Forkjølelse - kjerringråd

Forkjølelse er en svært smittsom virusinfeksjon som rammer de øvre luftveiene. Vanlige symptomer på forkjølelse er:

I noen tilfeller kan også tårekanalene tettes til slik at man får røde og rennende øyne. I tillegg kan man oppleve slapphet, muskelsmerter, hodepine, svekket appetitt og generell utilpasshet. Feber og utmattelse er mer vanlig ved influensa.

Symptomene man får ved forkjølelse slipper som oftest taket etter en uke, men i noen tilfeller kan den vare så lenge som 14 dager. Symptomene er ofte tøffere hos små barn enn hos voksne. Selv om forkjølelse som oftest går over av seg selv så kan man jo prøve et kjerringråd som har kommet inn.

Bli kvitt forkjølelse

Kjerringrådet går ut på at man skal pusse tunga med vademekum. pusse tunga. Man skal passe på at man pusser langt bak. Helst langt bak der tunga er hvit, sier innsenderen.

Det finnes ikke vaksiner mot forkjølelse. Dette på grunn av at det finnes så mange typer av dem. Når man først har hatt en forkjølelse så får man sjelden samme virus igjen. Dette på grunn av at kroppen har blitt immun mot dette bestemte forkjølelsesviruset. Den enkleste måten å unngå forkjølelse på er å ha god håndhygiene.

Syk og forkjølet
Syk og forkjølet : Foto : kjerringrad.com

Arbra skrev:

Nei, det er ikke det samme som Listerine, tannleger anbefaler ikke den lengre, men fluorskylling. Ved tett og rennende nese, virker vademecum på bomullspinne inn i nesen bra, ublandet.

Oliven skrev:

Hei! Jeg bare lurte på om vademekum var det samme som Listerin og/eller munnskyllemiddel?

Lisen skrev:

Kan noen en oppskrift på saltvann til å sprøyte i rennende nese?

Ella skrev:

Jeg bruker å ta litt munnskyll og gurgler det så langt bak i munnen som mulig. Med en gang jeg kjenner det skranter litt i halsen, så har det hjulpet meg mange ganger fra halsbetennelse som jeg før var mye plaget av. Jeg drikker også varm solbærsaft med hvitløk skjært i tynne skiver når jeg har blitt forkjølet. Det smaker litt spesielt, men helt greit. Det funker.

Damp skrev:

Jeg sitter her og har lest mange råd. Men jeg kan ikke si at jeg tror så mye på dem. Så jeg har kokt vann og helt det i en bolle. Og tilsatt en hel sitronskive. Så har jeg hodet over og dekker til med en håndduk. Dette HJELPER!

Camilla skrev:

Jeg har begynnende forkjølelse (sår hals og litt rennende nese). Skal i narkose (bare et kort inngrep på dagkirurgi) om noen dager, og stått lenge på venteliste. Har noen av dere et godt tips, slik at jeg kan bli kvitt symptomene?

Charlotte skrev:

Jeg har nå siden lørdag hatt influensa/forkjølelse. Det klør i halsen, har vond hoste og mistet stemmen, og det renner av nesa og øynene. Jeg har blitt rød innpå det hvite i øynene, nyser hele tiden og har tett nese. Jeg har drukket mange kopper varm te med en teskje honning. Jeg har spist masse c-vitaminer, og drukket solbærtoddy og masse mer, men jeg har enda ikke blitt kvitt det. Hjelp!

Renneøyet skrev:

Nå ligger jeg på sofaen og er forkjøla som pokker. Øyet mitt renner, renner og renner. Det svir og er svært lite behagelig. Det skyldes vel tette tårekanaler. Hva kan man gjøre mot det?

Har trua skrev:

Er nesa tett kan du også dryppe vademecum på en q-tips, for derretter å ha den/smøre neseborene. Det svir litt, men det åpner kanalene.

Andre skrev:

Jeg tror ikke det er noen bra kjerringråd mot forkjølelse. Å ta tiden til hjelp og slappe av er tingen. Sterk mat siden det åpner alt. Vitaminsjokk osv er bare tull. Solhatt har vist seg i seneste studiene ubrukelig, men man kan enda kjøpe det tullet i norge.

Silje skrev:

Drikk timian og peppermynte te. Sambucol (Svarthyllekstakt) hjelper veldig bra. Du kan også ta dråper med solhatt i litt vann.

Host og Hark skrev:

Det funker superbra å svelge en teskje honning, mye bedre enn pastiller.

Vademecum prøver skrev:

Tok en liten plastkopp med lunket vann og prøvde med 10 stk dråper vademecum og gurglet dette i ca 10 sek 4 ganger. Har ikke merket noe enda, men god pust fikk jeg.

Zorac skrev:

Hei. Jeg har forferdelig forkjølelse nå, faktisk. Min mor ga meg et lite glass med koniakk for å gurgle, og det hjalp littegrann. Men tror vademecum er bedre ;) Det smaker ihvertfall det.

Borestranden skrev:

En venninne tar 10 stk hele pepper og er overbevist om at det hjelper.

Juni 1996 skrev:

Et greit råd er timian-dampbad.

Erna skrev:

Vademecum får man kjøpt i dagligvareforretninger, bruker å stå like ved tannbørster og tannkrem, og det fungerer utmerket mot forkjølelse.

Andreas skrev:

Hvor får man kjøpt vademekum?

Anonymous skrev:

Jeg har prøvd å gurgle vademekum, å det hjalp mot sår hals hvertfall. Ta noen dråper vademekum i en kopp, dereter tar du å fyller koppen halvfull med vann (Litt lunkent vann hjelper) Så gurgler du hele koppen. Da fjerner du "sår hals". Det gjorde hvertfall jeg - Hilsen *En som har prøvd*

Diskuter forkjølelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...