Luft i magen - kjerringråd

Luft i magen er noe vi alle sliter med fra tid til annen. Det kommer av at det dannes gass i magen under fordøyelsen av den maten vi spiser. Noen opplever å få mer luft i magen ved graviditet. Når man er gravid skjer det en rekke forandringer i kroppen som kan føre til at man får vondt og luft i magen.

Andre årsaker til luft i magen kan være den typen mat vi spiser. Måten vi spiser på kan også avgjøre om man får luft i magen eller ikke. Dersom man spiser fort er sjansen for å få luft i fordøyelsessystemet mye større enn hvis man tar seg god tid og tygger maten godt.

Likevel kan man oppleve å få luft i magen. Da er det jo greit at det finnes kjerringråd og andre råd mot det.

Bli kvitt luft i magen

Ingefær mot luft i magen
Ingefær mot luft i magen : Foto : kjerringrad.com

Kari skrev:

Jeg har masse problemer med luft i magen. Av og til så er det så ubehagelig, ikke direkte smerter, men uro.

Pelle skrev:

JHP Olje, peppermynte olje, har fungert perfekt for min samboer som til tider er mye plaget med luft og vondt i magen. 2-3 dråper i glass med vann etter 2- 3 glass i løpet av dagen er det som regel over. Det fås på helsekostbutikken.

Linda skrev:

Prøv eplecidereddik, ta 1 ss om dagen.

Aline skrev:

Jeg får veldig mye luft i magen av sånn ferdigskåret flerkorns fabrikk-brød. Men det er hva jeg har råd til (holder seg i uker), så jeg går og raper i timesvis etter å ha spist noen skiver, noe jeg gjør bare når jeg har det ekstra travelt. Leste om karve her og skylte ned en teskje. Det fungerte helt utrolig, det anbefales.

Dvid skrev:

Ta ett fedd med hvitløk. Det spises helt i forbindelse med et måltid.

Rilla skrev:

Jeg har et mellomgolvsbrokk og er plaget med luft. Den kjører opp mot brystet og blir stående. Hva gjør jeg for å få den opp?

Synne skrev:

Jeg hadde mye problemer med oppblåst mage/buldring i magen. Jeg begynte da å spise moderat med karbohydrater, kuttet ut sukker, brød, pasta, ris og poteter. Nå er magen flat og har aldri problemer med luft eller rumling. Dette forandret virkelig hverdagen min.

Solskinn skrev:

Peppermyntete er en bra ting. Drikk gjerne flere kopper, 2 - 3. Har du tilgang til fersk peppermynte er jo det det beste.

Annelin skrev:

Jeg har en del luft i magen om kveldene, men jeg er jo gravid også. Finnes det noen bra tips?

Høst skrev:

Jeg har vondt i magen natt og dag. Det er som et press nederst i magen rett over vagina. Har vært til alle undersøkelser som finnes og det er ikke funnet noe galt, men jeg har irritert tykktarm og må leve med det. Jeg har også mye luft og smerter som er plagsomme. Har begynt med lecinet mage. Jeg har tatt det en uke, men ingen merkbar bedring enda, er nok litt for tidlig. Har matinntoleranse og spiser deretter. Er noe fortvilet.

Klementin skrev:

Jeg fikk noen råd mot dette problemet for litt siden. Ingefær, anis og fenikkel skal fungere bra. Prøvde ut ingefær og anis selv, knuste anis, hakket ingefør og laget te av det. Det roet faktisk magen betydelig.

Ikke noe gøy skrev:

Jeg har problemer med luft i magen. Det er ikke det at jeg har vont i magen, eller at den blir stor. Problemet er at jeg småfiser litt hele tiden. Eller ikke blant folk da. Men uansett. Det føles ut som magen er skikkelig råtten. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å få vekk disse ekle luktene?

Kari skrev:

Da kan det hende at det er noe du er allergisk mot eller ikke tåler så bra. Jeg har inntolleranse mot melk og da fikk jeg mye luft i magen og følte meg oppblåst. Da jeg sluttet å ta inn så mye melkesukker/melkeproteiner endret dette seg, så det er lurt å gå til lege hvis du er mye oppblåst.

Bjørg skrev:

Jeg har problemer med luft i magen hver kveld.

Diskuter luft i magen

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sår hals

Skal man bare ta hodet bakover og gurgle det? Jeg er usikker på om det da komme...

Tette bihuler

Arne Bjarne, ja du kan ha bihulebetennelse uten tett nese. Det kan sitte lenger ...

Flass

I gamledager brukte man både grønn såpe og einer låg. Einer låg lages ved a...

Hikke

Du må leve med det....

Flass

Jeg fikk nylig problemer med flass og laget en hårkur med to egg og fire spises...