Hårkur - kjerringråd

Hårkurer kan man lage enkelt hjemme. Selv om man kan lese side opp og side ned om hvilke hårkurer som er best i test, er ofte det enkle det beste. En innsender har sendt oss 3 forskjellige hårkurer som skal fungere bra. Hun sier ikke noe om hvilke som fungerer for eksempel for bleket, farget, tørt, fett, skadet, langt eller kort hår, men det kan kanskje du kommentere? Her er i alle fall de 3 hårkurene som hun foreslår.

Hårkur med egg og avokado

Egg inneholder mye proteiner så dette blir en hårkur med proteiner. Etter denne behandlingen skal håret bli mykt og glansfullt. Framgangsmåten er følgende: Bruk en avokado og en eggeplomme. Bland begge bestanddelene sammen i en skål og tilsett så litt olivenolje til det hele får riktig konsistens. Dette skal masseres inn i tørt hår og la det sitte i en halvtime før du vasker det ut.

Melk og honning som hårkur?

Ta 1 dl. helmelk og 1 ts. lynghonning. Bland dette godt sammen og påfør det i håret på samme måte som andre hårkurer. Innsenderen sier at denne blandingen skal sitte i håret i 2 timer før man grundig vasker det ut. Etter behandlingen grer man håret forsiktig med en grovtannet børste eller kam.

Kokosmelk og sitronsaft

Denne hårkuren er den som tar kortest tid av de tre. Bruk et krus med kokosmelk og rør grundig inn en spiseskje med sitronsaft. Sett det hele i fryseren en liten stund slik at massen blir seig (slik at det er mulig å putte den i håret uten at alt renner ut). Påfør denne massen jevnt i håret og la den sitte i 3 minutter. Det hele holdes best på plass dersom man tuller det inn i et håndkle. Vask så det hele ut på vanlig måte med sjampo.

Hår
Hår : Foto : kjerringrad.com

Anonym skrev:

Jeg skal prøve melk og honnin i kveld.

Selly skrev:

Det eneste som egentlig funker er å ikke stripe/krølle håret, passe godt på det, klippe seg ofte. Det fungerer egentlig ikke med noe annet, tro meg.

Kristine skrev:

Lukter håret godt etter det med egg?

Mia skrev:

Linda: Olivenolje sammen med balsam sier du? Hvor mye blander du av hver bestanddel? Og hvor lenge sitter du med kuren i håret?

Linda skrev:

Vask det i grønnsåpe en gang i blandt istedet, det tar bort fettet men ikke fuktigheten. Olivenolje er best blandet med balsam og fungerer på tørt og skadet hår.

Hår skrev:

Jeg har veldig fett, brusete og krøllet hår. Jeg lurte på om det er en hjemmelagd hårkur som gjør håret lengre og sunnere. Jeg bruker sånn vanlig matolje med olivenolje. Det virker ikke noe særlig mye.

Diskuter hårkur

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....