Messingpuss - kjerringråd

Fyll vaskekummen med varmt vann, tilsett 4 spruter Zalo og 1 dl. Eddik 35%. Nå kan du legge oppi messingen som skal pusses rent. La det ligge i 3- 4 minutter og puss med en svamp. Deretter skylles alt i kaldt vann. Du har fått skinnende og rent metall uten å måtte pusse det blankt.

Messing
Messing : Foto : kjerringrad.com

Gerd Irene Velle skrev 21. juni:

Jeg hadde akkurat tenkt å gi opp, da jeg prøvde Zalo og eddikk. Like deler. Det stod på noen minutter, og det virket! Må bruke flere omganger, men de grufulle skjoldene går bort!

Gullai skrev 19. oktober:

Bland Gloria messingpuss (som finnes i pulverform i de fleste dagligvarebutikkene) med Zalo så det blir en grøt og påfør dette med en svamp. La det virke noen minutter og skyll og tørk. Det er enkelt hvis det er store ting og kronglete ting å pusse.

Vivva skrev 18. januar:

Jeg fikk nettopp en fin stålampe i messing, men den har noen stygge mørke inngrodde flekker. Kan ikke legge den i vann. Noen som har et godt råd? Har prøvd noen av flekkene med vanlig pussemiddel, men det er et forferdelig arbeid, og så blir det blanke flekker istedet.

Elin skrev 22. november:

Jeg har endel gjensstander, lysestaker etc. i støpemessing. Disse er kronglete og vanskelig å pusse rene da pussemiddelet som regel samler seg i kriker og kroker. Jeg kulle gjerne hatt dem frem til jul, i fordums glans. Kan noen hjelpe meg med en mer lettvint måte å få disse til å stråle?

Karin skrev 04. juli:

Supert råd. Fungerer med 7% eddik også, bare sterkere blanding.

Anita skrev 26. april:

Kjempespent på om dette virker! Har en bunadveske med lås i messing som er blitt stygg. Prøver dette etterpå. Det er jo både billig og lettvint.

Gullborg skrev 04. mars:

Brukte zalo/eddik oppskriften på en femarmet lysestake, to store lysestaker og en arabisk kaffekanne, alt i messing. Alt ble som nytt, uten skjolder, lyst og skinnende blankt. De to store lysestakene har vi arvet og jeg trodde ikke de kunne bli så fine, men som nye må de ha vært det.

Vaktmester skrev 24. mai:

Fungerer bra også på virkelig skitten messing. Beslag til ytterdør som var skjoldete og helt brunt etter mange år utendørs krevde ca en halvtime i badet og en skikkelig skrubb med grov skrubbepad. Pass på å skrubbe i en retning da dette vil bli stripete, men etter en stund med skrubbing vil stripene gå i ett med metallet og er klart til å poleres. Ser faktisk helt ut som nytt.

Vossing skrev 21. mai:

Hei, dette var et meget godt tips. Jeg har et firmaskilt i messing. Ga opp med vanlig messing puss. Så forsøkte jeg med denne metoden. Og den fungerte! Man må pusse med svamp mens messingen ligger i vannbadet. Ingen skjolder å se.

Chris skrev 16. september:

Forsøkte nettopp metoden. Metallet blir lyst og det ser lovende ut, men metallet er matt. Påførte da vanlig polish som skal, i henhold til bruksanvisning på flasken, rengjøre og gi glans. Det som skjedde da, var at pussefillen ble helt svart og jeg måtte gni gjenstandene rene og gyldenblanke, som vanlig. Har noen et tips for for å få gjenstandene gyldne uten å måtte gni etter at man har benyttet eddik/Zalo-metoden? Eller få vekk skjolder og mørkebrune flekker?

Diskuter messingpuss

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...