Hoste samt sår hals - kjerringråd

Hoste og sår hals kan kanskje kureres med urter. Vi har fått sendt inn et kjerringråd. Det går på at man skal kutte opp skiver av ingefærrot som hostemedisin. Disse skivene skal tygges ettersom man har behov for det. Ofte hoster man verst om kvelden før man sovner. Eller, det er mulig det kommer av at man merker det mest da når man prøver å sove.

Ingefærroten som skal brukes mot sår hals og hoste bør være fersk. Dette får man kjøpt i de fleste dagligvarebutikker. Den ligger stort sett sammen med de andre ferske grønnsakene.

Hoste

Hoste kommer av at det er partikler i luftrørene som irriterer. Disse partiklene blir ført opp gjennom luftrøret ved hjelp av flimmerhår. Når de har kommet høyt nok føler vi trangen til å hoste. Dette er kroppen sine egne reflekser som settes i gang slik at vi skal bli kvitt fremmede partikler.

Ingefærrot mot sår hals
Ingefærrot mot sår hals : Foto : kjerringrad.com

Olaug skrev:

Ta et kålblad og rull med kjevle over dette kålbladet så safta kommer frem. Legg det rundt halsen og ha tynn plast over. Ligg med det over natta. Det virker mot sår hals.

Mary Jane K skrev:

Jeg tilsetter fersk ingefær, en kvart chilli, kvart ts kanel og en nellik i te-en mot forkjølelse. Dette hjelper med å løse slim og virker oppkvikkende. Jeg skal prøve kun ingefær og chilli i te-en nå mot vond hals. Takk for tipset.

Steffen skrev:

Bland sitron og kanel, det hjelper mot hosting.

Bitoni skrev:

Ehm, det hjelper kanskje også hvis du dusjer en stund med varmt vann over kroppen ca 30- 45 minutter?

Nina skrev:

Vann med cayennepepper hjelper og mot sår hals.

Angela skrev:

Prøvde nettopp Vidars råd mot hoste og det var overaskende effektivt. Tusen takk.

Viljar skrev:

Jeg prøvde dette kjærringrådet og det hjalp med en gang. Det var litt sterkt i begynnelsen, men det hjelper å like godt kryddret mat. Jeg vil anbefale det.

Jonas skrev:

Jeg prøvde nettopp Vidar sitt råd og kokte opp vann og hadde i en god del chili pulver, å hosten gav seg en liten stund iallefall, så kanskje det blir bedre jo sterkere du lager blandingen?

Vidar skrev:

Morsomt, lenge siden jeg har sett denne siden, men kom på den nå som jeg sitter her med koppen min og kurerer hosten. Gøy å høre at det hjalp på dere også, kanskje ikke legen er så sprø allikevel.

Kan jo dele ett annet tips han kom med mot halsvondt, og det var å gurgle biola 100 ganger om dagen. Skulle visst gjøre underverker for syk hals, men ikke dempe hoste da.. Var noe med bakterieflora og greier da, som bekjempa ting i halsen.

Minni skrev:

Vidars råd hjalp. Jeg hadde ikke ingefær med tok chili og hvitløkspepper. Hosten forsvant.

Trulte skrev:

Prøvde nettopp Vidars råd på datteren min som har tørrhoste. Det hjalp kjempegodt.

Vidar skrev:

Hei, jeg fikk ett godt tips av min litt sprøe fastlege som funker veldig bra for meg ved sår og kløende hals med mye hoste. Han hadde ingrediensene på kontoret sitt og lagde til meg med en gang. Det var en passe liten kopp med glovarmt vann, så tok han litt chilipulver, og litt ingefærpulver og blandet oppi. Han brukte bakenden av en teskje til å måle opp. Dette var kjempesterkt, og ikke spesiellt godt, men jeg tvingte det ned sakte men sikkert. Svetten piplet i pannen min :) Etterhvert spurte legen hvordan det gikk med halsen, og hosten var helt borte. Dette kurerte ikke halsen, men det ble en lang god pause fra hostinga. Han mente og at mye krydder var undervurdert, og inneholdt masse antioksydanter. Siden den gang lager jeg med det hver gang jeg blir sår i halsen, og smaken har jeg blitt godt vant til.

Petter Smart skrev:

Jepp, stort inntak av halstabletter o.l. har lakserende effekt. Jeg blir alltid dårlig i magen etter en forkjølelsesperiode.

Line N skrev:

Jeg har prøvd alt mulig, sitron hostesaft osv. men ingenting hjelper. Pluss at jeg sitter på do med diaré, har det noe med forkjølelse å gjøre?

Diskuter hoste samt sår hals

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...