Hodepine - kjerringråd

Hodepine kan ha mange årsaker. Alt fra alvorlig sykdom til at man har sovet litt lite kan fremprovosere det. Hodepine skal man derfor ikke bare ta lett på. Særlig ikke dersom den har pågått over lengre tid. Da skal du så absolutt oppsøke lege.

Dersom man er vant til å drikke kaffe hver dag, så kan det være at du ikke har fått i deg din daglige dose av kaffe som er årsak til hodepinen. Derfor kan det være lurt å tenke etter om det er noe som er utenfor rutinen hvis du har vondt nå.

Et annet tips som har kommet inn er å legge en kald klut på magen. Hvorfor dette skal hjelpe, sier den som skriver det ingenting om, men hun sier at det alltid har hjulpet henne.

Kald klut
Kald klut : Foto : kjerringrad.com

Vims skrev:

Jeg har hørt at det funker å holde noe kaldt opp mot pannen. Det demper smertene litt.

Lone skrev:

Nå får jeg se om det fungerer. Jeg har så vondt i hodet.

Mr.muskel skrev:

Hvis man har en varm klut (sekk i mikroen?) elle noe i den duren. Og har denne på nakke regionen. Og får nakke musklene til og slappe av og bli varme. Og så litt massering i begynnelsen av festet til hodet. Altså rett bak øret, der man kan kjenne sene/musklene, og litt trykking på disse stedene. Hjelper i allefall meg til å forebygge hodepine, men også legge seg ned og sove. Mye hodepine kommer igrunn fra stress, og lite søvn men også hvis du har drukket for lite vann. Jeg får håpe det hjelper andre som det hjelper med meg.

Optimistisk dame skrev:

Musklene strammer seg i hodet mitt. Veldig ubehagelig. Nakken er litt stiv. Jeg bruker ikke smertestillende. Noen råd for å bli kvitt plagene? Har prøvd fysioterapi og akupunktur.

Rikke skrev:

Det er mulig det funker, skal prøve det, har mye hodepine. Men grunnen til at mange syntes at det funker kan være plaseboeffekten, at man tror og tenker at det funker og derfor funker det.

Komprezo skrev:

Det funker jo utrolig bra. Virkningen ble bedre etter jeg puttet kluten i fryseren da.

Forvirret skrev:

Mener holmiss at dette klut på magen fungerer bare hvis du har drukket alkohol?

John skrev:

Magnesium hjelper.

Sondre Sundrønning skrev:

Hår også mye vondt i hode som jeg tror skyldes stiv nakke. Skal prøve disse kjærringrådene. Holmiss: Du må jo være lege eller noe sånt, du brukte så mange fagutrykk.

Sigrid skrev:

Dette skal jeg prøve, så får vi se hvordan det går.

Holmiss skrev:

Hva som fungerer avhengiger jo av hva som er årsaken. Etter alkoholkonsum er hodepinen forårsaket av for mye blod til hjernen, og da vil dette tipset fungere. Ofte ellers er årsaken for lite blod til hjernen (f.eks. ved stiv nakke) og det vil derfor virke mot sin hensikt. Når det gjelder Nim sitt forslag om å ha det gøy stemmer det også ut ifra neuropsykologisk teori. Har man det gøy, smiler og ler dannes det blant annet dopamin i kroppen og andre stoffer som hemmer smerteopplevelsen.

Trine skrev:

Det virket jo. Så gla jeg ble nå!

Busa skrev:

Det fungerte ikke for meg.

Music skrev:

Har vondt i hodet nesten hver dag, bare musikk som jeg liker får meg til å glemme hodepinen. Skal prøve dette og se om det funker.

Nora skrev:

Nei, har du det gøy og beveger deg og ler blir den som oftest bare hardere å takle. Eller det spørs egentlig hva du mener vondt i hodet er liksom, for til vanlig er hodepine noe man faktisk får smerter av.

Nim skrev:

Håper dette virker... Har mye vondt i hodet. Noe som hjelper ganske mye mot hodepine er å ha det gøy! Det er helt sant. Du trenger bare å tenke på noe annet og ha det gøy. Ikke sitt og tenk på hodepine. Jo mer du konsentrerer deg om den jo vondere blir den.

Heia skrev:

Kjempe bra råd!!!!! ;D

Anonym skrev:

dette er et bra råd .. ;)

Diskuter hodepine

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...