Grå hår - kjerringråd

Hvorfor får vi grå hår når vi får noen år på baken? Det er ingen hemmelighet at når man blir eldre så forandres en del kroppsfunksjoner. Alt fra hørsel til øyne forandres, og håret er bare en del av denne prosessen. Hårrøttene ser ut til å gå til sin siste hvile lenge før resten av kroppen vår gjør det og resultatet blir grå hår. Vi har flere grader av grått hår:

  1. Noen få hårstrå er grå
  2. Spraglete hår
  3. Grått hår
  4. Hvitt hår

Noen mennesker liker sitt gråe hår mens andre som ikke får hvitt hår går hele veien og bleker det kunstig slik at det blir helt hvitt. Hvis man overdriver denne blekingen så kan man få en blåtone i håret. Dette er jo en måte å behandle grått hår på, men de fleste vil prøve å se yngre ut og dermed bli kvitt grå hår en gang for alle.

I et forsøk på å se mer ungdommelig ut, får noen personer interesse for nettsider som selger piller som lover å gi tilbake et grånende hår sin opprinnelige farge. Hår piller mot grå hår? Vel, det er nok ikke veldig sannsynlig. Noen prøver seg med spesielle dietter eller kinesiske behandlinger. En ting som absolutt garantert fungerer er å farge håret hos en frisør.

Kur mot grå hår

En innsender sier at hun har lest et sted at urten salvie skal være en bra kur mot grå hår. Hun kokte en te på salvie og skyllet gjennom håret med det etter hver hårvask. Hun sier at hun ikke hadde helt hellet med seg for alle de grå hårene ble ikke helt borte, men hun synes at de ble mindre synlige. En annen og litt enklere måte å bli kvitt gråe hår på er, som sagt, å farge håret på normal måte hos en frisør. Det sparer man nok mye tid og bekymring på.

Grått hår
Grått hår : Foto : kjerringrad.com

Golden gutt skrev:

Jeg er en gutt/mann på 35 år og har fått grå hår både på ansikt og hodet. Er det normalt å få grå hår i denne alderen?

Milla skrev:

Jeg blir 25 om ca 6 mnd, og har noen grå hårstrå sjøl. Det er velding frustrerende. Jeg sliter en del med psykisk stress, kan dette være en faktor?

Marthe Leonhardsen skrev:

Jeg gikk fikk grå hår allerede som 17 åring, og er nå 21. Det blir bare fler og fler av dem. Spesielt etter en periode med mye hårtap, er det grå hår som ser ut til å vokse ut igjen.

Sandis skrev:

Selv om dette ikke er normalt å få grå hår i begynnelsen av 20 årene kan man heller ikke si at det er unormalt. Årsaken til grå hår er at stamcellene som produserer melanin blir skadet eller dør, noen celler kan reperere seg selv, men de kan også bli så skadet at det ikke er noen vei tilbake. Dette blir påvirket av arv og/eller ytre påvirkninger. Det er gjort nyere forskning som tilsier at f.eks. genotoksisk stress påvirker melanin produksjonen i hårroten. Desverre er det eneste man kan gjøre med grå hår pr. dags dato å farge det hos frisøren eller å akseptere det.

Alternativ kvinne skrev:

Jeg ernå 25, men har hatt grå hår siden jeg var 19. Det har heldigvis ikke blitt noe verre. Jeg takker for kjerringråd siden her, veldig fin side.

Kjersti skrev:

Du er ikke alene. Jeg har fjerna en haug hvite hår og jeg er bare 23.

M skrev:

Jeg er 23 og har også fått endel grå hår i tinningområdet. Det er ganske synlig, så jeg har ikke håret i hestehale mer, for da syns det best.

Til lille my skrev:

Jeg vet ikke helt om det er normalt eller ikke, men jeg er 21 og har fått 5-6 gråe hårstå. Det er pinlig, men jeg leter etter de og bare fjerner de.

Lille my skrev:

Jeg er en jente på 22 år som har begynt å få en del grå hår, er det normalt at håret begynner å bli grått allerede i starten av 20 årene? Hva kan jeg gjøre? Hjelp!

Diskuter grå hår

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...