Munnskåld - kjerringråd

Munnskåld er rødlige bittesmå rifter eller blemmer i munnhulen. Ofte oppstår de små sårene ytterst ut mot leppene. En av våre lesere har sendt inn et tips som sier at det kan være lurt å bruke nesespray for å bli kvitt slike sår. Det er da ikke meningen at man skal bruke det i nesa, men direkte på såret i munnen. Det virker absolutt prikkfritt, påstår hun. Smerten som ledsaget rifta ble også borte når hun brukte nesesprayen på munnskåldet.

Man antar at det er en virus infeksjon som vanligvis er årsaken til munnskåld. I en del anledninger kan kanskje også den typen tannkrem du bruker være grunnen også. Derfor kan det være forsøket verdt å prøve en annen tannkrem enn den man alltid kjøper.

Leseren sier at hun blei kvitt såret i løpet av kun kort tid. Har du nesespray liggende og vil bli kvitt problemet med munnskåld så er det jo verdt et forsøk.

Nesespray mot munnskåld
Nesespray mot munnskåld : Foto : kjerringrad.com

Irene skrev:

Bruk tannkrem uten såpe, det er såpen i tannkremen som forårsaker sårene.

Kåre Reidar skrev:

Jeg var plaget av dette i mange år helt til jeg skjønte at det kom hver gang jeg hadde sovet alt for lite. Jobbet ofte utover natta og da kom det etter en natt eller to. Jeg sluttet med nattjobbing og har nesten ikke vært plaget siden. Jeg merket stor forskjell.

Frida skrev:

Jeg har munnskold. Det gjør vondt og snakke og spise. Hva kan jeg gjøre?

Kalle skrev:

Zendium tannkrem hjelper fordi den ikke inneholder såpestoffet som forårsaker munnskåld. Men bytt til ny tannbørste også samtidig og pass på at din tannbørste ikke berører andres, eller at flere bruker av samme tannkremtube.

Lise skrev:

Jeg har fått munnskåld på tunga. Jeg klarer nesten ikke snakke fordi tunga gnisser inntil tanna mi.

Tips skrev:

Isbiter funker for en kort periode, og tannkrem. Jeg har hørt at hvis man bruker Zendium tannkrem så kan det minske plagene. Colgate tannkrem er veldig sterk og anbefales ikke hvis du er plaget med munnskold.

Tor skrev:

På apoteket kan du reseptfritt få kjøpt en type spray som du sprayer på skålden eller juge blemma. I den spraen er det en type bedøvings middel som tar bort noe av smerten. Er ikke et mirakel sånn som tina skrev, men det vrker.

Katosha skrev:

Ikke bruk tannkrem med flour rett på såret det gjør vondt værre. Gå til tannlegen, han/hun vil da legge på en salve som gjør at smertene umiddelbart blir borte og dagen etter er såldet borte. Virkelig et mirakel.

Tina skrev:

Jeg er veldig ofte plaget av munnskåld. Mitt beste råd er å legge brunost på såret og det blir borte på 123. Det funker virkelig! Prøv selv og se.

I skrev:

Mine munnsår er like store som 50-øringer og finns i hele munnen. Om munnsårene er like store som mine, kan legen skrive ut noen tabletter. Disse tar man 3 ganger daglig, og vips er ømheten og den intense smerten borte! Prøv også å legg en isbit så nære såret så mulig, da bli såret bedøvd en liten stund.

Kris skrev:

Bruk tannkremen Zendium, da ungår du de oftere.

Ma skrev:

Jeg har gode erfaringer med bruk av Corsodyl munnskyllevæske ved munnskåld. Fås kjøpt reseptfritt på apoteket og er et antispetikum som bl.a. inneholder klorhexidin. Jeg blir bra igjen etter et par-tre skyllinger (2 ganger daglig).

Diskuter munnskåld

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...