Morgenkvalme - kjerringråd

Morgenkvalme er egentlig et litt misvisende ord. Det er det folkelige uttrykket for oppkast og kvalme som rammer mange gravide. Når man er gravid trenger man ikke være kvalm bare om morgenen. Det kan vare hele dagen. Derfor er kanskje ordet svangerskapskvalme mer passende.

Noen kvinner føler seg kvalm hele dagen. Andre føler seg verre på kvelden. Noen igjen etter en lang dag på jobben. Noen sier at diverse lukter utløser kvalmen. To svangerskap er aldri like.

Morgenkvalmen kommer som regel i de første 3 månedene (i første trimester) etter at man har blitt gravid, men i noen tilfeller varer det hele svangerskapet. Normalt sett begynner morgenkvalme rundt uke 6 av svangerskapet. Dette er omtrent på samme tid som morkaken begynner produksjonen av hormonet HCG for alvor. Dette er graviditetshormonet og det er dette hormonet som brukes til å bestemme om man er gravid eller ikke i graviditetstester.

Bli kvitt morgenkvalme

En innsender sier at da hun opplevde morgenkvalme, hadde hun en pakke med salte Ritzkjeks stående på nattbordet. Rett etter at hun våknet spiste hun et par av dem og dette minsket kvalmen. Hvis kvalmen kom tilbake tok hun nye to kjeks og fortsatte slik gjennom hele dagen. Andre ting som kan hjelpe mot morgenkvalme er følgende:

De fleste kvinner føler morgenkvalmen som verst i uke 8 og 9, men det avtar i de fleste tilfeller i uke 13. Den gode nyheten når man har morgenkvalme er jo at det er et tegn på at graviditeten går bra.

Gravid og morgenkvalm
Gravid og morgenkvalm : Foto : kjerringrad.com

Helt Grønn skrev:

Da kvalmen dukket opp 5. uken av svangerskapet hjalp det med akupressur armbånd. Jeg spiste også kalde små tomater, french fries "low fat", drakk ingefærte, spiste jordbær, druer, you name it. Men vet dere hva, nå hjelper ikke noen verdens ting. Har gitt opp å stresse for å prøve å finne noe som kan hjelpe. Er kvalm og spyr og har det veldig ille, men håper og ber om at kvalmen snart skal roe seg. Er glad for at mange har funnet sine ting som hjelper, bare synd at ingen ting hjelper meg.

Anne skrev:

Grønne epler - Granny Smith, og ingefærte hjelper meg.

Torill skrev:

Cola og French Fries. Jeg vet det er usunt, men det hjelper.

Tina92 skrev:

Jeg har vært kvalm om morgenen siden jeg gikk i 8.klassen. Dette har både vært ubehagelig og av og til hemmende. Jeg fant ut at å drikke vann hjelper ikke så mye, men jeg må ta medisiner om morgenen så da er jeg jo nødt til å drikke noe. Coca-cola er til stor hjelp mot min kvalme, men egentlig hjelper alt så lenge det ikke er rent vann. Flott at dere har denne siden, synes jeg. Den har vært til stor hjelp for mange plager til både meg selv og andre.

Victoria skrev:

Coca cola er ikke bra å drikke under graviditeten. Jeg anbefaler å spise ofte men ikke mye om gangen.

MammaMia skrev:

Det er enda tidlig, men er kjempekvalm hver dag fra morgern til kveld. Og det går utover alt. Jeg får ikke annet i meg enn yoghurt og ingefærte. Kok skiver av ingefær i vann og ha en slump med solbærsaft i en kopp og tøm vannet i koppen. Det funker for meg.

Kristina skrev:

Ha en pakke mariekjeks på nattbordet og ta en før du i det hele tatt vurderer å stå opp. Det funker veldig bra.

Millan skrev:

Jeg er i uke 26 og er veldig mye kvalm hele dagen spesielt på kvelden, har enda ikke funnet noe annet enn coca cola som hjelper mot dette.

Diskuter morgenkvalme

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....