Leggkrampe - kjerringråd

Leggkrampe er en tilstand hvor musklene i leggen trekker seg sammen. Når man har leggkrampe skjer dette helt utenfor vår egen kontroll. Musklene kan trekke seg sammen og bli til en ball eller klump.

Dette fører ofte til smerte og det er nesten umulig å røre på foten. Alle kan få det av og til, og da helst når det er natt, men er man gravid skal man visstnok være mer utsatt for leggkrampe.

Noen mener årsaken til det kan være mangel av magnesium.

Bli kvitt leggkrampen

En innsender sier at hun var mye plaget med leggkramper om natta. Etter at hun begynte å ta tilskudd av magnesium, har hun blitt nesten 100% helt frisk. Magnesiumtilskudd finnes i tablettform og man får kjøpt det hos de fleste helsekostbutikker.

Andre kjerringråd som har kommet inn er følgende:

Har du flere tips?

Såpestykke mot leggkramper
Såpestykke mot leggkramper : Foto : kjerringrad.com

Elise skrev:

Ulltråd er rett og slett så pålitelig. Det kjennes som om fibrene i tråden overtar vibrasjonene som herjer i leggen. I perioder med kramper knyter jeg trådene på om kvelden. Krampene er borte hele natta. Glemmer jeg ulltråden våkner jeg av kramper. Det må være ren ull og tråden må skiftes ut etter noe tid.

Ingrid skrev:

Dette rådet høres helt utrolig ut. Jeg har vært plaget av kramperi bena i mangfoldige år. Fikk det rådet om å ta en teskje natron utrørt i et glass kaldt vann. Dette fungerte bra selv om det ikke var godt å drikke. Etterhvert ble jeg anbefalt å legge en stålkniv under overmadrassen. Siden da Har krampene uteblitt helt. Jeg brukte mange pakker med natron. Og skulle jeg overnatte borte måtte jeg ha natron i toalettveska. Nå har jeg ikke hatt kramper på det jeg husker, men noen forklaring kan jeg ikke gi.

Gro skrev:

Hjemmestrikkede ullsokker i ren ull funker best for meg. Det holder krampen i bena i sjakk.

Eva skrev:

Endelig, jeg prøvde alle gode råd, men intet hjalp. Ullsokker og ei stor flaske varmt vann ved føttene reduserte plagene, men til slutt var det ikke nok. Min venn har i alle år mast om at jeg må klippe vekk strikk-kanten øverst på sokkene mine. I vinter var jeg så desperat at jeg måtte prøve det også. Og siden har jeg ikke våknet av en eneste krampe, det er som et under.

Anne skrev:

Jeg bruker magnesium og honning daglig, men er fremdeles plaget med leggkramper tidlig om morgen. Jeg ligger med pute under beina for å få de litt høyt,men ingenting virker noe særlig på meg. jeg har også prøvd ulltråd rundt ankelen,og det virket en liten stund men så kom krampene tilbake. Noen andre gode råd?

Dennis skrev:

Spis ei teskje honning. Det funker for alle mulige muskelkramper.

Karianne skrev:

Jeg fikk tips om å dusje føttene med vekselvis kaldt og varmt vann, det har funket på meg.

Iren skrev:

Magnesium hjelper garantert. Jeg har prøvd dette selv, og gitt andre tips om dette, alle med positiv tilbakemelding.

Rani skrev:

Jeg fikk et tips om at magnesium hjelper mot kramper. Har nå tatt magnesium som kosttilskudd i flere år, og krampene mine har gått fra daglige plager til noe som oppstår et par ganger i måneden. Får gjerne kramper hvis jeg er litt dehydrert også, gjerne om natten etter å ha drukket alkohol.

Veronicha skrev:

Mammaen min pleide å si jeg skulle legge et såpe stykke i senga, hun. Det funker faktisk på meg :)

Astrid skrev:

Hei, Dette rådet har jeg brukt i mange år, for jeg har vært veldig plaget, og det hjelper med en gang jeg tar på tråden. Krampen i legg og fot kommer helst om natten, spesielt hvis det er kaldt. Har liggende ulltråd i nattbordskuffen og da tuller jeg bare tråden rundt leggen noen ganger, og krampen forsvinner med en gang. Men det bør være ren ull, minst mulig behandlet. Har gitt dette rådet til flere som har hatt samme plagen, med godt resultat. En varmepute hjelper også.

Diskuter leggkrampe

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...