Fedme - kjerringråd

Fedme er sykelig overvekt. Det er derfor klassifisert som en sykdom, i motsetning til vanlig overvekt. Vanlig overvektighet kommer av livsstil, og det er derfor lettere å gjøre noe med enn fedme.

Både barn og voksne kan ha det og man kan se tegn som tyder på at det er arvelig. Det finnes også forskjellige former for behandling av fedme.

Her har det kommet inn noen enkle tips man kan prøve ut før man eventuelt går og forhører seg om operasjon eller annen behandling:

Bli kvitt fedmen

For å stimulere kroppen til å forbrenne fett, kan man også bruke følgende oppskrift: Ta et glass med juice av grapefrukt og bland i 2 teskjeer med honning og 2 teskjeer med eplecidereddik. Drikk dette før hvert måltid.

Slank med vann

En av leserne her sier at han drikker 3 vannglass hver gang før han skal spise og dette har fungert bra mot fedme. Han har slanket seg flere kilo på kun kort tid.

Med vannet i magen så føler han seg ikke veldig sulten før måltidene og han spiser derfor mye mindre enn hva han ellers ville ha gjort. Han sier at nå vet han hvordan han skal få bukt med sin fedme og overvekt.

Vann mot fedme
Vann mot fedme : Foto : kjerringrad.com

Livsstil skrev:

Mange som er overvektige har et problem med mat. De spiser gjerne mye og beveger seg lite. Andre har sykdommer som gjør de overvektige. I de tilfellene hvor mat er et problem vil endring av livsstil være eneste løsning. Å drikke et glass vann før mat - ja, helt greit, for vann er kalorifritt og ganske godt også. Men, å ha et variert og sunt kosthold er tingen. I stedet for kaker og kjeks bør man spise frukt. Får du lyst på sjokolade holder det ofte å lukte på sjokoladen, og heller ta seg en kopp te med sterk lukt i stedet. Knekkebrød med magert pålegg, brød med magert pålegg, mindre smør, mindre sukker, det gir suksess. Gikk forresten ned 4 kg på 2 mnd da jeg kuttet ut lettbrus. Men kuttet forsvant sukkerhungeren jeg hadde etter hvert måltid også. Så alt som forstyrrer blodsukkeret er med på å gjøre deg feit.

Overvekt skrev:

Å drikke 2-3 glass før du spiser har jeg hørt er veldig bra mot overvekt. Du føler deg mettere og derfor spiser du mindre. Uheldigvis er jeg ikke så veldig glad i vann. Jeg kan ikke noe for det, men jeg blir litt kvalm hvis jeg drikker for mye. Men jeg har et veldig bra tips som du kan miste 1-3 kilo på en dag hvis du er litt overvektig. Det er suppedietten. Her spiser du bare grønnsaksupper, ikke tomatsuppe eller lignende men grønnsaker i vann med buljong. Dette gjør at du får i deg vann som gjør deg mett, samtidig med kalorifattig mat og proteiner. Det smaker herlig. Spis suppe en hel dag og jeg lover deg at du vil føle deg bedre.

Et annet tips mot overvekt er melkedietten. Det er bevist at hvis du erstatter all den maten du spiser med melkeprodukter som yoghurt, melk eller fløte så vil kroppen ta ut over dobbelt så masse av fettet fra maten som den gjorde før. Det eneste du må passe på her er å spise like mange kalorier som du gjorde før og ikke flere.

Ragnhild skrev:

Et annet tips er å spise en posjon salat før måltidet, da blir man litt mett på kalorifattig mat, og orker ikke så mye av annen mat.

Ragnhild skrev:

Det er helt sant som det står, å drikke et par glass vann før måltidet hjelper på sultfølelsen. En annen ting man kan gjøre for å gå ned i vekt er å drikke 4 glass med isvann om dagen, det gir et vekttap på ca. 0,5kg i mnd :)

Silje skrev:

Det skal jeg begyne med ;-)

Fedme skrev:

Tror rådet om å drikke vann er veldig bra kjerringråd. I tillegg til å gi metthetsfølelse har vann en rekke funksjoner i kroppen. Blant annet å skille ut slaggstoffer osvosv.

Diskuter fedme

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...