Høyt blodtrykk - kjerringråd

Høyt blodtrykk kan man ha uten å ha noen større symptomer. Noen kan få hodepine, men det er snarere unntaket enn regelen. Årsaken til at man får høyt blodtrykk er ofte kosthold eller stress. For noen er det også arvelig. Noen igjen får det på grunn av trening eller under graviditet. Er man gravid bør man ta det opp med legen for å høre om det er noe som trenger behandling.

Blodtrykket kan reguleres ned gjennom å jevnlig drikke granskudd te. Oppskriften på te-en er: 3-4 ferske granskudd trekkes i en liter vann i 15 minutter. Drikk en kopp morgen og kveld. Dette stabiliserer forhøyet blodtrykk. Slutt aldri med blodtrykksmedisin uten med legens samtykke.

Granskudd
Granskudd : Foto : kjerringrad.com

Solla skrev:

Jeg har fått høyt blodtrykk etter at jeg sluttet å røyke for to år siden. Jeg gikk over til e.sig. Overtrykket er 160, men undertrykke er normalt. Jeg har ingen ubehag med det. Hva kan jeg gjøre for å få det ned?

Superb skrev:

160 over 80 er ikke så høyt. Jeg har akkurat fått utskrevet medisin for blodtykket mitt som var 150 over 110. Det var heller ikke faretruende høyt sa legen, men jeg har mye ubehag som spreng og prikking under huden og hodepine. Det er visstnok undertykket som ikke bør være for høyt. Røykeslutt, kostholdsendring og mosjon hver dag er flott. Mitt høye blodtrykk er arvelig, så det må følges nøye.

Ozzy skrev:

Hei, er en gutt på snart 32, var til legen her om dagen fikk beskjedat blodtrykketvar alt for høyt, ca 160 over 80. Det ble tatt blodprøver og fikk rekvisjon til spesialist. Jeg selv spiser variert og ser på meg selv som rimelig aktiv. Det vil si at det koster meg ikke så mye å løpe 12 km f.eks. Så jeg skjønner ikke så mye av dette, jeg. Jeg lurer på om dere har noe tips til meg. Jeg så dette med granskudd, virker det med granskuddsirup? Eller har dere andre tips? Mine symptomer er svimmelhet til tider, røde kinn som jeg selv kjenner sprenger litt, og litt tåke på mine øyne (sjeldent), på forhånd takk.

Cally skrev:

Jeg har sprukne blodkar i kinnene og lurer på om det finns noen behandling for det.

Høyt skrev:

Høyt blodtrykk kan også komme av forkalkning, slik som det var tilfelle hos meg.

Blodtrykker skrev:

Hei, til alle som plages litt med høyt blodtrykk, så har jeg funnet noe som kan være med på å gjøre hverdagen litt lettere. Jeg fant en billig digital blodtrykksmåler. Med denne kan du sitte i fred og ro hjemme og ta blodtrykket på deg selv, så får du holdt et lite øye med det selv også. Den er enkel å bruke så selv litt eldre mennesker som meg selv får det til.

Diskuter høyt blodtrykk

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Lange øyevipper

Jeg krøller vippene mine og tar på vaselin på kvelden før jeg legger meg. De...

Kvae

Jeg hadde ikke neglelakkfjerner, men plasterfjerner. Det funka like bra på båd...

Kvalme

Jeg våknet opp i dag alene hjemme fordi søstera mi er på overnatting og mamma...

Kalde føtter

Sokker (ikke trange) på føttene om natta hjelper, samt å holde føttene i bev...

Myggstikk

jeg har fått 20 myggstikk på ryggen og det går meg på nervene fordi det klø...