Morgenkvalme - kjerringråd

Morgenkvalme er egentlig et litt misvisende ord. Det er det folkelige uttrykket for oppkast og kvalme som rammer mange gravide. Når man er gravid trenger man ikke være kvalm bare om morgenen. Det kan vare hele dagen. Derfor er kanskje ordet svangerskapskvalme mer passende.

Noen kvinner føler seg kvalm hele dagen. Andre føler seg verre på kvelden. Noen igjen etter en lang dag på jobben. Noen sier at diverse lukter utløser kvalmen. To svangerskap er aldri like.

Morgenkvalmen kommer som regel i de første 3 månedene (i første trimester) etter at man har blitt gravid, men i noen tilfeller varer det hele svangerskapet. Normalt sett begynner morgenkvalme rundt uke 6 av svangerskapet. Dette er omtrent på samme tid som morkaken begynner produksjonen av hormonet HCG for alvor. Dette er graviditetshormonet og det er dette hormonet som brukes til å bestemme om man er gravid eller ikke i graviditetstester.

Bli kvitt morgenkvalme

En innsender sier at da hun opplevde morgenkvalme, hadde hun en pakke med salte Ritzkjeks stående på nattbordet. Rett etter at hun våknet spiste hun et par av dem og dette minsket kvalmen. Hvis kvalmen kom tilbake tok hun nye to kjeks og fortsatte slik gjennom hele dagen. Andre ting som kan hjelpe mot morgenkvalme er følgende:

De fleste kvinner føler morgenkvalmen som verst i uke 8 og 9, men det avtar i de fleste tilfeller i uke 13. Den gode nyheten når man har morgenkvalme er jo at det er et tegn på at graviditeten går bra.

Gravid og morgenkvalm
Gravid og morgenkvalm : Foto : kjerringrad.com

Nyam skrev:

Ingefærte, Kaptein-kjeks, og masse vann funker for meg.

Mia skrev:

I alle mine 3 svangerskap har jeg erfart at det beste er å få i seg noe mat/ drikke før man i det hele tatt står opp. Kroppen vil ha mat og stopper all aktivitet med kvalme hvis ikke kroppen har nok næring til graviditeten. Så spis/drikk ofte og med en gang kvalmen begynner å vise seg, så går den som regel over. Uten næring om morgenen tåler jeg ikke lukten av vann selv engang. Men med mat og drikke før morgenstell er alt vel.

Helt Grønn skrev:

Da kvalmen dukket opp 5. uken av svangerskapet hjalp det med akupressur armbånd. Jeg spiste også kalde små tomater, french fries "low fat", drakk ingefærte, spiste jordbær, druer, you name it. Men vet dere hva, nå hjelper ikke noen verdens ting. Har gitt opp å stresse for å prøve å finne noe som kan hjelpe. Er kvalm og spyr og har det veldig ille, men håper og ber om at kvalmen snart skal roe seg. Er glad for at mange har funnet sine ting som hjelper, bare synd at ingen ting hjelper meg.

Popen skrev:

Denne siden er super, men jeg er veldig kvalm, hvordan kan jeg fikse det?

Anne skrev:

Grønne epler - Granny Smith, og ingefærte hjelper meg.

Torill skrev:

Cola og French Fries. Jeg vet det er usunt, men det hjelper.

Tina92 skrev:

Jeg har vært kvalm om morgenen siden jeg gikk i 8.klassen. Dette har både vært ubehagelig og av og til hemmende. Jeg fant ut at å drikke vann hjelper ikke så mye, men jeg må ta medisiner om morgenen så da er jeg jo nødt til å drikke noe. Coca-cola er til stor hjelp mot min kvalme, men egentlig hjelper alt så lenge det ikke er rent vann. Flott at dere har denne siden, synes jeg. Den har vært til stor hjelp for mange plager til både meg selv og andre.

Victoria skrev:

Coca cola er ikke bra å drikke under graviditeten. Jeg anbefaler å spise ofte men ikke mye om gangen.

MammaMia skrev:

Det er enda tidlig, men er kjempekvalm hver dag fra morgern til kveld. Og det går utover alt. Jeg får ikke annet i meg enn yoghurt og ingefærte. Kok skiver av ingefær i vann og ha en slump med solbærsaft i en kopp og tøm vannet i koppen. Det funker for meg.

Kristina skrev:

Ha en pakke mariekjeks på nattbordet og ta en før du i det hele tatt vurderer å stå opp. Det funker veldig bra.

Millan skrev:

Jeg er i uke 26 og er veldig mye kvalm hele dagen spesielt på kvelden, har enda ikke funnet noe annet enn coca cola som hjelper mot dette.

Diskuter morgenkvalme

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kvalme og omgangssyke

Min mor lærte meg for mange år siden å ta ei teskje med hel karve og en klunk...

Tynt hår

Vi med sånt hår men langt, får ofte noen sinnssyke floker som er nesten umuli...

Slanking

Jeg vil gjerne gå ned 10 kg i vekt. Jeg kan ikke hardtrene, men gå turer bare,...

Neglesopp

Jeg har brukt Nalox I 3-4 mnd og ser tydelig nå at det kommer ut frisk negl. Me...

Tette bihuler

Jeg kjenner meg godt igjen her. Jeg fikk påvist støvmidtallergi som 10 åring,...