Hudormer - kjerringråd

Hudormer eller sorte prikker er lite hyggelige. Et kjerringråd mot problemet er å lage seg en ansiktsmaske av tomater og salt. Mos dette sammen til en ansiktsmaske.Dette kan nok være litt sterk blanding huden, så hvis man har sart hud bør den nok ikke ligge på å virke for lenge. Innsenderen sier at hun har brukt å la ansiktsmasken ligge på i et kvarter før hun har vasket blandingen bort med vanlig vann fra springen uten bruk av såpe.

Hudormer er nok ikke ormer i ordets rette forstand, men rett og slett en ansamling av talg/fett i porene i huden. Tette talget blir forurenset og får en svart overflate noe som kan synes som en sort prikk i huden. Når man klemmer på dem kommer de ut som en orm. Det er nok det den har fått navnet fra. Hudormer opptrer oftest i ansiktet og på brystet eller i nakken.

Tomat mot hudorm
Tomat mot hudorm : Foto : kjerringrad.com

Vask skrev:

For å hindre i å få nye svarte prikker bruker jeg en ansiktsåpe fra merket La Roche-Posay. Den heter Effaclar og er “purifying foaming gel for oily sensitive skin”. Den gjør huden ganske tørr, så etterpå bruker jeg en krem uten olje fra samme merke. Dette gjør jeg hver morgen og kveld. 1. Vask ansiktet i varmt vann 2. Ta en liten kladd såpe i hendene å gni den i hele ansiktet ( unntatt øyne og munn) til den skummer 3. Skyll av i varmt vann og deretter i kaldt vann for å lukke porene 4. Smør ansiktet i krem (helst oljefri)

Tips skrev:

Det som hjelper er å ta en stor skål som tåler varmt vann, hele varm vann nedi. deretter bøy hode mot skålen ta håndkle over hodet og sånn at den dekker skålen rundt. Husk ikke vær så nært at du holder ikke ut. Dette er damping og det vil etterpå være lett å presse ut hudormene.

Ida K og Ida I skrev:

Jaha, jeg og venninnen min (Ida I) prøvde denne masken, men etter sikkert tre sekunder så SVED huden noe innmari. Vi hadde lite salt, og tre mini tomater, og nå er vi ganske sinte. Synes det burde stå hvor mye man skal ha av ingrediensene, og jeg fraråder denne masken. Selv om den kanskje virker for hun som sendte den inn. Men anyway, bruk en hjemmelaget ansiktsmaske når det står hvor mye du skal ha av ingrediensene.

Charlotte skrev:

Det hjelper om du koker ei panne med veldig varmt vann sånn til det begynner og boble og koke. Så sitter du ved et bord og har pannen med vann på boret og så bruker du ett litt stort håndkle over deg og sånn at det dekker bade pannen med vann og hodet ditt da åpnes porene. Etter det så tar du papir og klemmer forsiktig ut ormene for og lukke porene fyller du vasken med kaldt vann og dypper fjeset ditt der et par ganger. Tro meg det virker, jeg har prøvd det.

Wookie skrev:

Alle ideer kan være like bra, det mest effektive er å få huden varm slik at porene åpnes (gjerne med en god varm dusj), og deretter bare ta sukker og vann, litt sukker i hendene og litt vann er nok til å kunne skrubbe ansiktet forsiktig. Når sukkeret er vasket vekk, ta iskaldt vann i ansiktet med en gang slik at porene lukkes. Noen behandlinger av dette og du slipper store problemer med hudormer og kviser. Damping av huden med urter kan medføre stort kviseutbrudd en stund før det gir seg, spesielt om du har fet hud.

Madina skrev:

Jeg har prøvd det og det virker ikke noe særlig. Jeg har hørt at hvis du damper ansiket ditt. Du tar et lite håndkle med varmt vann og legger det forsiktig over fjeset ditt i noen minutter. Det gjør at porene dine åpner seg. Etter det skal du ta et mykt papir å prøve og ta hudormene ut. Etter at du har tatt dem ut skal du vaske fjeset ditt med kaldt vann, sånn at porene lukkes. Ikke prøv å vaske deg med såpe. Etter at du har tørket deg kan du bruke en kren til din egen hudtype. Det må være en god krem.

Andrea skrev:

Hvor mye salt og hvor mange tomater skal man ha i? Hva gjorde dere som har prøvd det?

Kekilio skrev:

Det funker bra med Q-tips også. :-)

Irene skrev:

Hei Meii, hvis du tar toalettpapir rundt fingrene når du klemmer på hullene så vil du ikke få arr eller sår. Det er slik hudpleiere gjør når de skal klemme de ut.

Meii skrev:

Jeg pleier å klemme de ut, men da får jeg stygge arr, noen som har noen tips?

Diskuter hudormer

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...