Forkjølelsessår - kjerringråd

Forkjølelsessår er et eksemlignende utslett som oftest kommer i følge med en forkjølelse. Symptomene kommer som regel rundt nesen eller munnen. Disse kan fortone seg som skorper som kan irritere slik at det blir kløe. Både barn og voksne kan få forkjølelsessår men behandlingen for det er lik for alle uansett alder.

Har du problemer med forkjølelsessår kan følgende kjerringråd hjelpe. Drypp mandeldråper på det begynnende munnsåret eller forkjølelsessåret. Det svir med det samme, men smertene forsvinner deretter for godt og du er kvitt plagene med forkjølelsessår.

Mandeldråper mot forkjølelsessår
Mandeldråper mot forkjølelsessår : Foto : kjerringrad.com

Meg skrev 13. februar:

Vær for all del forsiktig med øynene. Om øynene smittes kan man få nedsatt syn og store komplikasjoner.

Oslo skrev 09. desember:

Anbefaler å smøre leppene med øyekrem, som for eksempel morgen og kveld. Det forebygger at munnsår oppstår. Får betydelig sjeldnere munnsår etter at jeg begynte med det. Vær i alle fall nøye med å smøre noe på leppene når det er kaldt ute, og ikke gå og frys.

Pernille skrev 27. juni:

Tea-tree oljen er aldri utkonkurert. Man får stadig kjøpt det i f.eks Danmark. Den har sterke antiseptiske egenskaper på ulike bakterier, virus og sopp. Perfekt til alt fra kviser til betennelser og munnsår.

Olga skrev 07. april:

Mentholatum, salve, resptfritt på apoteket. Universal-salve som hjelper mot alt av sår.

For noe dritt skrev 29. november:

Man får kjøpt teatree olje, på apoteket i Norge. 100 kr. sånn ca for en liten flakse! Det hjeleper veldig. Er ikke sikker på om det er sånn mann skriver det da.

Momod skrev 22. november:

Men når du har tatt på mandeldråper forsvinner bare smertene eller munnsåret også?

Hilde hoste skrev 21. mai:

Sitronskiver til å suge på er friskt og sundt.

Chris skrev 03. januar:

Når det har gått hull på blemmen funker det med med potetmel. Det hjelper til med å tørke ut såret raskere.

Monica skrev 30. desember:

Prolip hjelper på forkjølelsessår. En bør smøre det på med det samme en kjenner prikkingen på leppene, og forsette så ofte en orker egentlig. Som oftest bryter det ikke skikkelig ut, det ligger der bare og "ulmer", men sprekker ikke og blir ikke så veldig store. Viss det mot all formodning vokser -noe som skjer innimellom -så blir det likevel ikke like vondt og sårt som det ellers ville blitt. Det hjelper også å ta homeopat-medisin, samt c-vitaminer i store doser -(1000mg per gang x-antal ganger i lag med sink).

Meg selv skrev 13. desember:

Dette må jeg prøve for å se om det virker :p Jeg skal ut med en kompis i morgen, og på ball neste uke, så jeg vil ikke ha munnsår :p Men det jeg har hørt skal virke på munnsår (og kviser) er noe som kaller tretreolje eller noe sånt. Jeg tror ikke man kan få det i Norge lengre fordi det utkonkurrerte de andre produktene. Jeg skal undersøke dette.

Annnnonym skrev 13. november:

HEI =) Jeg har et eller faktisk 3 irriterende munnsår! Det er på grunn av regulering og at jeg vanligvis plages av munnsår. Problemene er: Det blir større og større og dypere og rødere for hver dag =( fordi det skrapes inn i reggissen! Jeg har prøvd voks,men det gjør det bare værre! hva gjør jeg? Hjelp!

Men! skrev 13. juli:

Forsvant hele munnsåret eller bare smertene?

AU!! skrev 10. januar:

Fytti katta, de mandeldråpene sved.. Gikk over etter et minutts tid, heldigvis! Tips til deg anonym: I Sverige får man kjøpt reseptfritt Zovirax (i Norge må man ha resept), det hjelper godt. Også hjelper Prolip, den lille rødbrune tuben fra apoteket, såfremt man smører det på 4-6 ganger daglig helt fra de ALLER FØRSTE symptomene på munnsår! Da får du det ikke engang! Lykke til..

Hvertfall Anonym skrev 04. januar:

Lurer på om det egentlig er Silje som har skrevet den lille notisen der...?!?

Diskuter forkjølelsessår

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...