Fruktfluer - kjerringråd

Fruktfluer er små rødbrune fluer som er ca 2-3 millimeter lange inkludert vingene. Andre navn på dem er bananfluer eller eddikfluer. Fruktfluer kan lett identifiseres med sine røde øyne. Det er dette som skiller dem fra de små svarte fluene som lever i potteplanter.

Noen vil si at fruktfluer er hakket verre enn vanlige svarte småfluer i og med at de nesten er gjennomsiktige i kroppen. De kan forstyrre oss ved å svirre foran øynene. Er de mange nok kan man begynne å spekulere på om man har fått en synsforstyrrelse i og med at de oppleves som små svarte prikker i synsfeltet.

Bli kvitt fruktfluer

Uansett kan vi vel si at har man fruktfluer der man bor, vil man helst bli kvitt dem. Dette har en innsender sendt oss et tips om. Hun har laget seg en fruktfluefelle. Det du trenger er følgende:

  1. Et glass
  2. En frukt, f.eks. melon
  3. Litt plastfolie
  4. En penn

Skjær opp frukten i små sukkerbitstore terninger. Putt disse bitene opp i glasset og tett så til med plastfolien. Stikk 2 – 3 hull i plastfolien med penna. Dette har nå blitt en felle for fruktfluene. De vil lukte frukten og flyr inn i glasset, men de klarer ikke å finne veien ut igjen.

Fruktflue
Fruktflue : Foto : kjerringrad.com

Evita skrev:

Jeg har bananfluer eller fruktfluer eller hva de heter i hele leiligheten. Jeg fant ut at de er veldig glad i soyasaus. La korken stå på, men ta bort proppen, og sett flaska der fluene samler seg. Fluene kommer seg inn i flaska men ikke ut. Jeg bruker Kikkoman, de små flaskene med rød kork og det fungerer veldig bra.

Martin skrev:

Har både frukt å blomster fluer svirrende omkring virker som alle parrer med alle , hver morgen er det 10 nye 2-3 mm fluer. De her er hvit på undersiden.

Mia skrev:

Eddik med zalo fungerer som bare det. Jeg fikk tatt knekken på hele problemet.

Kine skrev:

Fyll rødvin i ett glass, hell på med litt zalo. Jeg setter dette der de oppholder seg og lar det stå der noen dager. Det funker alltid.

Toril skrev:

Gjett om det virker. Nå gjenstår bare å finne ut hvor de kommer fra. Jeg har ikke søppelrester eller tomflasker stående. Frukt tørr jeg ikke legge frem lenger.

Tom skrev:

Ta en 1,5l brusflaske, kapp den i to litt under der skråen mot toppen begynner, så setter du topp delen på hodet nedi bunn delen. Ha så eplecideredikk og litt zalo oppi, da kommer fluene seg inn men ikke ut og drukner etterhvert.

Eva skrev:

Et lite glass, feks eggeglass, med litt vin eller solbærsaft og et par dråper zalo er meget effektivt. De drukner.

Fruktfluer skrev:

Et glass med eplecideredikk og et par dråper med zalo oppi glasset er megaeffektivt.

Diskuter fruktfluer

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...