Munnsår - kjerringråd

Et godt kjerringråd mot munnsår eller sprukken hud rundt munnen er en salve eller krem som heter Eight Hour Cream. Denne kremen/salven leveres av Elizabeth Arden og er kjempefin på sår og sprukket hud. I tillegg er den kjempefin å bruke på leppene.

Mange får problemer med såre og sprukne hender i vinterhalvåret, så dette er en fin krem å ha. En innsender har veldig god erfaring med denne kremen som kan brukes mot munnsår, både inni munnen mot hvite flekker og sår og tørr hud. Innsenderen har gitt litt krem til flere som har hatt munnsår, de blir bra etter 1 dag fortelles det.

En annen kur er å bruke tannkrem på munnsåret. Denne smøres på, helst om kvelden, og bør så være på helt til den har tørket. Dette skal være et raskt og effektivt kjerringråd, sier leseren.

Tannkrem mot munnsår
Tannkrem mot munnsår : Foto : kjerringrad.com

Anit skrev:

Det at Canesten virket for deg, er mest sannsynlig fordi du hadde sopp i munnvikene/på leppene. Canesten er jo i utgangspunktet utviklet for underlivssopp, vaginal candidiasis på fagspråket, men kan også drepe bakterien Candida albicans andre steder på kroppen. Hvordan du kom på å prøve denne salven, er en morsom sak, men så flott at det funket. For andre med langvarige munnsår vil jeg rekomandere å prøve en bakteriedrepende salve for sår med infeksjoner i hudoverflaten. Trenger ikke være en stor infeksjon i munnvikene, men den kan være der og det er uansett greit å ta knekken på eventuelle bakterier som ikke vil la såret gro.

Ali skrev:

Jeg har slitt mye med munnsår og har prøvd det meste. Nå sist gikk jeg med munnsår i ca 1/2 år, uten stopp. Klarte nesten ikke å prate til slutt. Men jeg har funnet løsningen på det. Jeg prøvde canesten salve. Hadde det på flere ganger om dagen og natten. Og munnsåret ble borte etter 2-3 dager. Og jeg har ikke fått det tilbake heller. Smør canesten salve tynt på flere ganger om dagen, og jeg vil anta at dere blir overrasket over resultatet. Hilsen ei som har sluppet plagene:) Dette har jeg funnet på helt av meg selv, og er veldig stolt av meg selv.

Kjellli skrev:

Jeg bruker tannkrem, som må tørke. Det er borte på et par dager.

Hh skrev:

Japp, den bruker jeg. Har den faktisk på meg akkurat nå. Stinker gjør den, men den er magisk.

Anonym skrev:

Den er grei som leppepomade, men det eneste den gjør for munnsår er å myke de opp så de ikke gjør så vondt. De blir ikke borte for det.

Turid skrev:

Eight Hour fungerer på mine munnsår. I løpet av en dag er de kurert hvis jeg starter behandlingen med en gang jeg merker de. En annen virksom kur er Aloh Vera planten. Knekk av et blad og smør saften/geleen som tyter ut på munnsåret. I løpet av kort tid er munnsåret borte. Begge disse rådene har jeg prøvd mange ganger, og de fungerer. I sola smør jeg lipbalsam med solfaktor 15 - 20 på leppene for å unngå munnsår. Lykke til.

Honning skrev:

Det hjelper også å smøre honning på munnsåret over natten. Det funker på meg ihvertfall.

Meg skrev:

Den funker! den er så effektiv! funket på meg!:D

Diskuter munnsår

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...

Brannsår

Jeg tør påstå at intet fungerer bedre på brannsår enn eggehvite. Det kjøle...

Urolige bein

Jeg har kjøpt noe som heter perozin, everyday pain reliever på helsekosten. De...

Kattepiss

Fotballsko med kattepiss lukt. Det er dessverre fotballskoene i kunstskinn som l...