Luft i magen - kjerringråd

Luft i magen er noe vi alle sliter med fra tid til annen. Det kommer av at det dannes gass i magen under fordøyelsen av den maten vi spiser. Noen opplever å få mer luft i magen ved graviditet. Når man er gravid skjer det en rekke forandringer i kroppen som kan føre til at man får vondt og luft i magen.

Andre årsaker til luft i magen kan være den typen mat vi spiser. Måten vi spiser på kan også avgjøre om man får luft i magen eller ikke. Dersom man spiser fort er sjansen for å få luft i fordøyelsessystemet mye større enn hvis man tar seg god tid og tygger maten godt.

Likevel kan man oppleve å få luft i magen. Da er det jo greit at det finnes kjerringråd og andre råd mot det.

Bli kvitt luft i magen

Ingefær mot luft i magen
Ingefær mot luft i magen : Foto : kjerringrad.com

Synne skrev 01. desember:

Jeg hadde mye problemer med oppblåst mage/buldring i magen. Jeg begynte da å spise moderat med karbohydrater, kuttet ut sukker, brød, pasta, ris og poteter. Nå er magen flat og har aldri problemer med luft eller rumling. Dette forandret virkelig hverdagen min.

Solskinn skrev 18. november:

Peppermyntete er en bra ting. Drikk gjerne flere kopper, 2 - 3. Har du tilgang til fersk peppermynte er jo det det beste.

Annelin skrev 28. august:

Jeg har en del luft i magen om kveldene, men jeg er jo gravid også. Finnes det noen bra tips?

Høst skrev 17. januar:

Jeg har vondt i magen natt og dag. Det er som et press nederst i magen rett over vagina. Har vært til alle undersøkelser som finnes og det er ikke funnet noe galt, men jeg har irritert tykktarm og må leve med det. Jeg har også mye luft og smerter som er plagsomme. Har begynt med lecinet mage. Jeg har tatt det en uke, men ingen merkbar bedring enda, er nok litt for tidlig. Har matinntoleranse og spiser deretter. Er noe fortvilet.

Klementin skrev 26. oktober:

Jeg fikk noen råd mot dette problemet for litt siden. Ingefær, anis og fenikkel skal fungere bra. Prøvde ut ingefær og anis selv, knuste anis, hakket ingefør og laget te av det. Det roet faktisk magen betydelig.

Ikke noe gøy skrev 10. mars:

Jeg har problemer med luft i magen. Det er ikke det at jeg har vont i magen, eller at den blir stor. Problemet er at jeg småfiser litt hele tiden. Eller ikke blant folk da. Men uansett. Det føles ut som magen er skikkelig råtten. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å få vekk disse ekle luktene?

Kari skrev 04. november:

Da kan det hende at det er noe du er allergisk mot eller ikke tåler så bra. Jeg har inntolleranse mot melk og da fikk jeg mye luft i magen og følte meg oppblåst. Da jeg sluttet å ta inn så mye melkesukker/melkeproteiner endret dette seg, så det er lurt å gå til lege hvis du er mye oppblåst.

Bjørg skrev 21. juli:

Jeg har problemer med luft i magen hver kveld.

Diskuter luft i magen

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sjøsyke

Jeg er veldig plaget av sjøsyke/reisesyke. Jeg bruker å ta en liten propp som ...

Kattepiss

Har katten har gjort fra seg inne, så ta fatt i den og dytt hodet, og helst mun...

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...