Fluer - kjerringråd

Fluer er vanlige insekter. Disse omgir oss mennesker til daglig. Vi kan dele fluer inn i to kategorier. Dette er små svarte fluer og vanlig husflue. Slike sorte småfluer kan ha mange navn. Slik som:

Små fluer, banan fluer og plante fluer lever på frukt og grønt som vi omgir oss med. Det er ikke alltid like hyggelig med dette selskapet så man begynner å lure på hvordan man skal bli kvitt bananfluer.

Man opplever ofte fluer i synsfeltet uansett om man er på kjøkkenet eller i stua og man lurer på hvor de kommer fra. Og svaret er at som oftest stammer disse fra potteplantene eller fruktfat.

Bli kvitt fluer

Vi har fått tilsendt et råd for å fjerne eller drepe eggene til disse småfluene. Det er å putte hvitløk i jorda på blomster og planter. Dette vil være med på å gjøre det utrivelig for skapningene og du er blitt kvitt de plagsomme fluene.

Hvitløk mot fluer
Hvitløk mot fluer : Foto : kjerringrad.com

Hobbygartner skrev:

Jeg hadde store mengder på sesongens tomat/chili/agurk planter. Først vannet jeg pottene med hydrogenperoksyd i blanding med vann (en del hydrogenperoksyd og 4deler vann) Så satte jeg alle pottene i ett lag med sankasse-sand(finkorn), samt la et lag med ca 1cm lag på toppen av potten. Klippet til små pappbiter(pizza-embalasje), la et tynt lag med vasilin på ved pottene, dette tar de voksne. Jeg ble kvitt alle fluene. (kansje de ikke kommer igjen og at avling blir stor)

Anonym skrev:

Jeg har en frykt mot fluer, hva skal jeg gjøre? Jeg sover ved siden av mamma og pappa fordi jeg er redd for at fluene skal krype inn i øret mitt.

Daniel skrev:

Til de større fluene har man altids Venus fluefelle, en kjøttetende plante. Det finnes andre kjøttetende planter med klissene blomster som er veldig fin på småfluene.

Synnøve skrev:

Hva spiser småfluer?

Saran skrev:

Men hvordan skal jeg henge posen med vann, skal den være åpen eller lukket?

Fliko skrev:

Babelubas metode stemmer. Selv fikk jeg det tipset av en venn som sleit med store svarte fluer hos seg selv. Jeg skal prøve de på disse bananfluene mine, selv om jeg ikke har et stor-flue problem.

Annette skrev:

Og om man ikke har planter i huset men fluer alikevel? Noen andre råd?

Mojo skrev:

Småfluer i blomsterjord (heter egentlig hærmygg) fjernes enkelt ved å strø chilipulver på jorda! Samtidig vanning med salmiakkvann vil gjøre investeringen 100% sikker. Ta 1 ts salmiakk per liter vann.

Babeluba skrev:

Heng opp en gjennomsiktig pose med vann i det området fluene oppholder seg. Effektiv virkning mot uønskede fluer.

Diskuter fluer

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...