Forkjølelsessår - kjerringråd

Forkjølelsessår er et eksemlignende utslett som oftest kommer i følge med en forkjølelse. Symptomene kommer som regel rundt nesen eller munnen. Disse kan fortone seg som skorper som kan irritere slik at det blir kløe. Både barn og voksne kan få forkjølelsessår men behandlingen for det er lik for alle uansett alder.

Har du problemer med forkjølelsessår kan følgende kjerringråd hjelpe. Drypp mandeldråper på det begynnende munnsåret eller forkjølelsessåret. Det svir med det samme, men smertene forsvinner deretter for godt og du er kvitt plagene med forkjølelsessår.

Mandeldråper mot forkjølelsessår
Mandeldråper mot forkjølelsessår : Foto : kjerringrad.com

Meg skrev:

Vær for all del forsiktig med øynene. Om øynene smittes kan man få nedsatt syn og store komplikasjoner.

Oslo skrev:

Anbefaler å smøre leppene med øyekrem, som for eksempel morgen og kveld. Det forebygger at munnsår oppstår. Får betydelig sjeldnere munnsår etter at jeg begynte med det. Vær i alle fall nøye med å smøre noe på leppene når det er kaldt ute, og ikke gå og frys.

Pernille skrev:

Tea-tree oljen er aldri utkonkurert. Man får stadig kjøpt det i f.eks Danmark. Den har sterke antiseptiske egenskaper på ulike bakterier, virus og sopp. Perfekt til alt fra kviser til betennelser og munnsår.

Olga skrev:

Mentholatum, salve, resptfritt på apoteket. Universal-salve som hjelper mot alt av sår.

For noe dritt skrev:

Man får kjøpt teatree olje, på apoteket i Norge. 100 kr. sånn ca for en liten flakse! Det hjeleper veldig. Er ikke sikker på om det er sånn mann skriver det da.

Momod skrev:

Men når du har tatt på mandeldråper forsvinner bare smertene eller munnsåret også?

Hilde hoste skrev:

Sitronskiver til å suge på er friskt og sundt.

Chris skrev:

Når det har gått hull på blemmen funker det med med potetmel. Det hjelper til med å tørke ut såret raskere.

Monica skrev:

Prolip hjelper på forkjølelsessår. En bør smøre det på med det samme en kjenner prikkingen på leppene, og forsette så ofte en orker egentlig. Som oftest bryter det ikke skikkelig ut, det ligger der bare og "ulmer", men sprekker ikke og blir ikke så veldig store. Viss det mot all formodning vokser -noe som skjer innimellom -så blir det likevel ikke like vondt og sårt som det ellers ville blitt. Det hjelper også å ta homeopat-medisin, samt c-vitaminer i store doser -(1000mg per gang x-antal ganger i lag med sink).

Meg selv skrev:

Dette må jeg prøve for å se om det virker :p Jeg skal ut med en kompis i morgen, og på ball neste uke, så jeg vil ikke ha munnsår :p Men det jeg har hørt skal virke på munnsår (og kviser) er noe som kaller tretreolje eller noe sånt. Jeg tror ikke man kan få det i Norge lengre fordi det utkonkurrerte de andre produktene. Jeg skal undersøke dette.

Annnnonym skrev:

HEI =) Jeg har et eller faktisk 3 irriterende munnsår! Det er på grunn av regulering og at jeg vanligvis plages av munnsår. Problemene er: Det blir større og større og dypere og rødere for hver dag =( fordi det skrapes inn i reggissen! Jeg har prøvd voks,men det gjør det bare værre! hva gjør jeg? Hjelp!

Men! skrev:

Forsvant hele munnsåret eller bare smertene?

AU!! skrev:

Fytti katta, de mandeldråpene sved.. Gikk over etter et minutts tid, heldigvis! Tips til deg anonym: I Sverige får man kjøpt reseptfritt Zovirax (i Norge må man ha resept), det hjelper godt. Også hjelper Prolip, den lille rødbrune tuben fra apoteket, såfremt man smører det på 4-6 ganger daglig helt fra de ALLER FØRSTE symptomene på munnsår! Da får du det ikke engang! Lykke til..

Hvertfall Anonym skrev:

Lurer på om det egentlig er Silje som har skrevet den lille notisen der...?!?

Diskuter forkjølelsessår

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...