Magevondt - kjerringråd

Magevondt har de fleste fått erfare en eller annen gang i livet. Man kan få det allerede som nyfødt. Det er kanskje ikke så rart i og med at når man er en liten baby så har ikke fordøyelsessystemet kommet skikkelig i gang ennå. Større barn og voksne kan også oppleve magevondt.

Noen mødre opplever det også etter en fødsel. Det kan komme både på høyre og venstre side, men oftest går det over av seg selv. Gjør det ikke det, bør man kontakte helsepersonell. Men det finnes også noen andre råd man kan prøve for å bli kvitt magevondt.

Bli kvitt magevondt

Årsakene til magevondt kan være mange. Hvis det er forbigående kan du kanskje forsøke noen av disse rådene:

Mandler mot magevondt
Mandler mot magevondt : Foto : kjerringrad.com

Sigurd skrev 03. august:

Drikker ett glass blåbærsaft hver morgen. Dette er en fantastisk medisin. Jeg vet at jeg får vondt i magen av f.eks. jordbær, plommer ol. men dersom jeg drikker blåbærsaft eller spiser blåbær samtidig med at jeg spiser det jeg egentlig ikke tåler, så går det bra. Drikker også syrefri kaffe iblant. Dette er svært bra for å unngå urolig mage.

Elle skrev 16. september:

Til Andrea: Linfrø er godt og sunt, men det er ikke anbefalt å innta mer enn en spiseskje per dag. Det kan ha negative konsekvenser.

Anonym: Magevondt kan komme av mye forskjellig, også skader på indre organer. Det er imidlertid umulig å vite hva uten å ha blitt grundig undersøkt hos lege. Stort sett alle mennesker har litt magesmerter fra tid til annen, da magen er et organ som er veldig følsomt for ytre påvirkning. Men hvis magesmertene er kraftige, langvarige, og følges av andre symptomer (feks diare, forstoppelse, endret avføringsmønster, blod/slim i avføring etc) bør man kontakte lege for nærmere undersøkelse. Det er viktig å vite hva som er normalt for en selv, og legge merke til endringer.

Thorbjørn skrev 04. september:

Vondt i venstre side i mange år. Røntgen, slanger inn fra alle kanter, ultralyd, diett. Ingen ting hjalp, man fant ingenting. Klaget min nød til en apoteker i Marokko som sa: prøv frøskall fra urten Ispaghuela opprørt i et glass vann. Magen har vært suveren i to tre år nå, tåler kaffe, alt. Fåes på apotek her også nå under navnet Visiblin. Smaker ikke godt, men hva så?

Anonym skrev 23. november:

Kan magevondt komme av at man har skadet indre organer ? Hvis dette er mulig, hva burde man gjøre ?

Andrea skrev 09. juli:

Linfrø kurerer forstoppelse. Innta 3-4 ss linfrø før du legger deg. Neste morgen er det rett på do :)

Kaffe-elsker skrev 07. februar:

Magevondt kan komme av kaffe. Den gir mye luft i magen, som gjør vondt når den passererer gjennom tarmene, før den kommer ut illeluktende. Den som ikke vil gi slipp på kaffe, kan få kjøpt syrefri kaffe enkelte steder. Har aldri prøvd den selv, men kan tenke meg at den er bedre for magen. Jeg bor for langt fra kaffe butikken, derfor har jeg ikke hatt mulighet til å prøve syrefri, jeg sluttet bare å drikke og ble bra i magen. Er så glad i kaffe, så jeg har prøvd en liten kopp til frokost, for å se om det går bra, men blir vond med en gang. Bruker medisiner som gjør sensitiv mage, og kanskje det forverrer situasjonen for kaffen. For jeg har kunnet drikke mye kaffe før jeg begynte med medisiner, uten å få vondt.

Diskuter magevondt

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...

Elveblest

Jeg hadde elveblest daglig i litt over 2 måneder, det gikk over nylig. Sjøbad,...