Flass - kjerringråd

Flass er små hudflak som stammer fra hodebunnen. Disse løsner og drysser ned på skuldrene. Har man fett hår vil mest sannsynlig noe av flasset også bli liggende igjen i håret som små hvite prikker. Alle mennesker kan få flass. Mennesker i alle aldre fra babyer til voksen og gamle kan få det. Til og med hunder og katter kan ha flass.

Det finnes forskjellige sjampoer mot problemet. Noen fungerer for en person, mens en annen fungerer for en andre. Her må man bare prøve seg frem.

Bli kvitt flass

Det har også kommet inn andre tips som kan være verdt å prøve.

Har du flere tips som du vil dele?

olivenolje mot flass
olivenolje mot flass : Foto : kjerringrad.com

Klara skrev 29. november:

Det er nok ikke klor, men mer kalk i vannet ute i Europa. Såpe skummer også mindre i kalkholdig vann.

Elvi skrev 22. mai:

Ja det er nok siden vannet er med klora der borte.

Chrizzy. skrev 18. februar:

Jeg pleide aldri og flasse før jeg flyttet til Spania, nå flasser håret mitt mer en noengang, bruker samme shampoo som jeg brukte hjemme i norge. Har det noe med at vannet er klora her?

Beta skrev 16. februar:

Jeg hadde problem med tørr hodebunn som flasset. Kjøpte jordnøttolje på apoteket og har smurt hodebunnen med olje før jeg legger meg om kvelden. Har også kjøpt en shampoo og balsam fra Philip B. Den er spesielt egnet for tørr hodebunn. Nå er jeg helt kvitt problemet. Om det er oljen eller håproduktene som har hjulpet er jeg ikke sikker på men nå er alt bare velstand.

Margalo skrev 27. april:

Jo, tørr flass er også flass. Ikke uttal deg når du ikke har peiling på hva du snakker om. Til deg som lurer på om shampooen som eventuelt sitter igjen kan skape flass- er du sikker på at ikke det bare er tørket shampoo som flasser av?

Har du flass, gå til frisøren og kjøp shampoo mot det. Er selv frisør, og head and shoulders løser ikke problemet. Den utsetter det (litt). Dersom du bruker den får du ikke gjenopprettet den naturlige balansen i hodebunnen. Det er bare noe skvip.

Det er en grunn til at vi tar litt mer for produktene, de fungerer. Kan garantere deg at hvis du investerer ca. 400 kr i en shampoo fra Kèrastase er du kvitt flassen for godt etter den ene flaska. Rådfør deg med frisøren da det er en for tørr flass, en for våt flass, en for bare betent hodebunn osv.

Line skrev 17. februar:

Helsekosten selger jordnøttolje.

Marit skrev 26. november:

Hvor får jeg egentlig tak i jordnøttolje?

Aby skrev 19. april:

Jeg flasser så bare det, har pøvd alt. Det er et lag med flass helt fremerst men ikke så mye utenom. Jeg må ha håret løst hele tiden, for å ungå at noen ser det, for det er ikke et fint syn. Bare jeg kommer borti håret drysser det flass, er rett og slet drit lei. Det er så typisk, jeg som er så glad i og style på håret. Blir helt deprimert. Noen så har forslag til hva jeg kan gjøre? Dlis svar, eg e desperat. Orker ikke den flassete hårbunnen min. Noen som vet hva grunnen kan være? Jeg har sluttet helt med hårsprayer og slikt. Bruker Head and shoulders, den er den beste til nå, men er ikke god nok.

Emilie skrev 01. april:

Nei, de funker ikke. Jeg har prøvd alle slags shampoer, men jeg klarer bare ikke å få ut alt, uansett hvor mye jeg prøver og hvor lenge jeg står, noen råd ?

CN skrev 14. august:

Flass og tørr hodebunn er ikke det samme. Flass får man bare om man har fet hodebunn. Tørr hodebunn kan man få om man feks har sart hud som reagerer på sterk shampo eller andre behandlinger som farging osv.

Tørr hodebunn kan også flasse, det er derfor så mange misforstår dette. Flasshampoer er veldig sterke, og bruker man disse hvis man egentlig har tørr hodebunn, blir tilstanden verre.

Rådfør deg med frisøren din om du er usikker, og kjøp en shampo, mot flass eller tørr hodebunn, på frisørsalongen, ikke hos daglivaren. Head and shoulders vil bare fikse problemet midlertidig. Det er en grunn for at frisørshampoer er så dyre: de funker!

Du bør også prøve å finne ut hvorfor du har fått flass eller tørr hodebunn, det kommer som regel ikke av seg selv.

Lille meg skrev 11. juli:

Jeg anbefaler å skylle håret i kaldt vann etter man har vasket håret, men husk å få all sjampo/balsam ut av håret, fordi det er med på å lage tør hodebunn. Det er sikkert mange som ikke er klare over at man har forsatt litt igjen i håret, så se grunndig i gjennom om man har det. I så fall hjelper det meg mot flass.

Sindre skrev 28. april:

Jeg vil si at Head and Shoulders gir ikke 100% men 98% mindre flass. Det anbefales.

Tilli skrev 24. februar:

Jeg har problemer med å få ut all sjampoen av håret. Er det noen som vet om det kan være derfor jeg flasser?

Moi skrev 29. januar:

Hmm, dette høres jo bare ekkelt ut. Har noen prøvd/testet ut dette?

Diskuter flass

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sjøsyke

Jeg er veldig plaget av sjøsyke/reisesyke. Jeg bruker å ta en liten propp som ...

Kattepiss

Har katten har gjort fra seg inne, så ta fatt i den og dytt hodet, og helst mun...

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...