Hoste - kjerringråd

Hoste er helt naturlig, men av og til kan det bli i meste laget. Selv om det er kroppens naturlige reaksjon for å kvitte seg med fremedlegemer i luftveiene, kan det bli slitsomt i lengen. Trangen til å hoste kan døyves ned med å drikke en spesiell te, sier en innsender.

Lag deg en kopp te av krydderet Timian. To gode teskjeer får trekke i 2 dl. kokt vann i 5 min. Tilsett honning og drikk. Da skal trangen til å hoste bli mindre.

Timian-te mot hoste
Timian-te mot hoste : Foto : kjerringrad.com

E skrev:

Jeg prøvde pepper og honning, men det funket dårlig. Så prøvde jeg soyaolje, og det funket greit. Jeg kjenner at jeg vil hoste, men hoster ikke.

AM skrev:

Tusen hjertelig takk til olje-tipset! TG, du er min helt.

HL skrev:

Fantastisk, olivenolje gjorde susen. Jeg hostet så jeg var helt desperat, men det ga seg nesten helt etter en teskje olivenolje.

Sunny skrev:

Mot hoste kan du gjøre følgende: Trykk ytterste ledd av langfingeren så hardt du kan i 20 sek. Det er leddet ved neglen. Gjør det på hver hånd, flere ganger om dagen. Det stopper hoste, stopper vondt i halsen og løser bronkitten.

Laila skrev:

Ta en teskje honning og 1/4 teskje svart pepper som blandes og spises. Hosten stopper med en gang.

AS skrev:

Jeg har prøvd 2 spiseskjeer olivenoljem uten at det fungerte noe særlig for min del. Noe jeg derimot kan anbefale er å sutte på nellik-spikere. Slike man får kjøpt i pose fra f.eks Santa Maria.

Siv skrev:

Jeg har laget te av Timian, og hatt i honning, smaker faktisk ikke så værst. Håper det funker. Legen sa i dag eg har bronkitt, da er det godt med kjærringråd når legen hverken vil skrive ut medisin eller hostesaft.

Ida skrev:

Hva smaker egentlig matolje? Har på følelsen at det smaker vondt, men jeg har hostet i snart en uke, og ekstra om natten. Så nå er jeg desperat etter å prøve hva som helst. Jeg fikk hostesaft av legen, men føler den ikke hjelper noe særlig.

Aa skrev:

Hjelper raps- eller soyaolje?

P skrev:

Min kone river ingefærrot, presser 1 hel vitløk, kutter opp en sitron i vann som får ett oppkok. Dette siles av og drikkes etter å ha tilsatt honning. Det hjelper.

Midori skrev:

Fløte funker også veldig bra. Er vel fettet som legger seg på flimmerhårene i halsen, så de slutter å bli irriterte.

Monica skrev:

Jeg hostet som en gal i går kveld. Tok en spiseskje olivenolje og hosten stilnet. Begynte å hoste på morgen igjen, tok igjen en spiseskje olivenolje og hosten forsvant. Helt utrolig! Dette er jo en vidunderkur.

Fortvilet mor skrev:

Kjære deg, tusen takk for tipset om matolje. Gutten min på 4 år har hostet i ett nå i hele dag. Fikk lurt i han en god skje med matolje, og tenk, det virker. Nå er det nesten helt stille på soverommet.

Ann skrev:

Hei, jeg pleier å koke litt hostesaft te. Noen kvister med timian, litt Salvie og litt Mynte. La dette småkoke i ca. 10 min, sil fra og rør inn en ss. honning og en god skvett med sitronsaft. Det skal smake passelig søtt/ syrlig. La småkoke - til det blir litt tykkere. Avkjøl og helle på ren glassflaske. Oppbevares i kjøleskap i noen dager. Ikke for lenge ellers kan den bli dårlig. Pust inn dampen mens du koker kryddene og hosten begynner å stillne.

L skrev:

Til A: Svelg det, ikke drikk det i te e.l. Hvis du har hatt hosten lenge så ville jeg nok ha gått til legen for å finne ut hva det virkelig er. Alltid greit å få en diagnose.

A skrev:

Dere sier ta 1 til 2 skje med oliven olje, skal du svelge det eller drikke med varmt te osv? Hoster veldig mye har det smertefullt. Jeg har hatt det lenge.

L skrev:

Prøvde nettopp med 2-3 ts olivenolje,det virker lindrende så håper det ikke begynner igjen med en gang. Jeg hoster så det skjærer i brystet, ikke godt :(

Linda skrev:

Den te skjønte jeg ikke helt. Er det kun av krydderet? Eller tesort av denne typen? Jeg prøvde heller matolje eller rapsolje, var det jeg fant i kjøleskapet.

RL skrev:

Matolje burde virkelig hjelpe, er så lei av å hoste.

TG skrev:

Jeg fikk ett godt råd mot hoste av legen min. Ta 1-2 teskjeer matolje. Olivenolje smaker best , men du kan bruke alle slags matoljer. Hjelper det ikke, så ta noen teskjeer til og så er hosten stillet. Gjenta hver gang du får en hostekule. Det hjalp meg.

Diskuter hoste

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...