Munnskåld - kjerringråd

Munnskåld er rødlige bittesmå rifter eller blemmer i munnhulen. Ofte oppstår de små sårene ytterst ut mot leppene. En av våre lesere har sendt inn et tips som sier at det kan være lurt å bruke nesespray for å bli kvitt slike sår. Det er da ikke meningen at man skal bruke det i nesa, men direkte på såret i munnen. Det virker absolutt prikkfritt, påstår hun. Smerten som ledsaget rifta ble også borte når hun brukte nesesprayen på munnskåldet.

Man antar at det er en virus infeksjon som vanligvis er årsaken til munnskåld. I en del anledninger kan kanskje også den typen tannkrem du bruker være grunnen også. Derfor kan det være forsøket verdt å prøve en annen tannkrem enn den man alltid kjøper.

Leseren sier at hun blei kvitt såret i løpet av kun kort tid. Har du nesespray liggende og vil bli kvitt problemet med munnskåld så er det jo verdt et forsøk.

Nesespray mot munnskåld
Nesespray mot munnskåld : Foto : kjerringrad.com

Kalle skrev 06. februar:

Zendium tannkrem hjelper fordi den ikke inneholder såpestoffet som forårsaker munnskåld. Men bytt til ny tannbørste også samtidig og pass på at din tannbørste ikke berører andres, eller at flere bruker av samme tannkremtube.

Lise skrev 24. oktober:

Jeg har fått munnskåld på tunga. Jeg klarer nesten ikke snakke fordi tunga gnisser inntil tanna mi.

Tips skrev 05. mai:

Isbiter funker for en kort periode, og tannkrem. Jeg har hørt at hvis man bruker Zendium tannkrem så kan det minske plagene. Colgate tannkrem er veldig sterk og anbefales ikke hvis du er plaget med munnskold.

Tor skrev 01. februar:

På apoteket kan du reseptfritt få kjøpt en type spray som du sprayer på skålden eller juge blemma. I den spraen er det en type bedøvings middel som tar bort noe av smerten. Er ikke et mirakel sånn som tina skrev, men det vrker.

Katosha skrev 28. januar:

Ikke bruk tannkrem med flour rett på såret det gjør vondt værre. Gå til tannlegen, han/hun vil da legge på en salve som gjør at smertene umiddelbart blir borte og dagen etter er såldet borte. Virkelig et mirakel.

Tina skrev 21. januar:

Jeg er veldig ofte plaget av munnskåld. Mitt beste råd er å legge brunost på såret og det blir borte på 123. Det funker virkelig! Prøv selv og se.

I skrev 07. oktober:

Mine munnsår er like store som 50-øringer og finns i hele munnen. Om munnsårene er like store som mine, kan legen skrive ut noen tabletter. Disse tar man 3 ganger daglig, og vips er ømheten og den intense smerten borte! Prøv også å legg en isbit så nære såret så mulig, da bli såret bedøvd en liten stund.

Kris skrev 26. juli:

Bruk tannkremen Zendium, da ungår du de oftere.

Ma skrev 15. juli:

Jeg har gode erfaringer med bruk av Corsodyl munnskyllevæske ved munnskåld. Fås kjøpt reseptfritt på apoteket og er et antispetikum som bl.a. inneholder klorhexidin. Jeg blir bra igjen etter et par-tre skyllinger (2 ganger daglig).

Diskuter munnskåld

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...