Hårkur - kjerringråd

Hårkurer kan man lage enkelt hjemme. Selv om man kan lese side opp og side ned om hvilke hårkurer som er best i test, er ofte det enkle det beste. En innsender har sendt oss 3 forskjellige hårkurer som skal fungere bra. Hun sier ikke noe om hvilke som fungerer for eksempel for bleket, farget, tørt, fett, skadet, langt eller kort hår, men det kan kanskje du kommentere? Her er i alle fall de 3 hårkurene som hun foreslår.

Hårkur med egg og avokado

Egg inneholder mye proteiner så dette blir en hårkur med proteiner. Etter denne behandlingen skal håret bli mykt og glansfullt. Framgangsmåten er følgende: Bruk en avokado og en eggeplomme. Bland begge bestanddelene sammen i en skål og tilsett så litt olivenolje til det hele får riktig konsistens. Dette skal masseres inn i tørt hår og la det sitte i en halvtime før du vasker det ut.

Melk og honning som hårkur?

Ta 1 dl. helmelk og 1 ts. lynghonning. Bland dette godt sammen og påfør det i håret på samme måte som andre hårkurer. Innsenderen sier at denne blandingen skal sitte i håret i 2 timer før man grundig vasker det ut. Etter behandlingen grer man håret forsiktig med en grovtannet børste eller kam.

Kokosmelk og sitronsaft

Denne hårkuren er den som tar kortest tid av de tre. Bruk et krus med kokosmelk og rør grundig inn en spiseskje med sitronsaft. Sett det hele i fryseren en liten stund slik at massen blir seig (slik at det er mulig å putte den i håret uten at alt renner ut). Påfør denne massen jevnt i håret og la den sitte i 3 minutter. Det hele holdes best på plass dersom man tuller det inn i et håndkle. Vask så det hele ut på vanlig måte med sjampo.

Hår
Hår : Foto : kjerringrad.com

Linea skrev:

Selly, ja du har et poeng med at folk ikke skal bruke verken farge eller varme på håret. Men å klippe det ofte, der tar du feil. Du klipper bare håret ditt når du merker at håre ditt føles slitt i tuppene. Det er tull å klippe det for ofte. Den første hår-kuren er ment for slitt og skadet hår. Avokado inneholder også mye proteiner, men den inneholder også mye mineraler som håret trenger for å bygge seg opp igjen. Nummer 2 og 3 er ikke jeg kjent med, men den første er en god pleie for de som har så slitt at det nesten faller av. Det kan jeg anbefale av erfaring.

Oddny skrev:

Det var en gang for et par år siden ei dame i fra India som pratet om hårkur på et tv-program. Hun fortalte at de brukte en eggeplomme tilsatt jordnøttolje mot håravfall. Jeg har prøvd det sjøl og jeg syntes det hjalp. Jeg vaska håret først og handkletørret, smurte inn blandingen, trakk en plastpose over og ei tykk ull-lue oppå der igjen og gikk med det i tre-fire timer. Håret ble blankt og fint og jeg slutta å miste mye hår.

Hår eksperten skrev:

Får å få langt fint hår må du:

  1. Ikke vask håret så ofte. 1-2 ganger i uka holder.
  2. Ikke rett, krøll, eller hårføn håret ditt.det skader håret ditt.
  3. Ikke farg håret ditt.
  4. Hvis du vil ha langt hår fort bør du gjøre the exprecion methode. The exprecion methode er at du maserer hodebunnen din hver dag i en uke eller to. Maser hodebunnen din hver dag for 4 minutter. Resultatet er fantastisk.
  5. Prøv å dusj håret ditt i kaldt vann istede for varmt.

Det var alt jeg kom på for nå. Jeg håper tipsene er nyttige for flere.

Anonym skrev:

Jeg skal prøve melk og honnin i kveld.

Selly skrev:

Det eneste som egentlig funker er å ikke stripe/krølle håret, passe godt på det, klippe seg ofte. Det fungerer egentlig ikke med noe annet, tro meg.

Kristine skrev:

Lukter håret godt etter det med egg?

Mia skrev:

Linda: Olivenolje sammen med balsam sier du? Hvor mye blander du av hver bestanddel? Og hvor lenge sitter du med kuren i håret?

Linda skrev:

Vask det i grønnsåpe en gang i blandt istedet, det tar bort fettet men ikke fuktigheten. Olivenolje er best blandet med balsam og fungerer på tørt og skadet hår.

Hår skrev:

Jeg har veldig fett, brusete og krøllet hår. Jeg lurte på om det er en hjemmelagd hårkur som gjør håret lengre og sunnere. Jeg bruker sånn vanlig matolje med olivenolje. Det virker ikke noe særlig mye.

Diskuter hårkur

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Atopisk eksem

Etter mange år i villrede og fortvilelse av atopisk eksem, fant jg en god løsn...

Kløe

Det er ikke helt sant, jeg prøvde dette hjemme, men det ble ingen forandring....

Halsbrann

Lovehearts fungerer utmerket mot halsbrann....

Urinsyregikt

Fellesnevneren for mat man med urinsyregikt bør unngå er alt som inneholder pu...

Halsbrann

Etter å ha lest mange av kjerringrådene og i tillegg rådene til Dr. Fedon Lin...