Nyrestein - kjerringråd

Nyrestein er opphopninger av avleiringer i nyrene. Når disse steinene blir for store kan de medføre store smerter for personen som har det. Som behandling mot nyrestein forsøker man idag med sjokkluft behandling. Dette for at nyresteinene da kan knuses slik at de kommer ut av seg selv sammen med urinen. Men det finnes også andre tips mot det.

En leser har sendt oss et tips om at det går an å bruke olivenolje. Dersom man drikker en spiseskje olivenolje hver morgen, skal det hjelpe. Dette skal visstnok få allerede oppståtte nyresteiner til å løse seg opp og komme ut av seg selv, sier innsenderen. Kanskje det kan hjelpe deg også?

Olivenolje mot nyrestein
Olivenolje mot nyrestein : Foto : kjerringrad.com

Anna skrev:

Dere som har hatt nyrestein, har det tatt lang tid før de kom ut? Min er rundt 3 mm og jeg har hatt 2 anfall. Legen sa den kommer ut av seg selv. Jeg har fått Voltaren tab. Men har ikke hatt noen anfall side tirsdag morgen. det er 5 dager. Har noen forslag? Jeg drikker veldig mye vann, men jeg blir så kvalm. Jeg skal på ferie om tre uker, men vet ikke om jeg får reist.

Banafshe skrev:

Forrige kveld fikk jeg vondt i magen. Jeg tok varmeflaske og sovetablett, men det virket ikke. Så tok jeg 2 allergitabletter. Jeg trodde det var matforgiftning for det får jeg av og til på grunn av matintoleranse. Men klokka 03:00 ble det forferdelige smerter. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg drikker mye juice og vann.

Ingunn B.E skrev:

Jeg var veldig plaget med urinveisinfeksjon i mange år. Tisset blod men urinprøven viste ikke infeksjon. Det var nok nyregrus? Etter et nyrestensanfall ble den knust. Jeg sluttet med C-vitamin da jeg hørte den kan produsere stein. Tok også en spiseskje olivenolje i en periode. Har vært helt fin i 15 år nå.

Zainka skrev:

Vil bare kommentere og si at der er to hovedformer for nyrestein, selv om det finnest flere. Selv har jeg såkalt cystinuri som er mer genetisk betinget men som også påvirkes av maten man spiser, spesielt animalsk, hvor kroppen ikke er i stand til å bryte ned visse bestanddeler i kjøtt etc. Denne danner ureta baserte steiner som er meget solide og vanskelig å knuse med ultralyd. Heldigvis lager den ikke nåler som river og sliter i deg slik som de andre typene gjør men de kan vokse seg skvære. Har hatt flere operasjoner med kikkhulsteknologi og fleksible uretoskop da ultralyd fra utsiden ikke funker.

Den andre mest vanlige typen er kalkbasert og kan dannes hos alle men noen er mer utsatt enn andre.

Det jeg synes er vanskelig å skille av informasjon er hvilke kurer/levesett som påvirker hvilke typer steiner. Naturlig nok er jeg mest opptatt av cystinsteiner.

Er det noen som vet sider som gir tips knyttet til bestemte typer nyrestein plager? Virker for eksempel olivenolje på cystin steiner? Og hvilke rensekurer refererer "rens kroppen" til?

Jeg har vert gjennom noen saftige sitron kurer blant annet. Surt som få, men joa, kroppen hadde godt av det. (kuren var 1 presset sitron dag 1, 2 den neste, så tre til du når 7 på en dag. Derretter trapper du ned i motsatt rekkefølge). Følte meg faktisk litt bedre i maveregionen den tiden, sliter litt med lufting og slikt pga medikamenter jeg tar, Men om det hjalp på nyresteinene, Nei det vet jeg ikke.

Jeg skal etter påske inn for ny innabords knusning.

Rens Kroppen skrev:

Vil virkelig anbefale å gjennomgå rensekurer, som fjerner både nyre og gallesteiner uten inngrep.

Gullovna skrev:

Har hørt at mye slam mat gjør at en kan få nyrestein. Men solbærsaft er godt for nyrene. Det leste jeg i en brosjyre på sykehuset når jeg selv hadde det. Og en skulle unngå rosenkål, eple juice og brokkoli.

Lise skrev:

Det tror jeg ikke. Jeg har steiner i begge nyrer og har ras ca annen hver dag og jeg tygger ikke tyggegummi.

Bet skrev:

Kan nyrestin komme av for mye tyggegummi spisning?

Tingeling skrev:

Jeg hvet ikke om noe som hjelper mot nyrestein men håper de som vet kan legge til noe. Det er et stort problem for de som har det, for ikke å snakke om vondt. Smertene kan nesten være værre enn og føde et barn. Så skriv hvis dere hvet noe, har en samboer som sliter veldig med dette GRUFULLE!

Diskuter nyrestein

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...