Malingsflekker - kjerringråd

Malingsflekker av oljemaling er ofte problematisk hvis man ikke har whitesprit. Maling setter seg fast i porene i huden og det kan bli vanskelig å bli kvitt flekkene. Et alternativ til whitesprit er å bruke vanlig matolje på malingsflekker på huden.

Av og til har man ømfintlig hud og whitesprit vil gi hudirritasjon og andre plager. I tillegg er det et sterkt løsemiddel slik at det kan ha mange uønskede effekter. Når malingsflekker like godt fjernes med matolje så slipper man bruken av løsemiddel.

I tillegg til at det er bra for huden er det miljøvennlig fjerning av malingsflekker. Som en bonus så er det også en billig erstatning til skadelige løsemiddel.

Grønn maling
Grønn maling : Foto : kjerringrad.com

Groville skrev:

Ja, jeg malte akkurat et klesstativ i tre, og så var det ingen whitesprite i huset. Jeg googlet det og fant ut at matolj, som jeg også tenkte på, måtte jo bare funke, olje mot olje, og salo til å få olja vekk igjen. Takk, da slipper vasken å se ut som et blodbad frem til i morgen. Jeg malte nemlig med rødt, og neste strøk må vente til i morgen.

Per skrev:

Jeg sølte oljebasert maling på min peneste jobb-dressjakke. Som dere sikkert vet er dressjakker laget av et veldig annerledes stoff. Så jeg tør ikke å gjøre noe med det. Er det noen som har noen tips til meg?

Nils O. skrev:

Vi har fått maling på Kokostrappe- belegget. Har noen råd for fjerning?

Ragnhild skrev:

Hvordan blir jeg kvitt gamle malingsflekker på gulvbelegg og klær? Det er greit når de er nye, da bruker jeg whitespirit, men når de er gamle virker ikke dette midlet mer. Hjelp!

Anders skrev:

Til Bjarne og Helena: Tror nok det beste er å ta et knivblad fra en tapetkniv og skjære det bort. Er man litt forsiktig skader man ikke underlaget.

Helena skrev:

Lurer på det samme som han over. Hvordan kan man fjerne malingsflekker fra verandagulvet. Har fått malingsflekker på huset også (over den opprinnelige malingen.) Går det an å få fjernet?

Bjarne skrev:

Hvordan får jeg fjernet malingsflekker på verandagulvet?

Ola skrev:

Tekstiltrykk kan jo være så mangt, så det kommer jo litt an på, men jeg vil tro at Whitesprit kan ta det meste?

M skrev:

Noen som aner hvordan det går ann å fjerne et tekstiltrykk fra en jakke ?

Randi skrev:

Hjelp,jeg har fått malingsflekker på steinhellene. Hva skal jeg gjøre for å få det bort?

Ola skrev:

Fikk oljemaling i håret. Prøvde først med litt matolje for å få det ut, men det hjalp ikke stort. Brukte så vanish oxy action og det funka mye bedre :) Er kanskje vel sterkt å bruke men ikke så ille som whitesprit uansett. Brukte også zalo og shampoo ette

Diskuter malingsflekker

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...