Munnsår - kjerringråd

Munnsår er en plage som både barn og voksne kan få. I noen tilfeller skyldes det et herpes virus som kan smitte ganske lett. Denne typen munnsår kommer ofte på utsiden av munnen, det vil si på leppene og munnviken. Som behandling brukes ofte lindrende salver. Det finnes også munnsår som man får inne i munnen. Dette er ofte små hvite blemmer som kan oppstå på tunga eller inni munnhulen. Dette kalles after og det kan du søke etter i søkefeltet.

MVanlig mnnsår kan lett kureres med grapekjerneekstrakt, sier en innsender. Grapefruktkjerneekstrakt kan brukes som medisin mot plagen. Ha 30 dråper i et glass grapejuice og drikk dette. Gjenta dette 3 ganger daglig i ca en uke. Man blir da kvitt munnsåret. GFK-ekstraktet fåes kjøpt på helsekostbutikker. Der kan man også få en brosjyre om produktet slik at man kan lese om hvilke andre virkninger det kan ha.

Grapefruktkjerneekstrakt eller Citrosept som det heter har ikke en god smak. Men det er opp gjennom tidene brukt som et remedie for å drepe basiller og andre mikroorganismer. Det er derfor Grapefruktkjerneekstrakt er et godt tips hvis man plages med sår i munnen.

Et annet råd er også å smøre på Aloe-vera jevnlig sånn at man slipper at det sprekker opp hele tiden. Aloe-vera er med på å holde huden myk og smidig.

Aloe-Vera mot munnsår
Aloe-Vera mot munnsår : Foto : kjerringrad.com

J skrev:

Carmex er absolutt best mot munnsår.

Bob skrev:

Jeg tror ikke Cola er godt for noe. Bortsett fra å selge sukkervann til vaskefjes.

Dette er et garantert resultat skrev:

Ta noen dråper parfyme og balsam og bare gni den litt utover meg en q-tips. Det slår aldri feil enten det er inni eller utenpå munnen.

Julie skrev:

Bruk vasselin, det hjelper. Du må ikke bare bruke vasselin, men du kan også bruke andre typer lip gloss eller munnpleie.

Black Jack skrev:

jeg anbefaler alle de som har munnsår å drikke masse cola. Det hjelper så innmari bra.

Flode skrev:

Kjekt tips - drikke grape-ekstrakt i en uke for å bli kvitt det. Nå er et jo sånn at utbruddet varer ca. en uke, da, så kanskje det er mer behagelig å ikke drikke grape-ekstrakt?? Nei, mitt beste råd foreløpig er god, gammeldags Natusan rompesalve eller vaselin (disse er ganske like). Man blir ikke kvitt det, men det lindrer at man smører på et lufttett lokk over såret.

Hei skrev:

Jeg har hørt at det hjelper å spise en bit kokesjokolade hver dag.

Diskuter munnsår

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kvae

Jeg hadde ikke neglelakkfjerner, men plasterfjerner. Det funka like bra på båd...

Kvalme

Jeg våknet opp i dag alene hjemme fordi søstera mi er på overnatting og mamma...

Kalde føtter

Sokker (ikke trange) på føttene om natta hjelper, samt å holde føttene i bev...

Myggstikk

jeg har fått 20 myggstikk på ryggen og det går meg på nervene fordi det klø...

Brent av humle

Jeg har blitt stukket gjentatte ganger, og jeg anbefaler alle å ta på gjennoms...