Elveblest - kjerringråd

Elveblest er røde kløende utslett som kan oppstå hvor som helst på kroppen. Man kan få det på både i ansikt og på armer og bein. Ofte er det barn som får elveblest, og de fleste vokser symptomene av seg. Derfor er det som regel ikke en sykdom med lang varighet.

Det er imidlertid en del av befolkningen som sliter med kronisk elveblest. Dette kan være svært plagsomt for den som har det. Det kan bli så ille at man ikke klarer å fungere i dagliglivet når de verste utbruddene kommer.

Det er ikke smittsomt, selv om man skulle tro det på grunn av utslettene. Årsaken til elveblest er noe usikker. Noen mener stress kan være det, mens andre mener det er en form for en allergisk reaksjon.

Bli kvitt elveblesten

Et råd går på å helle en liter med et sterkt avkok av einer i badevannet flere dager på rad. Dette skal ha god virkning, sier innsenderen. Noe annet som også har hjulpet henne er å få sol og lys på kroppen. Hun har lagt merke til at det blir verre vinterstid, og har funnet ut at solarium har hjulpet henne. I tillegg har hun hatt muligheten til å dra på sydentur i de verste vintermånedene og fått god hjelp av det også.

Sydentur mot elveblest
Sydentur mot elveblest : Foto : kjerringrad.com

Europakart skrev:

Jeg har fått kronisk elveblest diagnose. Legen sa at jeg må ta medisiner. Jeg tror at det må eksistere alternativer. Takk for tilbakemeldinger.

Vibeke skrev:

Hei. Nå har jeg slitt med kronisk elveblest i ca 9 år. Jeg holder på å bli helt sprø. Har vært på medisin i alle år. Og i kveld måtte jeg på legevakta igjen. Er det noen som har noe tips når det varer så lenge? Er det flere som har opplevd dette?

Den ene dagen tåler jeg matvarer som tomat og jordbær. Eller nøtter og annen mat. Men neste dag igjen kan jeg se ut som kartet over Øst Europa. Jeg drives til vanvidd snart. Kan noen hjelpe meg?

Diskuter elveblest

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Brent av brennesle

Motgift når man er brent av brennesle: Bruk saften i stilken til brenneslen, de...

Magesmerter og mageknip

Jeg vet ikke helt om det hjelper. Jeg er ikke så veldig glad i pepper, men det ...

Rosacea

Jeg hr hatt diagnosen Rosacea i over 10 år. Det blir man aldri helt kvitt, men ...

Oppblåst mage

Jeg har en tid hatt voldsomme magesmerter som nok skyldes luft. Fiser vanligvis ...

Neglsopp

Alle har flere type sopp både på og i kroppen. Neglesoppen spiser kreatinet i ...