Feber - kjerringråd

Feber er en del av kroppens forsvar mot sykdom. Feberen hjelper til med å nøytralisere og drepe bakterier og virus. Når kroppstemperaturen stiger, øker også kroppens behov for oksygen og væske. Det er derfor viktig at man drikker mye væske når man har feber. Feber kan føre til problemer av forskjellig art slik som:

Feber er i seg selv ikke farlig, men noen av infeksjonene som gir feber, kan være farlige. Feber er rett og slett et symptom på at noe er galt fatt. Et godt kjerringråd mot feber er te av sitronmelisse.

Sitronmelisse som feber nedsettende middel har vært brukt i hundrevis av år. Mange begynner å få øynene opp for urter og urtemedisin. Og dette er et middel mot feber som har blitt sendt oss av en mor til 3 som har prøvd det med hell flere ganger.

Febermål
Febermål : Foto : kjerringrad.com

Fia skrev:

Jeg har prøvd den kuren til Syk-Ing, har kyssesyken nå. Jeg ble kvitt halssmerten på en uke. Nesten frisk nå etter en måned. Den kuren funker ihvertfall på meg.

Syk-Ing skrev:

Ibux hjelper ikke mot feber da Paracet er det eneste som er febernedsettende, mens Ibux funker mot hevelser/betennelse. Men en Paracet, kaldt vann, varm te med mye C-vitamin og eventuelt en slimløsende på apoteket funker bra til det meste. Hadde kyssesyke og ble kvitt det verste av den kuren.

Marthe skrev:

To Paracet en halvtime før man legger seg sånn at feberen går litt ned hjelper både med søvn og feber. Det har funket for meg ved flere anledninger, og våkner alltid uten feber neste dag. Selv om du våkner uten feber burde du tilbringe hele dagen i sengen, sånn at feberen ikke skal komme tilbake.

Emilie skrev:

Jeg ligger her med feber og skulle prøve dette. Fant ut jeg ikke hadde sitronmelisse så lagde varm sitron-te istedenfor siden jeg alltid pleier lage det uansett. Feberfantasiene stoppet og jeg sluttet å kaldsvette og skjelve.

Andy skrev:

Ååh, bare mandlene hadde blitt litt mindre og feberen vekk for noen timer ville jeg blitt ufattelig glad akkurat i dag.

Feber skrev:

Ibux og Paracet? Nei, da kommer bare feberen tilbake etter noen timer:(Men urtete med sitronmelisse skal prøves)

The fever master skrev:

Det beste mot feber er en ibux og en paracet som skyldes ned med et stort iskaldt glass vann.

Febrilsk skrev:

I og med at det er urter det er snakk om så regner i alle fall jeg med at det bør brukes i en te. Urtete med sitronmelisse har også jeg hørt at skal være bra mot feber.

Diskuter feber

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sår hals

Skal man bare ta hodet bakover og gurgle det? Jeg er usikker på om det da komme...

Tette bihuler

Arne Bjarne, ja du kan ha bihulebetennelse uten tett nese. Det kan sitte lenger ...

Flass

I gamledager brukte man både grønn såpe og einer låg. Einer låg lages ved a...

Hikke

Du må leve med det....

Flass

Jeg fikk nylig problemer med flass og laget en hårkur med to egg og fire spises...