Neseblod - kjerringråd

Neseblod kan være forårsaket av mye. Det kan til og med begynne å blø ut av nesa tilsynelatende helt uten grunn. Noen personer er mer plaget av neseblod enn andre. Hvis man blør mye neseblod som barn, kan det hende at man vokser det av seg i og med at slimhinnene i nesen og bihulene blir kraftigere med alderen. Vi har fått inn tips om hvordan man skal stoppe neseblod.

Neseblod kan stoppes med et enkelt lite grep. Ta en kald klut og legg den i nakken. Dette vil få neseblodet til å stoppe nesten umiddelbart. En årsak til dette sies å være at kroppen vil prøve å få blodet til det kalde stedet slik at trykket i nesen blir mindre.

Til den som blør mye neseblod er det viktig å få i seg mye jern. Dette stoffet er med på å bygge opp de røde blodcellene slik at blodets evne til å frakte oksygen øker til normalt nivå. Leverpostei er derfor en av flere måter å få i seg jern på.

Kald klut
Kald klut : Foto : kjerringrad.com

Nesa skrev:

Det funka ikke til meg, men jeg tror ikke jeg brukte kald nok klut.

Ruth skrev:

Disse tipsene var nokså dårlige så jeg bruker mitt tips som jeg har brukt i over 40 år. Prøv å hold hodet litt opp ned og skyll litt kaldt vann oppe på eller inni nesen. Hilsen ruth på 64 år.

Pez skrev:

Prøv salt på underleppen. Fukt leppen, la saltet ligge litt på (1min) skyll munnen og blås nesen. Prøvd det på barn og voksne. Rene trylleformelen.

Maia :) skrev:

Jeg har blødd Neseblod konstant helt siden jeg var 3 år :/ Det er ganske så kjedelig. Jeg har prøvd rådet, det funker :) Litt i alle fall :)

Jarle skrev:

Rådet virket tror jeg. Eller det kan være at det stoppet av all den tiden jeg satt med nesa i været og klep igjen nesen...

Diskuter neseblod

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Forstoppelse

Drikk 1 kopp med lyreco-kaffe om morgenen etter du har spist. Det fungerer som d...

Skjærer

Jeg har også mange skjærer og synes de er kjempefine. Jeg forer dem også med ...

Flekker av blåbær

Jeg sølte blåbærsmoothie på den gule genseren til vennina mi, hva skal jeg g...

Magekatarr

Jeg er 50 år og har slitt periodevis med gastritt siden 20-årene. Jeg har vær...

Tyggegummi i håret

Jeg håper dette funker, jeg skal nemlig prøve....