Håravfall - kjerringråd

Håravfall kan ha mange årsaker. Alt fra hormonelle forandringer til ytre påvirkning kan være grunnen. Det finnes et kjerringråd mot problemet og det går ut på å lage et avkok av brennesle og vaske/skylle håret med etter en normal vask.

Man tar en god neve med brennesler (Pass på å bruke hansker) og legger disse i kokende vann og lar dem stå å godgjøre seg i et kvarter. Deretter siler man av og vasker håret med avkoket etter hver hårvask.

B-vitaminer mot håravfall

B-vitaminer skal også være bra å bruke mot håravfall, så dersom man plages mye med det så kan det nok være en ide å ta kosttilskudd som inneholder b-vitaminer.

Håravfall

Pia skrev 24. juni:

Hva heter det hveteproteinet? Jeg finner en sjampo som heter silikonfri sjampo 300 ml som som har merkenavn: recrea forte og som brukes sammen med Recrea forte. Men vet ikke om det er hvete i den. Wenche du anbefaler også balsam og kurer: hvilke? Det skal vel helst ikke være silikon i de heller?

O A Hellvik skrev 31. juli:

Kjøpte et 70 mg B vitamin-kompleks fra sverige, det er ingen tvil om at det hjalp mot håravfall. Hadde noen felter hvor håret begynnte og bli borte. Dette er stort sett helt som før nå.

Wenche skrev 17. september:

Prøv silikonfri shampo med hveteprotein fra apoteket. 300 ml, koster ca 80 kr. Håret suger til seg fukt og næring fra kurer og balsam. Det anbefales.

Håra skrev 27. mars:

Elena: Mild shampo? Head & Shoulders er absolutt IKKE en mild shampo. Den sliper ned hodebunnen, for å fjerne flass. Jeg vil så absolutt anbefale å bruke noe annet enn det. Veldig viktig for hår og hodebunn å bruke noe som ikke inneholder silikon. Dette legger seg som belegg, både i hodebunnen og på håret. Og skylles ikke lett ut igjen. Dette hindrer dermed en god og sunn hårvekst. Silikon er i de fleste av shampoene du får i butikken. Det er noe av grunnen til at det kan være så billig. Jeg vil uansett råde deg til å kjøpe din shampo hos frisør.

Elena skrev 27. juni:

Brennesle (en full en-literspose) legges i en plastbolle, varmtvann a ca 90C (kokt på forhånd og litt avkjølt) helles over. la det stå og trekke. Sil. vask håret først med mild sjampo (head & shoulders) og skyll deretter håret med brenneslevannet. Skyll hår med brenneslevannet etter HVER GANG du har vasket håret.

HanneW skrev 26. juni:

Ja, det kan du si, Bibbi. Tror nok det fungerer like godt for kvinner som for menn. Anatomien i hårrøttene er jo ikke noe forskjellig etter hva jeg vet?

Ikke parafin skrev 09. juni:

Dette må jo være tull og tøys.

Diskuter håravfall

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...