Hoste - kjerringråd

Hoste er helt naturlig, men av og til kan det bli i meste laget. Selv om det er kroppens naturlige reaksjon for å kvitte seg med fremedlegemer i luftveiene, kan det bli slitsomt i lengen. Trangen til å hoste kan døyves ned med å drikke en spesiell te, sier en innsender.

Lag deg en kopp te av krydderet Timian. To gode teskjeer får trekke i 2 dl. kokt vann i 5 min. Tilsett honning og drikk. Da skal trangen til å hoste bli mindre.

Timian-te mot hoste
Timian-te mot hoste : Foto : kjerringrad.com

AS skrev 04. desember:

Jeg har prøvd 2 spiseskjeer olivenoljem uten at det fungerte noe særlig for min del. Noe jeg derimot kan anbefale er å sutte på nellik-spikere. Slike man får kjøpt i pose fra f.eks Santa Maria.

Siv skrev 12. september:

Jeg har laget te av Timian, og hatt i honning, smaker faktisk ikke så værst. Håper det funker. Legen sa i dag eg har bronkitt, da er det godt med kjærringråd når legen hverken vil skrive ut medisin eller hostesaft.

Ida skrev 01. juni:

Hva smaker egentlig matolje? Har på følelsen at det smaker vondt, men jeg har hostet i snart en uke, og ekstra om natten. Så nå er jeg desperat etter å prøve hva som helst. Jeg fikk hostesaft av legen, men føler den ikke hjelper noe særlig.

Aa skrev 31. mars:

Hjelper raps- eller soyaolje?

P skrev 27. februar:

Min kone river ingefærrot, presser 1 hel vitløk, kutter opp en sitron i vann som får ett oppkok. Dette siles av og drikkes etter å ha tilsatt honning. Det hjelper.

Midori skrev 24. mai:

Fløte funker også veldig bra. Er vel fettet som legger seg på flimmerhårene i halsen, så de slutter å bli irriterte.

Monica skrev 29. desember:

Jeg hostet som en gal i går kveld. Tok en spiseskje olivenolje og hosten stilnet. Begynte å hoste på morgen igjen, tok igjen en spiseskje olivenolje og hosten forsvant. Helt utrolig! Dette er jo en vidunderkur.

Fortvilet mor skrev 18. november:

Kjære deg, tusen takk for tipset om matolje. Gutten min på 4 år har hostet i ett nå i hele dag. Fikk lurt i han en god skje med matolje, og tenk, det virker. Nå er det nesten helt stille på soverommet.

Ann skrev 07. september:

Hei, jeg pleier å koke litt hostesaft te. Noen kvister med timian, litt Salvie og litt Mynte. La dette småkoke i ca. 10 min, sil fra og rør inn en ss. honning og en god skvett med sitronsaft. Det skal smake passelig søtt/ syrlig. La småkoke - til det blir litt tykkere. Avkjøl og helle på ren glassflaske. Oppbevares i kjøleskap i noen dager. Ikke for lenge ellers kan den bli dårlig. Pust inn dampen mens du koker kryddene og hosten begynner å stillne.

L skrev 24. mai:

Til A: Svelg det, ikke drikk det i te e.l. Hvis du har hatt hosten lenge så ville jeg nok ha gått til legen for å finne ut hva det virkelig er. Alltid greit å få en diagnose.

A skrev 23. mai:

Dere sier ta 1 til 2 skje med oliven olje, skal du svelge det eller drikke med varmt te osv? Hoster veldig mye har det smertefullt. Jeg har hatt det lenge.

L skrev 13. oktober:

Prøvde nettopp med 2-3 ts olivenolje,det virker lindrende så håper det ikke begynner igjen med en gang. Jeg hoster så det skjærer i brystet, ikke godt :(

Linda skrev 18. mai:

Den te skjønte jeg ikke helt. Er det kun av krydderet? Eller tesort av denne typen? Jeg prøvde heller matolje eller rapsolje, var det jeg fant i kjøleskapet.

RL skrev 02. januar:

Matolje burde virkelig hjelpe, er så lei av å hoste.

TG skrev 19. desember:

Jeg fikk ett godt råd mot hoste av legen min. Ta 1-2 teskjeer matolje. Olivenolje smaker best , men du kan bruke alle slags matoljer. Hjelper det ikke, så ta noen teskjeer til og så er hosten stillet. Gjenta hver gang du får en hostekule. Det hjalp meg.

Diskuter hoste

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...