen som sliter med kronisk elveblest. Dette kan være svært plagsomt for den som har det. Det kan bli så ille at man ikke klarer å fungere i dagliglivet når de verste utbruddene kommer.

Det er ikke smittsomt, selv om man skulle tro det på grunn av utslettene. Årsaken til elveblest er noe usikker. Noen mener stress kan være det, mens andre mener det er en form for en allergisk reaksjon.

Bli kvitt elveblesten

Et råd går på å helle en liter med et sterkt avkok av einer i badevannet flere dager på rad. Dette skal ha god virkning, sier innsenderen. Noe annet som også har hjulpet henne er å få sol og lys på kroppen. Hun har lagt merke til at det blir verre vinterstid, og har funnet ut at solarium har hjulpet henne. I tillegg har hun hatt muligheten til å dra på sydentur i de verste vintermånedene og fått god hjelp av det også.

Sydentur mot elveblest
Sydentur mot elveblest : Foto : kjerringrad.com

Europakart skrev:

Jeg har fått kronisk elveblest diagnose. Legen sa at jeg må ta medisiner. Jeg tror at det må eksistere alternativer. Takk for tilbakemeldinger.

Vibeke skrev:

Hei. Nå har jeg slitt med kronisk elveblest i ca 9 år. Jeg holder på å bli helt sprø. Har vært på medisin i alle år. Og i kveld måtte jeg på legevakta igjen. Er det noen som har noe tips når det varer så lenge? Er det flere som har opplevd dette?

Den ene dagen tåler jeg matvarer som tomat og jordbær. Eller nøtter og annen mat. Men neste dag igjen kan jeg se ut som kartet over Øst Europa. Jeg drives til vanvidd snart. Kan noen hjelpe meg?

Diskuter elveblest

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Lange øyevipper

Jeg krøller vippene mine og tar på vaselin på kvelden før jeg legger meg. De...

Kvae

Jeg hadde ikke neglelakkfjerner, men plasterfjerner. Det funka like bra på båd...

Kvalme

Jeg våknet opp i dag alene hjemme fordi søstera mi er på overnatting og mamma...

Kalde føtter

Sokker (ikke trange) på føttene om natta hjelper, samt å holde føttene i bev...

Myggstikk

jeg har fått 20 myggstikk på ryggen og det går meg på nervene fordi det klø...